Blackadder

Laatste aflevering
Blackadder
63 x

Seizoen 1 - 1. The Foretelling

Edmund, koningszoon, Hertog van Edingburgh heeft snode plannen om de troon van Engeland te bezetten.

Januari 2020

Seizoen 1 - 2. Born to be King

22 x
De aankomst van Lord Dougal McAngus geeft Edmund de kans om de macht te grijpen en zijn terreurbewind te vestigen.

Seizoen 1 - 3. The Archbishop

17 x
Tegen de tijd dat de goede Koning Richard twee jaar op de troon zit, ligt het land bezaaid met dode aartsbisschoppen van Canterbury. Dat brengt de listige Edmund op het lumineuze idee om zijn aartsvijand voor die job aan te stellen.

Seizoen 1 - 4. The Queen of Spain's Beard

70 x
King Richard wil meer macht in het Noorden. Daarom regelt hij een huwelijk tussen zijn zoon Edmund en de Spaanse Infanta.

Seizoen 1 - 5. Witchsmeller Pursuivant

15 x
Al dat gedoe rond de Zwarte Dood werkt de koning behoorlijk op de zenuwen. Wanneer blijkt dat er hekserij in het spel is, wordt de enige man ingeschakeld die dit kwaad kan bezweren: de wrede, corrupte en weerzinwekkende Witchsmeller Pursuivant. Zal Black Adder dan toch een vriend vinden?

Seizoen 1 - 6. The Black Seal

14 x
Als ultieme daad van ongehoorzaamheid tracht Edmund de zeven slechtste mannen van het land rond zich te verzamelen. Met hun hulp wil hij de troon trachten te veroveren. Slechts een man kan hem dit nog verhinderen: De Waterhoen.
Augustus 2019

Seizoen 4 - 6. Goodbyeee

20 x
Het ultieme offensief kondigt zich aan en Blackadder ziet ze vliegen.

Seizoen 4 - 5. General Hospital

29 x
Tijdens een zoektocht naar een spion in een hospitaal ontdekt Blackadder een mooie verpleegster. Hij vindt ook een man, Smith genaamd, met een sterk Duits accent en ziet de kans om drie weken in bed te blijven.

Seizoen 4 - Major Star

18 x
De Oktoberrevolutie in Moskou heeft schrikwekkende gevolgen: een Russische wapenstilstand, een Duits offensief en Baldrick als Charlie Chaplin.
Juli 2019

Seizoen 4 - Corporal Punishment

18 x
Wanneer de instructies voor de 'Operatie Waanzin' gebracht worden, overtreedt Blackadder de regels door de bode op te eten.

Seizoen 4 - Captain Cook

20 x
Het Westers Front, 1917. Twee miljoen mannen zitten vast in de loopgraven. Maar één groot man onderscheidt zich van de rest door zijn bijzondere ideeën. Wanneer Generaal Haig zijn nieuwe strategie onthult, meldt Blackadder zich als vrijwillige oorlogskunstenaar.

Seizoen 3 - Duel and Duality

17 x
Engeland 1760-1815. Lord Wellington daagt prins-regent George uit tot een duel. Voor de juiste prijs is Blackadder wel bereid om de plaats van de prins in te nemen.

Seizoen 3 - Aflevering 5

18 x
De prins wil af van zijn sullige imago en hij vindt dat de tijd rijp is om in het huwelijksbootje te stappen. Blackadder gaat op zoek naar de perfecte bruid voor de prins.
Juni 2019

Seizoen 3 - Aflevering 4

22 x
De prins-regent sleurt Blackadder steeds mee naar drakerige toneelstukken. Het wemelt er van de anarchisten en de acteurs en het is maar de vraag wie de prins-regent het meest moet vrezen.

Seizoen 3 - Aflevering 3

31 x
Terwijl de guillotine Franse koppen telt, snelt een dappere Engelsman de Franse aristocratie ter hulp. Die man is uiteraard Edmund Blackadder niet.

Seizoen 3 - Aflevering 2

24 x
De beroemde dr. Johnson tracht de steun van de prins te krijgen voor zijn nieuwe boek, 'The Dictionary'. De resultaten zijn bepaald Babylonisch, vooral wanneer Blackadder zijn knecht Baldrick per ongeluk de opdracht geeft het boek te verbranden.
Archief