Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.
Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.

Business Communities

Business Communities herbekijken

Maart 2019

Z-Industry Factory of the Future: Lavetan 21/03/19

4,0 18 x
Lavetan is een onafhankelijk laboratorium dat gespecialiseerd is in microbiologische en serologische ontledingen van voeding. Het is door de jaren heen sterk geëvolueerd van ambachtelijk over industrieel tot gedigitaliseerd laboratorium. Daardoor behoort het tot de top in zijn niche en voert het jaarlijks meer dan 1 miljoe...

Z-Healthcare: Vrijwilligers met een migratieachtergrond in het WZC 20/03/19

4,0 22 x
Het is algemeen bekend: de job van verpleegkundige is een knelpuntberoep. In sommige woonzorgcentra raken de vacatures maar moeilijk ingevuld en wordt steeds vaker een beroep gedaan op de hulp van vrijwilligers. In het Woonzorgcentrum Sint-Bernardus in De Panne hebben die vrijwilligers vaak een migratieachtergrond.

Z-Energy: IO.Energy, een nieuw ecosysteem voor de energietransitie 19/03/19

4,0 18 x
In een energiesysteem met meer hernieuwbare en variabele productie moet de vraag naar elektriciteit beter worden afgestemd op het aanbod. De Belgische netbedrijven voor elektriciteit hebben daarom onder impuls van hoogspanningsbeheerder Elia IO Energy gelanceerd, zeg maar het Internet of Energy. Dat wordt een communicatiep...

Z-Industry Factory of the Future: Niko 14/03/19

4,0 20 x
Niko is gekend als fabrikant van schakelaars en stopcontacten, maar produceert ook detectoren en oplossingen om huizen te automatiseren. Het bedrijf is verticaal geïntegreerd en op ecologisch vlak een voorbeeld voor de sector. In vier jaar tijd werden bijvoorbeeld de kosten van afval gereduceerd met meer dan 10 procent.

Z-Healthcare:Een nieuw HR-beleid in de ziekenhuissector 13/03/19

3,0 18 x
De voorbije tien jaar zijn in ons land belangrijke stappen gezet in de hervorming van het ziekenhuislandschap. Enerzijds wordt er gewerkt aan intensere samenwerking in regionale netwerken, anderzijds zijn ook grotere fusieziekenhuizen ontstaan. Dat heeft onder meer een impact op het HR-beleid.

Z-ICT: IOT-sensoren bij Bombardier in Brugge 12/03/19

4,0 21 x
Het optimaliseren van productie-activiteiten en logistiek blijft in elk maakbedrijf aan de orde. Ook bij treinconstructeur Bombardier Transportation in Brugge. Om de logistieke stromen beter in kaart te brengen, werd een project met IOT-sensoren uitgewerkt.

Z-Industry Factory of the Future 07/03/19

4,0 13 x
Van Hoecke Van Hoecke is familiebedrijf uit Sint-Niklaas dat al meer dan 50 jaar actief is in functioneel meubelbeslag. De afgelopen vijf jaar startte het bedrijf ook een eigen productie van onze houten lades op. Met succes, want sinds 2016 steeg de omzet met een derde tot 72 miljoen. Er wordt continu geïnvesteerd in deze ...

Z-Healthcare: Energiemanagement in het ziekenhuis van de toekomst 06/03/19

3,0 13 x
Een ziekenhuis blijft met al zijn installaties een grootverbruiker op het vlak van water, gas en elektriciteit. Om het energieverbruik beter in kaart te brengen en besparingen te realiseren, heeft het Brusselse Erasmusziekenhuis jaren geleden al een energiemonitoringsysteem geïnstalleerd.

Z-ICT: Optimale IT-architectuur en de cloud 05/03/19

4,0 13 x
Digitalisering heeft niet alleen een grote impact op hoe bedrijven vandaag werken en wat ze te bieden hebben, maar ook op hoe ze hun IT-systemen organiseren en beheren. In de meeste gevallen zoeken bedrijven naar een optimale IT-architectuur en hoe ze de mogelijkheden van de cloud het best kunnen benutten om hun business t...
Februari 2019

Z-Industry: Duracell 28/02/19

3,0 17 x
Bij Duracell in Aarschot worden alle AA en AAA batterijen voor heel Europa geproduceerd. Onder impuls van de nieuwe eigenaar Berkshire Hathaway wordt hier sinds 2015 een investeringsprogramma van 75 miljoen euro doorgevoerd. Daarbij is digitalisering een prioriteit.
Archief