Business Communities

Maart 2018

Z-Fiscaal (3): Onroerende goederen in vennootschappen - 19/03/18

3,0 3 x
'Er zitten heel wat onroerende goederen in vennootschappen. Gezinswoningen of tweede verblijven. De ondernemers wordt hiervoor een voordeel in natura aangerekend. Een kost die zwaar doorweegt. En dus kiezen meer en meer ondernemers ervoor om de gezinswoning uit de vennootschap te halen. Maar hoe moet dat nu? Die vraag wordt in deze aflevering van Z-Fiscaal beantwoord door David Lornoy, tax specialist van VGD.'

Z-Digital Transformation (1) - 17/03/18

3,0 5 x
Z-Digital Transformation (1) - 17/03/18 van Business Communities is uitgezonden op zaterdag 17 maart 2018 om 11:00 uur en was te zien op Kanaal Z.

Z-Impact (1): De Watergroep - 14/03/18

3,0 6 x
De Watergroep is de grootste producent van drinkwater in Vlaanderen. Het bedient meer dan 3 miljoen klanten in 180 gemeenten. Het autonoom overheidsbedrijf rolt een nieuwe strategie uit waarin duurzamer watergebruik, innovatie en digitalisering het uitgangspunt vormen.

Z-Cleantech (4): Energie-efficiëntie - 13/03/18

4,0 7 x
Hoe maak je als bedrijf de juiste keuzes voor investeringen in energie-efficiëntie? Het is een vraag waar heel wat kmo's mee zitten. Ook bij Metalys, een bedrijf dat gespecialiseerd is in oppervlaktebehandeling, stelde de bedrijfsleiding zich die vraag.

Z-Energy (3): Duurzaamheidsstrategie - 13/03/18

4,0 4 x
België is een logistieke draaischijf in Europa. Ons land telt dan ook heel wat logistieke en transportbedrijven. Remitrans uit Ninove is een familiale kmo die 50 jaar actief is. In het kader van haar duurzaamheidsstrategie investeerde het al in elektrische auto's voor het woon-werkverkeer van de chauffeurs. Dit jaar voorziet het ook in nieuwe, meer ecologische vrachtwagens en een LNG-tankstation.

Z-ICT (5): Glasvezelnetwerk - 13/03/18

3,0 4 x
Op dit ogenblik wordt in ons land fors geïnvesteerd in een verdere versterking van de telecom-netten. Zo wil Proximus de komende 10 het gros van de bedrijven en meer dan de helft van de huishoudens aansluiten op glasvezel. Om zijn voorraad aan kabelbobijnen en het verbruik ervan in kaart te brengen, zocht het telecombedrijf een technologische oplossing.

Z-Fiscaal (2): Nieuwe wet op erfrecht - 12/03/18

4,0 3 x
In aflevering 2 van Z-Fiscaal gaat het over het erfrecht dat op 1 september verandert. Er zijn gevolgen voor ondernemers die hun familiale onderneming willen overdragen naar de volgende generatie.Het gaat om de waardering van de aandelen. Die verandert. Er wordt vanaf 1 september een index toegepast maar na een bezoek aan de notaris kan je toch nog kiezen voor de oude regeling. Hilde Marcou, Legal Specialist van VGD, legt haarfijn uit hoe dat moet. Ze pleit ook voor het schenken van aandelen b...

Logistics TV - 10/03/18

4,0 11 x
De LOGISTICS.TV werd in een volledig nieuw jasje gestoken. Met het in leven roepen van de rubriek "We Are Champions" belooft LOGISTICS.TV meer spektakel dan ooit tevoren. Voor deze aflevering gaan we op bezoek bij BME in Genk, een specialist in kwalitatieve e-fulfilment diensten. Niet voor niets werd BME tijdens de Transport & Logistics Awards van Transportmedia dit jaar tweede in de categorie HR-project of the Year.

Z-Cleantech (3): Energiezuinige maatregelen - 06/03/18

4,0 6 x
Energie is in vele bedrijven een belangrijke kostenfactor. Maar investeren in energiezuinige maatregelen en slimme concepten levert vandaag vaak snel rendement op. De Groote-Houtboerke, een handelaar in bouwmaterialen vlakbij Gent, koos twee jaar geleden voor een nieuwbouw vestiging. Het had daarbij een duidelijk ambitie voor ogen.

Z-Energy (1): Energietransitie - 06/03/18

4,0 7 x
Door de energietransitie is er in de energiesector nood aan nieuw talent. Ook bij Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet is dat zo. Omdat de energiesector zo snel evolueert en zeer complex is, heeft Elia voor de nieuwkomers een bijzonder starterstraject opgezet.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.