Chez Annemie

Januari 2018
41:00

Delfine en Filiep: Knockout, baby

3,0 13 x
Delfine Persoon is de ongeslagen wereldkampioene boksen bij de lichtgewichten. Overdag politieagente, na de werkuren bokser in hart en nieren. Filiep is de man achter Delfine, haar trainer met wie ze een onafscheidelijk duo vormt. Voor het eerst blikken Delfine en Filiep terug, niet alleen naar de beelden van haar grote triomf, maar ook van haar publieke vernedering op het Sportgala van 2014. Samen trekken ze ook lessen, want in 2018 moet Delfine opnieuw haar wereldtitel verdedigen.
41:00

Agnes: dead man walking

3,0 28 x
Al 20 jaar schrijft Agnes brieven naar terdoodveroordeelden in Texas. Twee keer per jaar gaat zij haar vrienden op Death Row ook effectief bezoeken. Enkele jaren geleden nam ze Annemie mee naar een van de meest beveiligde gevangenissen ter wereld. Nu komt Agnes Annemie opzoeken in Frankrijk. Samen bekijken ze de beelden van vroeger en nu, en discussiëren heftig over daders en slachtoffers, schuld en onschuld, zin en onzin van de doodsstraf.
44:00

Johan en Lieve: AA, vechten tegen de duivel

3,0 53 x
Johan en Lieve zijn te gast bij Annemie in Zuid-Frankrijk. Daar is het volop zomer, tijd voor vakantie en een goed glas wijn. Maar niet voor Johan. Want door een zwaar drankprobleem speelde hij ooit alles kwijt wat hij had opgebouwd. Als bij wonder bleef zijn huwelijk overeind, dankzij het geduld van Lieve én de AA: zijn wekelijkse afspraak met de Anonieme Alcoholisten.
December 2017
42:00

Bart en Anik: de gerechtsdeurwaarder

3,0 38 x
Bart en Anik zijn bij Annemie te gast in Frankrijk. Bart is een gedreven gerechtsdeurwaarder die, in opdracht van schuldeisers, zijn klanten tot betaling moet aanzetten. Het is een helse job, want haast nergens is hij een welkome gast. Anik is leerkracht in het bijzonder onderwijs.  Samen hebben Bart en Anik drie kinderen, waarvan de twee jongsten een ernstige beperking hebben. Hun drijfveer en hun grootste zorg is de toekomst van hun kinderen veilig te stellen. Voor het eerst sinds lange tijd ...
40:00

Kathleen: een felle flik in Brussel

4,0 61 x
Kathleen is politiecommissaris in de zone Anderlecht-Vorst-Sint-Gillis. Als chef van een interventieteam trok Kathleen jarenlang de stad in.  Maar na de terreuraanslagen is niets meer zoals het was. Noch Brussel, noch Kathleen zijn ongeschonden uit deze periode gekomen.  In Frankrijk maken Kathleen en Annemie de balans op van wat de terreur met de flik en met de stad heeft gedaan.
39:00

Leena: een liefdesverhaal

4,5 95 x
In 2015 maakte Annemie een reportage over Leena, die als verpleegster op de palliatieve afdeling in Wilrijk werkt. Nu, drie jaar later, is Leena bij Annemie te gast in Frankrijk. Leena heeft net haar job vaarwel gezegd, en staat klaar om een wereldreis te maken. Maar eerst wil ze Annemie - letterlijk en figuurlijk - de inhoud van haar rugzak laten zien.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.