Dagelijkse Winterkost

Dagelijkse Winterkost gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Laatste aflevering
Dagelijkse Winterkost
Verlopen

Ook bij koude temperaturen kan je perfect barbecueën. Stel zelf spiesjes samen met worst, kip en prei, die je serveert met een pittige mayonaise. Als je het daar niet warm van krijgt…

Januari 2019
Verlopen
Jeroen Meus zet elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak. Op zondag krijgen we het beste van Jeroens culinaire kunsten van de afgelopen week voorgeschoteld.
Verlopen
Ook bij koude temperaturen kan je perfect barbecueën. Stel zelf spiesjes samen met worst, kip en prei, die je serveert met een pittige mayonaise. Als je het daar niet warm van krijgt…
Verlopen
Jeroen Meus kreeg onlangs verse honing cadeau van een Vlaming uit Thailand. Hij opent de pot deze aflevering voor het eerst om er een ‘glaze’ mee te maken. Dit glazuur bedekt het spek en geeft het vlees een krokante en mooi gelakte toets.
Verlopen
Jeroen Meus serveert drie supersimpele en snelle koekjes op basis van ontbijtgranen.
Verlopen
Deze maaltijdsoep met linzen en restjes groenten wordt traditioneel klaargemaakt in de Hongaarse keuken om het nieuwe jaar sober in te zetten. Wie de soep liever vegetarisch houdt, laat de rookworst er gewoon uit.
December 2018
Verlopen
Als kind was Jeroen Meus niet zo’n grote fan van vis, zijn zoon Georges is dat wel. Zelfs op de meest feestelijke avond van het jaar is hij dolgelukkig met een bord macaroni gevuld met zalm, spinazie en veel kaassaus.  Een goudbruin gegratineerd kaaskorstje maakt het helemaal af.
Verlopen
Jeroen Meus zet elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak. Op zondag krijgen we het beste van Jeroens culinaire kunsten van de afgelopen week voorgeschoteld.
Verlopen
Niets mis met een glaasje bubbels, maar dit fruitig aperitief geeft pas echt punch aan het feest. Serveer met pitabroodjes en een romige dipsaus van aubergines, in de Syrische keuken ook wel bekend als ‘mutabal’.
Verlopen
Een hapje om mee uit te pakken: kaaskroketjes van zachte Belgische witschimmelkaas, met een carpaccio van komkommer en een huisbereide honingvinaigrette. Met dit recept maak je ineens voldoende kroketten voor al jegasten.
Verlopen
Voor wie eerder deze week veel tijd in de keuken doorbracht, mag het vandaag weleens vooruitgaan.  Deze pasta met mosselen zet je in een mum van tijd op tafel. De chiliflakes zorgen voor de pit, de ansjovisfilets voor een zoute toets.
Verlopen
Heb je nog wat kerstkalkoen op overschot? Gooi de restjes niet weg, maar verwerk ze in deze smaakvolle curry. Met de groenten kan je eindeloos variëren, dus bekijk gerust wat jij nog in de groentelade van de koelkast hebt liggen.
Verlopen
Jeroen Meus maakt rosbief en cocotte, een oerklassieke bereiding die hij de nodige punch geeft met een frisse knolseldersalade en een onmisbaar patatje erbij.
Verlopen
Jeroen Meus zet elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak.  Op zondag krijgen we het beste van Jeroens culinaire kunsten van de afgelopen week voorgeschoteld.
Verlopen
Save the best for last. Met deze klassieke Weense taart sluit je elk feestmenu in stijl af. Zelfs voor wie de kunst van goede patisserie niet beheerst, is deze simpele chocoladecake met abrikozenvulling een eitje.
Verlopen
Deze week zorgt Jeroen Meus voor inspiratie met zijn nationaal kerstmenu. Hij serveert een echte kerstklassieker: een heerlijke kalkoen met de gekende garnituren.
Verlopen
Deze week zorgt Jeroen Meus voor inspiratie met zijn nationaal kerstmenu. Hij serveert een absolute topper: gratin met krabvlees, spinazie en kaas.
Verlopen
Deze week zorgt Jeroen Meus voor inspiratie met zijn nationaal kerstmenu. Hij serveert een fantastische combinatie van smeuïge, gerookte makreel en frisse, gemarineerde makreel.
Verlopen
Deze week zorgt Jeroen Meus voor inspiratie met zijn nationaal kerstmenu. Hij begint met drie feestelijke én makkelijke hapjes om te starten.
Januari 2018
Verlopen
Een lauwe salade met rijst, krokant gebakken zalm en een frisse salsa boordevol groenten. Jeroen Meus werkt het af met een bijzondere saus op basis van geroosterde paprika.
Archief