Dance Around The World

April 2018
44:00

Oekraïne

4,0 8 x
Jan Kooijman en Ish Aït Hamou zijn in Oekraïne. Hier duiken ze in de Kozakkendans, de Hopak.  Ze nemen de nachttrein dwars door het land en komen terecht op een typisch Oekraïense barbecue met natuurlijk: een hoop drank... Want om de dans te kunnen uitvoeren, moet je volgens de Oekraïners een echte man zijn, oftewel een Kozak.  Jan en Ish hebben 48 uur de tijd om zich tot dansende Kozakken om te toveren, want dan treden ze op in een groot theater.
45:00

Jordanië

4,0 12 x
Jan Kooijman en Ish Aït Hamou reizen af naar Jordanië waar zij de Dabke gaan leren. Deze reis brengt hen van de folkloredansers in het rotsgebergte van Klein Petra, langs de Dode Zee naar de stad Zarqa. Hier ontmoeten ze hun dansleraar, die hen meeneemt naar zijn moskee én hen de plaatselijke partyscene laat zien. Jan en Ish worden in no time klaargestoomd voor het optreden, inclusief een Arabische make-over.
45:00

Peru

3,0 27 x
Jan Kooijman en Ish Aït Hamou reizen af naar het hoge Andesgebergte van Peru om daar de Danza de la Tijeras, oftewel de Schaardans te leren. Hiervoor rijden ze 13 uur naar het hooggelegen dorp Andamarca, waar ze worden ondergedompeld in de lokale gebruiken. Dansen op meer dan 3000 meter hoogte is door de ijle lucht niet makkelijk. Er blijkt ook nog een bizar cactusritueel bij de dans te horen...
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.