De Smaak Van Joël

De Smaak Van Joël gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Laatste aflevering
De Smaak Van Joël

Stollen is een techniek waarmee je gerechten in een heel nieuw jasje kunt steken. Joël gaat langs bij chocolatier Kees Raat om te zien hoe stollen nodig is bij het maken van chocolade en snoepjes, en hij gaat samen met chef-kok Giel Kaagman aan de slag met moleculair koken. Jo...

Januari 2021
In deze aflevering zien we dat gisten de beestjes zijn van de toekomst én het verleden. Joël reist af naar San Francisco, de plek waar lang geleden de desemcultuur zo floreerde en overwaaide naar de rest van de wereld, waar hij alles over zuurdesem broden en desemstarters leert. In Dallas proeft hij de beste vegetarische b...
December 2020
In deze aflevering leren we dat lucht een meer dan waardevolle toevoeging is aan ons eten, denk bijvoorbeeld aan slagroom. Maar soms gebruiken we lucht ook om een gerecht lekkerder of meer bijzonder te maken. Joël reist naar Engeland om wel hele bijzondere bubbels te eten. En hij trekt ook naar Barcelona, waar een van de...
Dat een stuk vlees dat al flinke tijd ligt te beschimmelen juist fantastisch lekker kan zijn, ontdekken we in deze aflevering. We zien hoe dat in Nederland gebeurt, maar Joël reist ook af naar het beste steakrestaurant van Dallas, waar ze het rijpen van vlees nog even een stapje hoger tillen, en hij geëmotioneerd raakt doo...
November 2020
Waarom aroma's zulke dominante smaakmakers zijn, ontdekken we in deze aflevering. Joel doet een smaaktest met drie jeugdige experts. Hij reist ook naar het Verenigd Koninkrijk voor een bezoek aan een van de beste restaurant ter wereld: The Fat Duck. Hier brengen ze aromatiseren naar een heel nieuw level: natuurlijk om de...
We garen ons eten om het te ontgiften, beter verteerbaar te maken en bovenal om het lekkerder te maken. Zo bereidt Joël met chef-kok Giel Kaagman de perfecte biefstuk. Met dank aan een van de lekkerste chemische reacties: de Maillard-reactie. Ook reist hij naar Engeland, naar toprestaurant ST JOHNS. Hier gaat Joël op zoe...
Archief