De Sprookjes Van Klaas Vaak

De Sprookjes Van Klaas Vaak herbekijken

Seizoen 1

Seizoen 1, Aflevering 5 - Klein Duimpje

3,0 40 x
Er was eens een arme houthakker die zeven zonen had. De jongste was bijzonder klein, hij werd dan ook Klein Duimpje genoemd. Toen Klein Duimpje hoorde dat vader van plan was zijn zonen in het bos achter te laten, liep hij weg.

Seizoen 1, Aflevering 4 - Sneeuwwitje

3,0 34 x
Er was eens een mooie koningin die een dochtertje kreeg met een huid zo wit als sneeuw. Jammer genoeg duurde haar geluk niet lang, want ze stierf. De koning hertrouwde, maar deze nieuwe koningin was helemaal niet lief en had een toverspiegel. Deze spiegel bleef maar zeggen dat Sneeuwwitje mooier was dan haar en daarom wil ...

Seizoen 1, Aflevering 3 - Indische Waterlelies

4,0 6 x
Er leefde eens, ver weg in het oerwoud van Indië, een heks. Ondanks haar lelijke uiterlijk, was het een speciale heks, want ze kon prachtig zingen. En met haar prachtige stem kon ze bovendien iedereen betoveren.

Seizoen 1, Aflevering 2 - Roodkapje

4,0 55 x
Er was eens een meisje dat aan de rand van een groot bos woonde. Omdat ze altijd rood droeg, noemt iedereen haar Roodkapje. Op een dag trekt Roodkapje naar haar grootmoeder, die ziek in bed ligt. Maar dan komt ze de wolf tegen.

Seizoen 1, Aflevering 1 - Klaas Vaak

4,0 18 x
Er was eens een kleine prins die Jochem heette. Hij woonde in een prachtig kasteel. Op een avond bracht zijn moeder hem naar bed. Maar dan schrikt Jochem van een uil die in zijn kamer komt binnengevlogen met op zijn rug... Klaas Vaak!

Seizoen 1, Aflevering 10 - Hans en Grietje

3,0 35 x
Er was eens een arme houthakker die met zijn vrouw en twee kinderen, Hans en Grietje, aan de rand van een groot bos woonde. De vrouw was de stiefmoeder van de kinderen en Hans en Grietje vonden haar niet zo aardig. Terecht, want de vrouw wil de kinderen in het bos achterlaten, zodat ze de weg niet meer terugvinden.

Seizoen 1, Aflevering 9 - Doornroosje

3,0 30 x
Er waren eens een koning en koningin, die slechts één ding misten: een kindje. Op een ochtend werd de koningin aangesproken door een kleine kikker. Deze zei haar dat ze over een paar jaar een kindje zou krijgen. En zo geschiedde... het koningklijke koppel noemde hun dochterje 'Doornroosje'.

Seizoen 1, Aflevering 8 - De Zes Dienaren

3,0 24 x
Er was eens een koningin met een mooie dochter. De koningin was streng en sloot haar dochter vaak op in de torenkamer van het kasteel. Er waren veel kandidaten voor de hand van haar dochter, maar de koningin liet de prinsen allemaal opdrachten ondergaan. Wie de opdrachten niet kon volbrengen, moest dit bekopen met zijn hoo...

Seizoen 1, Aflevering 7 - De Wolf en de Zeven Geitjes

4,0 56 x
Er was eens een lieve moedergeit die zeven kinderen had. De jonge geitjes vonden het heerlijk om buiten te spelen, maar ze moesten wel oppassen. Er woonde immers een gevaarlijke wolf in het bos die wel van een jong geitje hield en het, naar horen zeggen, in één enkele hap kon opeten.

Seizoen 1, Aflevering 6 - Assepoester

3,0 20 x
Er was eens een lieve vrouw met een al net zo lieve dochter. Toen de vrouw stierf, hertrouwde haar man met een onaardige vrouw met twee dochters die nog erger waren. Ze lieten het lieve meisje heel hard werken en noemden haar Assepoester, omdat ze altijd op de keukenvloer bij de haard moest slapen.
Archief