Door Het Hart Van China

2018
43:00

Een koelkast voor het hiernamaals

3,0 5 x
Tijdens het jaarlijkse Qingming-festival brengen alle Chinezen een offer aan het graf van hun overleden voorouders. Alles wat ze de overledenen in het hiernamaals gunnen wordt aan het graf verbrand: van papieren koelkasten tot Lamborghini's en iPhones.  En ook een Chinese plattelandsbegrafenis leidt tot verbazingwekkende taferelen. Ruben gaat op zoek naar de achtergronden van het verschijnsel 'geestenhuwelijk', waarin lijken in de echt worden verbonden.
41:00

Dubbellevens

3,0 5 x
In Beijing ontdekt Ruben dat smartphones en de grote stad onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Zonder smartphone ben je nergens: het is je pinpas, je stadskaart, je ID en je entertainment.  En nog belangrijker: je smartphone brengt je in contact met gelijkgestemden.  Homoseksuelen hoeven bijvoorbeeld niet meer naar schimmige parken om een partner te ontmoeten.  Hoe lang staat de overheid deze online vrijheid nog toe?
42:00

Mijnen en woestijnen

3,5 25 x
Ruben reist door Binnen-Mongolië en langs de Chinees-Russische grens. De aanhoudende droogte door klimaatverandering in het hoge noorden van China legt een zware hypotheek op het leven van Mongoolse herders en mijnwerkers.  Op het vergeelde grasland worden nog altijd paardenraces en worstelwedstrijden gehouden. Maar tegelijkertijd zijn ook veel veeboeren gedwongen te verhuizen.  Ruben ziet hoe de mijnen het landschap vernielen en assisteert bij de operatie van een paard.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.