Gek En Geniaal

2017
36:00

Aflevering 4

Verlopen 4,0 113 x
Tijdens het maken van een eigen kunstwerk, botsten de psychose-gevoelige deelnemers op hun eigen grenzen. Voor sommige van hen is een (tijdelijke) opname in de psychiatrie de enige oplossing.  Alessandro is 24 jaar en heeft zich jarenlang afgesloten door een vreselijk trauma. Na jaren psychiatrie wil hij iets van zijn leven maken. Beeldend kunstenaar Koen Van Mechelen stelt hem gerust in zijn onzekerheid om een kunstwerk te maken.  Peter legt de laatste hand aan zijn beeldhouwwerk in de tuin va...
37:00

Aflevering 3

Verlopen 4,0 63 x
Door een trauma in zijn kindertijd heeft Peter psychoses gekregen. Voor het eerst in lange tijd krijgt hij zijn eigen plek. Tussen het verhuizen door, leert beeldhouwer en zanger Willem Vermandere hem hoe hij een steen vol leven steekt. Sharif is een verlegen jongen van 21 jaar. Enkele jaren geleden is hij helemaal alleen uit Afghanistan gevlucht. "Eenzaam zijn, is het ergste," zegt hij. Hij wil graag een kunstwerk lassen, beeldend kunstenaar Peter Rogiers kan hem daarbij helpen.
37:00

Aflevering 2

Verlopen 4,0 105 x
De 25-jarige Yammie hoort al vanaf haar zes jaar stemmen. Zelfs tijdens haar eerste ontmoeting met cabaretier Raf Walschaerts hoort ze hen. Ze vertrouwt hem haar intieme schrijfsels toe.  Ook Florian heeft een onverklaarbare drang om te schrijven, altijd en overal. Zijn persoonlijkheid maakt het schrijfster Lize Spit niet gemakkelijk om te doorgronden wat hij juist denkt.
38:00

Aflevering 1

Verlopen 2,0 309 x
Schrijver en zanger Rick De Leeuw ontmoet voor het eerst de vrolijke Gary. Al snel vertrouwt hij Rick toe welke angsten er achter zijn opgewektheid schuilen. Fotografe Lieve Blancquaert bezoekt de 34-jarige Bert op in de psychiatrische afdeling waar hij woont. Samen zoeken ze naar een manier om te communiceren, want Bert lijkt opgesloten in zijn eigen hoofd.  Frank is 42 jaar. In een van zijn psychoses waande hij zich keizer van Antwerpen. In het atelier van de schilder Luc Tuymans werkt hij aa...
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.