God Woont In Berchem

2018
55:00

Vrijzinnig humanisme

Verlopen 4,0 46 x
Dimitri Van Zeebroeck portretteert zeven verschillende gebedshuizen en religies, allen in Berchem. Aan de hand van getuigenissen en sfeerbeelden wordt een geloofsgemeenschap getypeerd.  Deze week: het vrijzinnig humanisme. Portretten en reflecties van Jef Asselbergh, galerijhouder Adriaan Raemdonck (De Zwarte Panter) en kunstenaar Fred Bervoets.  Voorts wordt het werk van moreel consulenten geduid, in gevangenissen en zorgcentra.Getuigenissen van Jurgen De Weweire en Sofie Beerts.
51:00

Assembléia de Deus

Verlopen 3,0 26 x
Dimitri Van Zeebroeck portretteert zeven verschillende gebedshuizen en religies, allen in Berchem. Aan de hand van getuigenissen en sfeerbeelden wordt een geloofsgemeenschap getypeerd.  Deze week: het Zuid-Amerikaanse Assembléia de Deus. Een kleine geloofsgemeenschap, voornamelijk Brazilianen, komt iedere zondag samen, in 2 verschillende kerken.  Gaandeweg wordt duidelijk dat iedereen zijn of haar redenen heeft om God te aanbidden. Maar één ding staat centraal in hun beleving: muziek en zang.
49:00

Chemin Neuf

Verlopen 3,0 30 x
Dimitri Van Zeebroeck portretteert zeven verschillende gebedshuizen en religies, allen in Berchem. Aan de hand van getuigenissen en sfeerbeelden wordt een geloofsgemeenschap getypeerd.  Deze week: de congregatie 'Dochters van het Heilig Hart van Jezus' huisden oorspronkelijk in de allereerste basiliek van Antwerpen, een indrukwekkend slotklooster in neogotische stijl. Nu herbergt deze kerk de apostolische gemeenschap 'Chemin Neuf', alsook kotstudenten. De stilte is er nog steeds baas. Komen aan...
52:00

Joods Antwerpen

Verlopen 3,0 46 x
Dimitri Van Zeebroeck portretteert zeven verschillende gebedshuizen en religies, allen in Berchem. Aan de hand van getuigenissen en sfeerbeelden wordt een geloofsgemeenschap getypeerd. Deze week: Joods Antwerpen. Portretten van o.a. een Joodse begrafenisondernemer (Jacob Berger), rabbijnen Carlebach en Lieberman (Shomre Hadas) en Michael Seletsky, boekenhandelaar.
50:00

Selimiye Camii

Verlopen 4,5 53 x
Dimitri Van Zeebroeck portretteert zeven verschillende gebedshuizen en religies, allen in Berchem. Aan de hand van getuigenissen en sfeerbeelden wordt een geloofsgemeenschap getypeerd. Deze week: de Turkse gemeenschap. Vertrekkend vanuit de Salimiye Camii-moskee interviewt Dimitri Van Zeebroeck o.m. Levent Deveci (fitnessuitbater) Buket Karaca (advocate), Modou M'backe (een islamleerkracht van Senegalese afkomst) en Imam Yakup Aktepe.
50:00

New Life Assembly

Verlopen 3,5 42 x
De Afrikaanse pinksterkerk New Life Assembly. Deze succesvolle 'Redeemed Christian Church of God' wordt geleid door de charismatische Pastor Mike Nwanegbo. Dit gebedshuis kent bijbelstudies, een gospelkoor, verschillende onderpriesters en is uitgegroeid tot een plaats waar immigranten (veelal van Nigeriaanse en Ghanese afkomst) hun batterijen opladen en steun vinden bij elkaar. De belangrijkste personages van deze aflevering zijn pastoor Mike Nwanegbo, Maria Poppelier, Kell Snelders, Gift Onyin...
49:00

Sint Hubertus Sint Willibrordus

Verlopen 4,0 67 x
Dimitri Van Zeebroeck portretteert zeven verschillende gebedshuizen en religies, allen in Berchem. Aan de hand van getuigenissen en sfeerbeelden wordt een geloofsgemeenschap getypeerd.  Deze week: de parochies Sint Hubertus en Sint Willibrordus, de oudste kerkgemeenschap van Berchem.  Komen o.m. aan het woord: priester Jacky Caroen, priester op rust Carl Van Tichelen, de zusters Adrienne en Gaby, en de Poolse parochiaan Kostek.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.