God Woont In Berchem

2018
52:00

Joods Antwerpen

3,0 27 x
Dimitri Van Zeebroeck portretteert zeven verschillende gebedshuizen en religies, allen in Berchem. Aan de hand van getuigenissen en sfeerbeelden wordt een geloofsgemeenschap getypeerd. Deze week: Joods Antwerpen. Portretten van o.a. een Joodse begrafenisondernemer (Jacob Berger), rabbijnen Carlebach en Lieberman (Shomre Hadas) en Michael Seletsky, boekenhandelaar.
50:00

Selimiye Camii

4,5 35 x
Dimitri Van Zeebroeck portretteert zeven verschillende gebedshuizen en religies, allen in Berchem. Aan de hand van getuigenissen en sfeerbeelden wordt een geloofsgemeenschap getypeerd. Deze week: de Turkse gemeenschap. Vertrekkend vanuit de Salimiye Camii-moskee interviewt Dimitri Van Zeebroeck o.m. Levent Deveci (fitnessuitbater) Buket Karaca (advocate), Modou M'backe (een islamleerkracht van Senegalese afkomst) en Imam Yakup Aktepe.
50:00

New Life Assembly

3,5 34 x
De Afrikaanse pinksterkerk New Life Assembly. Deze succesvolle 'Redeemed Christian Church of God' wordt geleid door de charismatische Pastor Mike Nwanegbo. Dit gebedshuis kent bijbelstudies, een gospelkoor, verschillende onderpriesters en is uitgegroeid tot een plaats waar immigranten (veelal van Nigeriaanse en Ghanese afkomst) hun batterijen opladen en steun vinden bij elkaar. De belangrijkste personages van deze aflevering zijn pastoor Mike Nwanegbo, Maria Poppelier, Kell Snelders, Gift Onyin...
49:00

Sint Hubertus Sint Willibrordus

4,0 44 x
Dimitri Van Zeebroeck portretteert zeven verschillende gebedshuizen en religies, allen in Berchem. Aan de hand van getuigenissen en sfeerbeelden wordt een geloofsgemeenschap getypeerd.  Deze week: de parochies Sint Hubertus en Sint Willibrordus, de oudste kerkgemeenschap van Berchem.  Komen o.m. aan het woord: priester Jacky Caroen, priester op rust Carl Van Tichelen, de zusters Adrienne en Gaby, en de Poolse parochiaan Kostek.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.