Half Uur Natuur

2018
26:00

Au royaume d'Athéna

4,0 36 x
Knotwilgen die plaats moeten ruimen voor ijzeren palen, oude boomgaarden die worden vernietigd en een overmatig gebruik van pesticiden.  Het zijn maar een paar oorzaken van de afname van de steenuilenpopulatie. Toch is dat proces makkelijk omkeerbaar.  Deze prachtige kleine roofvogel past zich onafgebroken aan z'n habitat ...
30:00

Birds of prey

Verlopen 4,8 57 x
Waarom zijn roofvogels de heersers van de lucht? In deze documentaire worden de angstaanjagende klauwen van de Amerikaanse zeearend bestudeerd.  En wordt er onderzocht hoe scherpe ogen en een gyroscopische kop de havik in staat stellen om zich tegelijkertijd op zijn prooi en zijn omgeving te concentreren.
29:00

Snakes

Verlopen 4,0 21 x
'The wonder of animals' is een 12-delige reeks die een blik werpt op de meest succesvolle diersoorten op aarde, gaande van apen en olifanten, tot mieren en beren. Deze aflevering staan de slangen centraal.
29:00

5 augustus 2018

4,0 18 x
Vleermuizen zijn uitgegroeid tot een van de meest wijdverspreide zoogdieren op aarde. Chris Packham verkent hun ongelooflijke anatomie, fysiologie en zintuigen die hen in staat stellen te overleven op verrassende plekken.
29:00

22 juli 2018

4,0 20 x
Deze reeks werpt een blik op de meest succesvolle diersoorten op aarde, gaande van apen en olifanten, tot mieren en beren. In deze aflevering staan krokodillen centraal.
30:00

Great apes

Verlopen 3,0 37 x
12-delige reeks die een blik werpt op de meest succesvolle diersoorten op aarde, gaande van apen en olifanten, tot mieren en beren.  In deze aflevering worden we ondergedompeld in het leven van de aap.
29:00

Elephants

Verlopen 4,0 27 x
In deze documentaire onderzoeken we de anatomie en fysiologie van het grootste landdier ter wereld: de olifant.  Hun lichaamsbouw lijkt niet geschikt te zijn om te overleven in de meest dorre regio's van Afrika. Toch doen ze het. Maar hoe?
29:00

Foxes

Verlopen 4,0 25 x
Over de hele wereld hebben carnivoren het moeilijk om zich aan te passen aan de exploderende bevolkingsgroei van de mens en de gevolgen daarvan. Maar er is één roofdier dat het tegendeel bewijst: de vos. Hij neemt in aantal toe en ook z'n verspreidingsgebied breidt uit.
22:00

David Attenborough's Natural Curiosities

Verlopen 4,0 23 x
De Siamese kempvis is zo agressief dat hij tegen z'n eigen spiegelbeeld blijft vechten tot hij erbij neervalt. Recent onderzoek heeft aangetoond dat het vechtgedrag verschilt naargelang de persoonlijkheid van het dier. Mannetjeskangoeroes hebben het ooit in de boksring opgenomen tegen mensen. De sterkste mannetjeskangoeroe...
Afleveringen 2017
23:00

Ria of Etel

Verlopen 4,5 60 x
Ria of Etel van Half Uur Natuur is uitgezonden op zondag 15 oktober 2017 om 13:31 uur en was te zien op Eén.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.