Heldenland Weekend

2018
37:00

Finaleweek compilatie

Verlopen 4,0 7 x
Deze week komt Heldenland aan in Tienen om het op het Steentjesplein op te bouwen.  De Helden ontdekken dat de grond te modderig is, dus eerst moeten ze die vervangen.  Dan kunnen ze aan de centrale constructie van vijf torens beginnen waar de glijbaan, de schommels en de deathride aan vast komen te hangen.  Ze maken ook het klimrek en bouwen allerhande zijprojecten zoals een poort, een chill zone van fietsbanden en hun eigen Hollywood sign.  En dan is het tijd voor de grote opening. Geraakt al...
37:00

Death-ride compilatie

Verlopen 4,0 6 x
De death ride kwam op zo goed als alle tekeningen en maquettes van de kinderen voor. Maar hoe maak je dat? Hoe steil mag die zijn, en hoe lang en hoe snel mag die gaan?  Nico en Sieg zoeken hulp bij de uitvinders van de death ride, de paracommando's van Marche-Les-Dames voor de lengte en de snelheid. Maureen en Dempsey maken zelf een huis-tuin-en-keuken-death ride om uit te vissen uit welk materiaal de death ride best gemaakt wordt en hoe steil die mag zijn. En remmen, remmen is ook belangrijk!
36:00

De schommel compilatie

Verlopen 3,0 12 x
Bijna alle schommels zien er hetzelfde uit, daar willen de helden verandering in brengen. Dempsey en Sieg zoeken uit welke bewegingen de schommel van heldenland allemaal zou kunnen maken en Maureen en Nico willen te weten komen of je ook helemaal rond kan draaien met een schommel. De schommels in Tienen passeren, maar Sieg en Dempsey gaan ook naar de kermis en Nico en Maureen naar de circusschool en een pretpark. En zou je met een schommel elektriciteit kunnen opwekken?
37:00

Het klimrek compilatie

Verlopen 3,0 11 x
Het klimrek van Heldenland moet voor iedereen uitdagend zijn, voor kinderen die supergoed kunnen klimmen en voor kinderen die soms wat schrik hebben. Nico en Sieg testen daarom zotte manieren om te klimmen in een indoor parcourshal. Ze bekijken verschillende ondergronden om op te klimmen, leren vallen en gaan dan een stap verder, ze gaan op een rots in de Ardennen klimmen en zoeken uit hoe je op een steile rotswand kan rusten. Maureen en Dempsey proberen uit te vissen hoe je kinderen die bang z...
36:00

De glijbaan compilatie

Verlopen 4,0 9 x
De glijbaan compilatie van Heldenland Weekend is uitgezonden op zaterdag 28 april 2018 om 9:02 uur en was te zien op Ketnet.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.