Het Pleintje

Het Pleintje gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Laatste aflevering
Het Pleintje

Justine is spoorloos en moet opgespoord worden. De familie Stoffels is gelukkig. Floris kan gedoopt worden door pastoor Sickx, als afscheid van zijn plein. Bekijk aflevering 27 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.

Juni 2020
Madame Berthe wordt genoodzaakt Aurelia te vertellen wie haar echte vader is. De confrontatie wordt moeilijk. Justine kan Het Plein niet meer aan en zoekt troost in de fles. Bekijk aflevering 26 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.
De deken komt op bezoek bij Sickx. De pogingen van de pleinbewoners om de pastoor in een goed daglicht te stellen blijken tevergeefs. Hij wordt overgeplaatst. Bekijk aflevering 25 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.
Alleen geld, veel geld, kan nog uitkomst bieden voor Peers en Poliet. Kan het testament van Piep-zaliger hier geen uitkomst bieden? Boni blijft spoorloos. Bekijk aflevering 24 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.
Aristide wordt hardhandig aangepakt door Peers. En de gevolgen zijn eerder onaangenaam. Boni verzet zich ook tegen de onrechtvaardigheden van zijn broer. Hij verlaat het huis. Bekijk aflevering 23 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.
Het poorthuis en De Elfurenmis worden opgeknapt, maar de gezondheidsinspectie doet haar werk. De kleermakerszaak van Fons en Marie wordt ingericht als restaurant. Bekijk aflevering 22 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.
De vrederechter zal alles in het werk stellen om af te rekenen met Sickx en zijn aanhang. Het poorthuis en de Elfurenmis kunnen onbewoonbaar verklaard worden. De pastoor kan overgeplaatst worden en griffier Aerts kan een hogere functie worden aangeboden? Ver van het Plein vandaan. Bekijk aflevering 21 van seizoen 1 met VR...
De verkoop van de Elfurenmis blijkt de nodige verrassingen in te houden. Marie wil iets doen om de financiële incapaciteit van Fons te compenseren. Barvare en Sickx zitten met een gevoelsprobleem. De haat van De Lesseweg begint zijn onschuld te verliezen. Bekijk aflevering 20 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.
De eerste lentezon brengt iedereen aan de kuis. De Elfurenmis van Poliet wordt verkocht. Na de eerste zitting is pastoor Sickx virtueel eigenaar. Bekijk aflevering 19 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.
Fons opent een alternatieve winkel. Poliet doet avances tegenover juffrouw Sap en probeert zijn café te redden. Barbara en Sickx stoppen voor ze iets beginnen. Kinderen lijken problemen aan te trekken. Bekijk aflevering 18 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.
De vrederechter wordt door Sickx en Peers er listig toe gebracht om de belastingschulden van Fons en Marie te betalen. En is er een opbloeiende romance tussen Sickx en Barbara? Bekijk aflevering 17 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.
Fons en Marie krijgen bezoek van een deurwaarder. Stoffels bekeert zich terug tot de Sickx-clan omwille van de doop van kleinzoon Floris. Bekijk aflevering 16 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.
Fons en Marie hebben financiële problemen. Luc en Nicole krijgen te maken met prille huwelijksperikelen. En hun pasgeboren kindje laait de vetes tussen de Sickx- en De Lesseweg aanhangers op. Bekijk aflevering 15 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.
Nicole en Luc krijgen hun kindje. En dat brengt, samen met het ijskoude weer, de mensen wat dichter bijeen. Bekijk aflevering 14 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.
Mei 2020
Voor Gust en Milly breekt eindelijk een nieuwe periode aan. Maar voor Luc en Nicole dreigt het nu definitief een andere richting uit te gaan. Peers krijgt nieuwe hoop op barbara. Maar het koppelen lukt niet altijd. Boniface wil zijn broer voor heel domme stappen behoeden. Bekijk aflevering 13 van seizoen 1 met VRT NU via d...
Milly besluit om toch op reis te gaan. Dat komt merkwaardig goed uit voor Nicole, die plots uit de huwelijksperikelen lijkt te geraken. In het leegstaand huis strijken er ongewenste bezoekers neer. Dat moet Briers dringend onderzoeken. En juffrouw Sap gaat eindelijk komaf maken met die moedwillige pastoor. Bekijk afleverin...
De politie en de pleinbewoners zijn nog steeds op zoek naar het verdwenen schilderij. Poliet moet zich plots zorgen gaan maken over de toekomst. Milly wil er eventjes tussenuit naar Spanje. Dat is niet naar de zin van Gust, die iets anders vermoedt. Plotseling vinden de inspecteurs toch een serieus spoor van het schilderij...
Natuurlijk wordt eerst de clan Sickx verdacht van de diefstal van het schilderij. Alle verdachten worden aangepakt. Piep, Sickx, zelfs juffrouw Sap. Met Barbara gaat het minder goed. En Mon zijn wereld staat stil, tot grote woede van de vrederechter. Een man met een schilderij onder de arm probeert van het pleintje weg te ...
In een poging om Aurelia ter hulp te snellen, verzwikt de vrederechter zijn voet. Barbara krijgt in het ziekenhuis al haar aanbidders over de vloer. Maar op het pleintje zelf gaat het meeste aandacht naar het proces over het schilderij. De kerkfabriek doet een zeer onverwachte zet. Daar moet iets achter zitten. Bekijk afle...
Aristide zorgt voor een passende beveiliging van "zijn" schilderij. Ondertussen krijgt Sickx er een onverwachte kerkganger bij. Barbara maakt net voor haar vertrek naar het ziekenhuis komaf met een van haar aanbidders. De clan Sickx krijgt sterke argumenten over het eigendomsrecht van het schilderij in handen. Bekijk aflev...
Archief