James Martin's French Adventure

Juli 2018
42:00

Lyon

3,0 8 x
Deze keer trekt James naar de gastronomische hoofdstad van Frankrijk, Lyon. Hij bezoekt er de lokale markt, op zoek naar inspiratie voor zijn eerste gerecht, een Lyonnaise-salade met ham.  In een van de vele sterrenrestaurants van de stad gaat James de culinaire toer op.  De inspiratie die hij daar opdoet resulteert al snel in een gerecht met varken en streekaardappelen. Thuis geeft James prijs hoe je een van de meest beroemde Franse desserts klaarmaakt: crème brûlée.
42:00

Dordogne

3,0 18 x
De Dordogne staat bekend om haar hartige keuken. James trekt naar een lokale markt en verzamelt er al de ingrediënten voor een heerlijke zomerse pudding.  Hij maakt er ook kennis met niet één, maar wel drie lokale specialiteiten, die hem door een Britse expat, Chris, worden voorgeschoteld.  Na de lunch gaat Chris op truffeljacht. Hij keert terug met een zwarte buit die James in zijn volgende maaltijd gebruikt. Terug thuis kruipt James opnieuw achter de kookpotten voor een decadent gerecht met w...
42:00

Charente

3,7 31 x
Voor zijn volgende avontuur trekt James naar de pittoreske Charente.  Zijn trip begint in de Cognacstreek. Na een bezoek aan een distilleerderij maakt hij een gerecht met de lokale brandewijn klaar.  Voor zijn volgende maaltijd trekt hij naar het Chateau Venteuil, waar de Queen Mother destijds nog heeft verbleven. Op het menu staat ook nog een smakelijke salade met de beste streekproducten.  Terug thuis serveert James een typisch Franse uiensoep en verrast hij met een verrukkelijk dessert.
42:00

Languedoc

3,0 35 x
James trekt naar de Languedoc, befaamd voor z'n heerlijke wijnen en het al even heerlijke vleesgerecht cassoulet. Die laat James klaarmaken door een chef uit de streek. De nacht brengt hij door in een prachtige woning uit de 18e eeuw, waar de uitbaters een heerlijk gerecht met lokale producten op tafel toveren. James trekt daarna naar een automuseum dat helemaal gewijd is aan de 2CV. Afsluiten doet hij met een barbecue in de zuiderse zon. Thuis maakt hij ten slotte nog een overheerlijk gerecht ...
42:00

Canal du Midi

4,0 55 x
James' avontuur gaat verder op het Canal du Midi. In het historische Carcassonne mengt hij zich onder de toeristen en gaat hij shoppen. Aan de oever van het kanaal maakt hij een heerlijk visstoofpotje klaar, om daarna aan boord te gaan voor een boottochtje richting de kust. Bij het Étang de Thau, dat uitkijkt over de oester- en mosselkwekerijen, bereidt hij een Franse klassieker: 'moules marinière'. Thuis maakt James ten slotte een heerlijk avondmaal klaar.
42:00

St-Émilion

4,0 40 x
James trekt naar de streek waar het allemaal begon, naar het restaurant waar hij meer dan 30 jaar geleden nog gewerkt heeft. Hij geniet van het uitzicht over het pittoreske plaatsje met de makaron-winkel, die destijds een passie voor zoet in hem heeft doen ontwaken. Vervolgens kookt hij een heerlijke maaltijd voor enkele Britse expats. Als afsluiter geeft James zijn geheimen prijs voor een heerlijk eenpansgerecht en een simpele maar buitengewoon lekkere soufflé.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.