Koning Lou

Koning Lou herbekijken

Seizoen 3

Seizoen 3, Aflevering 2 - Winnie, de Zeemeerminnie

3,0 39 x
Koning Lou, Dréke en Stakke willen een dagje naar de Gele Limonadezee, maar dan staat Winnie, de Zeemeerminnie plots voor de poort. Haar zee blijkt helemaal vervuild te zijn. Dat is echter niet de enige reden waarom ze Koning Lou een bezoekje brengt.

Seizoen 3, Aflevering 1 - Péke Zonder Tanden

3,0 69 x
Koning Lou heeft vreselijke tandpijn en brengt een bezoek aan de tandentrekker Péke Zonder Tanden. Die blijkt echter verborgen bijbedoelingen te hebben.
Seizoen 2

Seizoen 2 - 10. Koning Lou trekt eropuit!

4,0 24 x
Koning Lou wil niet langer koning zijn. Dréke en Stakke zijn hierdoor volledig van de kaart, maar het besluit van Koning Lou staat vast: hij trekt de wijde wereld in. Dréke en Stakke blijven zo alleen achter op het Kasteel van de Ridders van het Warme Hart. De twee vrienden zijn diep ongelukkig zonder hun koning. Zal Konin...

Seizoen 2, Aflevering 9 - Rafael Aquarel

4,0 26 x
Koning Lou wil graag een kunstwerk van zichzelf laten maken door de bekende kunstschilder Rafael Aquarel. Maar dat doet Rafael uiteraard niet zomaar: hij wil dat Koning Lou veel joeri's betaalt. Stakke en Dréke hebben al snel door dat er iets niet pluis is. Is Rafael Aquarel wel een echte kunstschilder?

Seizoen 2 - 8. De Zwarte Ridder

4,0 39 x
Koning Lou heeft vandaag zin in oorlog. Hij vindt dat koningen het recht hebben om af en toe oorlog te voeren als hen dat goed uitkomt. Dréke en Stakke zijn de kluts kwijt en vragen aan wie Koning Lou de oorlog wil verklaren. Koning Lou antwoordt dat hij oorlog zal voeren tegen de eerste die bij hem aanklopt.

Seizoen 2, Aflevering 7 - Flierefluiter de Veranderaar

4,0 23 x
Vandaag is het jaarmarkt in Spatzelbrüdenbotsenknotskes. Dréke, Stakke en Koning Lou kijken hier al wekenlang naar uit want het is dan altijd groot feest. Er is maar één belangrijke regel: de drie vrienden beloven elkaar om niet te blijven plakken in Herberg De Roskam. Met dit goede voornemen vertrekken Dréke, Stakke en Ko...

Seizoen 2 - 6. Weggeverkesdag

4,0 13 x
Vandaag is het 'Weggeverkesdag' in Spatzelbrüdenbotsenknotskes. Op deze dag viert iedereen 'de eeuwige vriendschap' door cadeautjes te geven aan elkaar. Zoals elk jaar hebben Stakke en Dréke een prachtig cadeautje voor elkaar én voor Koning Lou. Maar Koning Lou is zijn cadeautje voor de zoveelste keer vergeten.

Seizoen 2, Aflevering 5 - Norman de Noorman

3,0 41 x
Vandaag is het lachdag in Spatzelbrüdenbotsenknotskes. Op deze dag wordt er niets anders gedaan dan gelachen. Wanneer Koning Lou, Dréke en Stakke hun lachspieren aan het opwarmen zijn, valt Norman, een woeste Noorman, het kasteel binnen. Lachen kan hij niet, integendeel, hij brult en roept dat hij het kasteel met de grond ...

Seizoen 2, Aflevering 4 - Tante Toverkol

4,0 29 x
Koning Lou, Dréke en Stakke organiseren hun jaarlijkse uitstapdag. Deze keer trekken de vrienden naar de bruiswatervallen van Spatzelbrüdenbotsenknotskes. Iedereen is in zijn nopjes, maar net wanneer ze willen vertrekken komt Tante Toverkol onverwacht aankloppen. Deze prettig gestoorde heks wil haar tovertrucs oefenen met ...

Seizoen 2, Aflevering 3 - Otto Fritzels

4,0 18 x
In en rond het Kasteel van de Ridders van het Warme Hart, gelegen in het Koninkrijk Spatzelbrüdenbotsenknotskes, beleven Koning Lou, zijn trouwe, alleswetende raadgever Dréke en hun troubadour Stakke allerlei avonturen. Het kasteelplein wordt geregeld op stelten gezet.
Archief