Lego Masters USA

Laatste aflevering
Lego Masters USA

Voor de finaleopdracht krijgen de drie resterende duo's 24 uur de tijd om een constructie te bouwen die zowel een dag- als een nachtlook heeft. Wie blijft de zenuwen de baas en kroont zich tot 'beste LEGO-bouwers' van dit tweede seizoen?

Lego Masters USA gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 1
In de laatste ronde voor de grote finale moeten de resterende vier duo's aan de slag om een kasteel te bouwen dat zover mogelijk over een klif uitsteekt. Wie overtuigt de jury en plaatst zich voor de finale?
Deze ronde bestaat wederom uit twee opdrachten. Voor de eerste worden de vijf resterende duo's opgesplitst. Terwijl de ene helft een landdier moet bouwen, krijgen de anderen de zee als thema. Voor de tweede opdracht moeten ze hun creaties vervolgens samenvoegen tot één dier.
De duo's krijgen de opdracht om een marionet te bouwen, waarna ze samen met een ander team een show moeten opvoeren. Wie slaagt erin om de jury omver te blazen met hun vakmanschap?
Voor de volgende opdracht moeten de duo's een wereld creëren waarin een windmolen centraal staat. Deze moet bovendien bestand zijn tegen windstoten van bijna 100 km/u.
De duo's krijgen een LEGO-versie van een Lamborghini te zien, waarna deze wordt vernietigd. Hun eerste opdracht bestaat er vervolgens in om de wagen zo goed mogelijk na te bouwen. Het winnende duo mag nadien 30 seconden later starten bij de Demolition Derby.
De duo's krijgen de opdracht om een zwevende constructie te maken, vertrekkende van één enkel LEGO Technic-onderdeeltje. De creaties moeten wel een verhaal vertellen en er moet met oog voor detail gebouwd worden. Het winnende duo sleept een gouden blokje in de wacht en bijgevolg dus ook immuniteit voor de volgende ronde.
Voor deze opdracht moeten de teams een hoed ontwerpen die ook echt gedragen kan worden. Een van hen zal de creatie vervolgens moeten showen op de catwalk.
Voor de volgende opdracht moeten de duo's een gebouw creëren dat bestand is tegen een aardbeving. Het duo van wie de creatie de hoogste 'brickster scale' bereikt, wint de uitdaging.
De drie resterende duo's maken zich op voor de grote finale. Terwijl ze hun meesterwerk bouwen, komt Will nog op de proppen met een twist van formaat: de teams moeten hun allereerste LEGO-set ooit in hun bouwwerk verwerken. Wie imponeert brickmasters Jamie Berard en Amy Corbett en gaat naar huis met de trofee én de geldpri...
De finale lonkt. De duo's zullen nog een laatste keer het allerbeste van zichzelf moeten geven, willen ze nog kans maken op een ticket voor die finale. De opdracht: een werkende fontein bouwen.
De kandidaten worden opgedeeld in een rood en een blauw team en zullen het tegen elkaar opnemen bij de bouw van een snelle en hippe racewagen. De wagen met de beste vormgeving mag in polepositie starten bij de uiteindelijke race. De kandidaten krijgen tijdens de bouw van hun racewagen begeleiding van (ex-)autocoureurs Jeff...
Voor hun volgende bouwwerk moeten de vijf resterende teams inspiratie halen uit één van de vijf voorgestelde Marvel-blockbusters. Geen explosies of bewegende onderdelen deze keer, maar een zo realistisch mogelijke weergave van een scène uit de gekozen film.
Voor de volgende opdracht moeten de resterende duo's een kasteel bouwen, dat Will vervolgens zal slopen met een sloopkogel. Het team dat het hoogste kasteel bouwt, is bovendien zeker van een plaats in de volgende ronde.
Het thema van de volgende opdracht is minigolf. De duo's moeten een hole ontwerpen en bouwen, inclusief obstakels en het bouwwerk moet bovendien ook een verhaal vertellen.
In de finale van de feestelijke specials strijden de celebrity's voor de prijzenpot van 20.000 dollar, te schenken aan een goed doel van hun keuze, de titel van 'LEGO MASTERS'-kampioen én de meest feestelijke trofee ooit. Maar eerst zullen ze het hoofd moeten bieden aan twee pittige opdrachten. Wie overtuigt juryleden Amy ...
In dit tweede deel van de feestspecials krijgen de duo's de opdracht om een gloednieuwe slee voor de Kerstman te bouwen. En daarbij is het niet alleen belangrijk dat ze er goed uitziet, de slee moet uiteraard ook een stapel cadeautjes kunnen dragen.
Celebrityspecial waarin Robin Thicke, Finesse Mitchell, Leslie Jordan en Cheryl Hines de uitdaging aangaan om samen met terugkerende deelnemers aerodynamische sneeuwscooters te bouwen. Brickmasters van dienst zijn Amy Corbett en Jamie Berard.
Voor deze opdracht moeten de resterende duo's hun verbouwskills bovenhalen en een onaantrekkelijke woning omtoveren tot hun droomhuis.
De teams mogen elk één minifig uitkiezen waarvoor ze vervolgens een explosieve stuntscène moeten bedenken. Afhankelijk van hun keuze zullen ze zich moeten behelpen met water, slijm, glitter of gekleurd stof om de ultieme actiesfeer te creëren.
Archief