maatschappij

Afleveringen
39:36

Een oorlog dient het fundamentalisme, niet de democratie (2003)

3,0 9 x
Rudi Vranckx is in 2003 te gast bij Jan Leyers. Hij is net terug uit het Midden-Oosten en vreest dat een oorlog tegen Irak als een boemerang kan terugkeren.
43:36

Exit Sabena

Verlopen 3,0 19 x
Op 7 november 2001 wordt Sabena failliet verklaard. Deze documentaire kijkt terug op de groei, de glorie en het verval van de Belgische luchtvaartmaatschappij.
44:12

De mijnramp in Marcinelle

Verlopen 3,0 24 x
70 jaar geleden werd het Belgo-Italiaanse migratieakkoord ondertekend. De mijnramp in Marcinelle, waar 136 Italianen stierven, maakte hier een bruusk einde aan.
50:03

Arrivederci Italia: Mannen voor kolen

Verlopen 3,0 30 x
Voor de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog heeft België extra mankracht nodig. Die zoekt ze in Italië. Maar welke toekomst vinden de Italianen in ons land?
53:55

Arrivederci Italia: Vrouwen in ballingschap

Verlopen 3,0 14 x
Wanneer Italiaanse mannen voor een toekomst in de Belgische mijnen kiezen volgen Italiaanse echtgenotes om zich in ons land als mijnwerkersfamilie te vestigen.
Archief
Uitzending gemist?

De beste programma's herbekijk je op TVGemist.be wanneer het jou uitkomt. Vergeet die tv-gids: wij houden jou op de hoogte van je favoriete series en het allerbeste op TV gebied. Maak een profiel aan en bewaar je favoriete programma's in één overzicht. Voor elke nieuwe aflevering krijg je van ons een e-mail. Superhandig!

We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.