Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.
Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.

Notaristip

Notaristip herbekijken

November 2018

Z-Notaristips: De anticipatieve inbreng - notaris Bénédicte Strobbe 23/11/18

3,0 48 x
De anticipatieve inbreng - notaris Bénédicte Strobbe Wannneer u trouwt nadat u samen met uw partner een woning kocht, komt die woning niet zomaar in het gemeenschappelijk vermogen terecht. Daarvoor moet u een aantal stappen ondernemen die in uw persoonlijk geval heel erg belangrijk kunnen zijn.

Z-Notaristips: De verkoopovereenkomst en de authentieke akte - Notaris Wittesaele 16/11/18

3,0 24 x
Wanneer ben je echt de eigenaar bij het kopen van een woning? Haal niet te vroeg de champagne boven en zorg ervoor dat u al uw rechten en plichten kent als verkoper en als koper.

Z-Notaristips (9) - 09/11/18

3,0 40 x
De erfenissprong - Notaris Wittesaele Dankzij een erfenissprong kunnen kleinkinderen rechtstreeks erven van hun grootouders. Een groot aantal nadelen zijn door de recente hervormingen in het erfrecht weggewerkt. Bovendien kunnen ouders die hun nalatenschap toch aanvaarden, onder bepaalde voorwaarden een deel van hun erfeni...

Z-Notaristips (8) - 02/11/18

3,0 38 x
De clausule Valkeniers - Notaris Blindeman Nieuw samengestelde gezinnen zijn vandaag niet zeldzaam. Kinderen van nieuw samengestelde gezinnen hoeven niet meteen te vrezen voor hun erfenis als één van de ouders wenst te hertrouwen: de clausule Valkeniers kan een aantal dingen tot in de puntjes regelen.
Oktober 2018

Z-Notaristips (7): Het ouderlijk vruchtgebruik en het wettelijk beheer recht - 26/10/18

4,0 38 x
Het ouderlijk vruchtgebruik en het wettelijk beheer recht - Notaris Blindeman Men staat er als ouder niet vaak bij stil, maar ook minderjarige kinderen kunnen erven. Indien u gescheiden bent en niet wilt dat uw ex-partner de touwtjes in handen zal hebben van uw vermogen, is het raadzaam een aantal dingen vast te leggen bij...

Z-Notaristips (6): Het erfrecht als er geen kinderen zijn - Notaris Blindeman 19/10/18

4,0 32 x
Het erfrecht als er geen kinderen zijn - Notaris Blindeman Indien u geen kinderen heeft, is het belangrijk om na te gaan en vast te leggen wat er met uw vermogen zal gebeuren als u komt te overlijden. Indien u uw partner maximaal wil beschermen is het immers erg belangrijk een aantal dingen te laten vastleggen bij de notar...

Z-Notaristips: Blockchain en digitalisering in het notariaat - Notaris Van Hove 05/10/18

4,0 30 x
Dankzij digitalisering en nieuwe technologieën komt er bij de notaris meer tijd vrij voor advies op maat van de cliënt. Het notariaat, dat een eeuwenoud juridisch beroep is, heeft in de afgelopen twee decennia sterk heeft ingezet op digitalisering. Notariskantoren werken dan ook met de nieuwste technologieën.
September 2018

Z-Notaristips (2): 7% registratiebelasting 21/09/18

4,0 21 x
7% registratiebelasting - Notaris Bénédicte Strobbe Op 1 juni 2018 werden de Vlaamse registratierechten hervormd. De hervorming maakt komaf met wat we het "klein beschrijf" noemden en maakt plaats voor een nieuw verlaagd tarief van 7% Maar wat verandert er nu precies, en vooral voor wie verandert er nu precies iets?

Z-Notaristips (1): Wijziging huwelijksvermogensrecht - 14/09/18

3,0 22 x
Het huwelijksvermogensrecht werd gewijzigd vanaf 1 september 2018. In dit gesprek met notaris Van Hove gaan we in op deze verschillende technische aanpassingen die toch wel verregaande gevolgen hebben voor gehuwden.

Z-Notaristips (5): Misverstanden over het kopen van een woning - Van Hove - 13/10/18

4,0 13 x
In deze aflevering zoomen we in op de vele misverstanden die er bestaan bij het aankopen van een woning. Van voorlopige verkoopovereenkomst, over de waarborg tot de hypothecaire kosten.
Archief