R.K. Eredienst

2018
55:00

Aflevering 13

4,0 16 x
De eucharistieviering met zeezegening van op het strand in Blankenberge heeft als thema 'Over gewicht'.  Voorganger is deken Lieven Soetaert. Chris Caestecker concelebreert. Diakens Paul Laisnez en Jozef Leterme assisteren. Het koor 'Zingen is zijn' uit Assebroek o.l.v. Luc Delanghe verzorgt de zang. Sebastiaan Inghelbrecht bespeelt het klavier.  Mistral verzorgt de choreografie. De conceptregie is in handen van Avalon, de stad Blankenberge staat in voor de technische ondersteuning.
59:00

Aflevering 12

4,0 7 x
De eucharistieviering komt vanuit de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen. Het thema van de viering is: 'Opstaan en leven'. Voorganger is pastoor Bart Paepen. Het Antwerps Kathedraalkoor, o.l.v. Sebastiaan van Steenberge, verzorgt de zang. Organist is Peter Van de Velde.
59:00

Aflevering 11

Verlopen 3,0 4 x
De eucharistieviering komt vanuit de Sint-Quintinuskerk in Zonhoven. Thema van de viering is: 'Groeikracht van God'. Voorganger is pastoor-moderator Rik Renckens. Het koor Die Gentiaen wordt geleid door Paul Timmers en Egbert Kuijk bespeelt het orgel.
59:00

Aflevering 10

Verlopen 4,0 12 x
Eucharistie vanuit de basiliek Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijk in Mechelen. Het thema van de viering is 'Dit is een dag van vreugde en dankbaarheid'. Voorganger is rector kan. Steven Wielandts. Het Hanswijkkoor staat onder leiding van Carlo Claes. Op orgel speelt Wouter Verheyden.
56:00

Aflevering 9

Verlopen 4,0 19 x
De eucharistieviering op de zesde paaszondag komt vanuit het Salvator Welzijnscentrum in Hasselt. Het thema van de viering is: 'Opdat uw vreugde volkomen moge zijn'. Voorganger is Alex Gysen. Diaken Etienne Sourbron assisteert. Het Pieter-Jan Van Paesschenkoor onder leiding van Wouter Vandevoort verzorgt de zang. Pianist is Dana Hemelaer.
59:00

22 april 2018

Verlopen 4,0 29 x
De eucharistieviering van de vierde paaszondag komt vanuit de Sint-Amanduskerk in Sint-Amands. Het thema van de viering is 'De Goede Herder'. Voorganger is pastor Wilfried Rossel. Diaken is Eric De Cock. Het gelegenheidskoor en het kinderkoor Thuma Mina St.-Amands staat onder leiding van Koen Jacobs. Op orgel speelt Franky Wagemans.
56:00

Aflevering 7

Verlopen 4,0 25 x
De eucharistieviering van de tweede paaszondag, Beloken Pasen, komt vanuit de kerk Sint-Anna uit Lokeren.  Het thema van de viering is: 'Vervuld van vreugde'. Voorganger is medepastoor Herbert Vandersmissen. Concelebrant is pastoor-deken Geert Cattrysse.  Het parochiaal gelegenheidskoor van Lokeren-Moerbeke staat onder leiding van Kristien Heirman. Op orgel speelt Jo Van den Durpel.
59:00

Aflevering 6

Verlopen 3,0 23 x
De eucharistieviering van de vijfde zondag in de veertigdagentijd komt vanuit de kerk Sint-Jozef uit Evere. Het thema van de viering is 'Als de graankorrel sterft, brengt hij vele vruchten voort'. Voorganger is pastor Gino Mattheeuws. Cantor Elke Schouwaerts leidt de samenzang met de gemeenschap. Op het orgel speelt An Faems.
59:00

Aflevering 5

Verlopen 4,0 16 x
De eucharistieviering op de derde zondag in de veertigdagentijd komt vanuit de Sint-Quintinuskerk in Zonhoven. Het thema van de viering is: 'Herstellen'. Voorganger is pastoor-moderator Rik Renckens. Het Federatiekoor staat o.l.v. Willy Cools, organist is Egbert Kuijk.
57:00

Aflevering 4

Verlopen 4,0 13 x
De eucharistieviering op de eerste zondag in de veertigdagentijd komt vanuit de basiliek Onze-Lieve-Vrouw in Scherpenheuvel. Het thema van de viering is: 'Gedreven door de Geest'.  Voorganger is pastoor Luc Van Hilst. Het Parochiaal zangkoor staat o.l.v. Maria Beutels en wordt op het orgel begeleid door Pierre Ramakers, organist-titularis van de basiliek.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.