R.K. Eredienst

2019
59:00

12 mei 2019

264 x
Eucharistieviering vanuit de Collegiale kerk O.L.V.-Tenhemelopneming in Sint-Truiden. Het thema van de eucharistieviering is: 'Geroepen om in vrijheid je leven te geven.'
59:00

28 april 2019

130 x
De eucharistieviering op Beloken Pasen komt vanuit de Sint-Laurentiuskerk in Ekeren- Schoonbroek. Het thema van de viering is: “Zie, Ik leef.”  Voorganger is pastoor Joeri Fleerackers.  Emmanuel Ikeobi concelebreert. Het Teresiakoor (Ekeren-Bunt), o.l.v. Guy Barbier, verzorgt de zang. Organist is Jacky Philips.
59:00

14 april 2019

71 x
Eucharistieviering op Palmzondag, de terugkomdag voor de deelnemers aan de Wereldjongerendagen in Panama.
59:00

31 maart 2019

60 x
Eucharistieviering op de vierde zondag in de veertigdagentijd, vanuit de Sint-Leonarduskerk in Molenbeersel (Kinrooi).  Het thema van de viering is 'Aan tafel'.  Voorganger is pastoor Luc Vanherck. Diaken Gerard Op 't Roodt assisteert.  Het Sint-Martinuskoor, o.l.v. Jan Luyten, verzorgt de zang. Organist is Peter Bovens.
59:00

17 maart 2019

Verlopen 78 x
De eucharistieviering komt vanuit de Sint-Vincentiuskerk in Eeklo. Het thema van de viering is 'Dit is mijn Zoon. Luister naar Hem'.  Mgr. Luc Van Looy, bisschop van Gent, gaat de viering voor. Concelebranten zijn Wilfried Van Wilder, David Willems en Piet Meesters. Jos Mattijs is diaken. Het parochiaal gelegenheidskoor st...
59:00

3 maart 2019

Verlopen 48 x
Eucharistieviering vanuit de Sint-Lambertuskerk in Ekeren. Het thema van de viering is: 'Een boom kent men aan zijn vruchten.' Voorganger is pastoor Joeri Fleerackers. Emmanuel Ikeobi concelebreert. Het Teresiakoor, onder leiding van Guy Barbier, verzorgt de zang. Organist is Koen Van de Camp.
1:00:00

17 februari 2019

Verlopen 66 x
De eucharistieviering van de zesde zondag door het jaar komt vanuit de Sint-Pietersbandenkerk uit Torhout. Het thema van de viering is 'De Zaligsprekingen: kwetsbaar krachtig!'. Voorganger is pastoor-deken Michel Roggeman.  Het koor 'De Colores' staat onder leiding van Filip Bisschop. Op de piano speelt Martijn Devos.
59:00

3 februari 2019

Verlopen 52 x
De eucharistieviering komt vanuit de Heilig-Hartkerk uit Bevegem-Zottegem. Het thema van de viering is 'Getuigen van God die Liefde is'. Voorganger is pastoor-deken Hans Vandenholen. Concelebrant is Marc Tant, parochievicaris. Diaken is Bart De Wael. Het parochiaal gelegenheidskoor is samengesteld uit de koren St.-Paulusko...
59:00

20 januari 2019

Verlopen 80 x
De eucharistieviering komt vanuit de kerk H. Hart van Jezus in Ekeren-Donk (Brasschaat).  Het thema van de viering is 'Doe maar wat Hij u zeggen zal'.  Voorganger is pastoor Koenraad Janssen.  Het Heilig Hartkoor o.l.v. Lieven Gonnissen verzorgt de zang en wordt op orgel begeleid door Ivan Leire.
1:00:00

6 januari 2019

Verlopen 59 x
De eucharistieviering op het feest van de Openbaring van de Heer komt vanuit de Sint-Leonarduskerk in Molenbeersel. Het thema van de viering is 'Een geschenk voor Jezus'. Voorganger is pastoor Luc Vanherck. Het Sint-Jozefkoor o.l.v. Henri Coenen verzorgt de zang. Organist is Chris Haeldermans.
Afleveringen 2018
59:00

16 december 2018

Verlopen 45 x
De eucharistieviering van de derde zondag van de advent komt vanuit de kerk Sint-Anna in Lokeren. Het thema van de viering is 'Wees blij, de Heer is nabij!'. Voorganger is medepastoor Herbert Vandersmissen.  Concelebranten zijn pastoor-deken Geert Cattrysse en priester Reynaldo Diaz. Het parochiaal gelegenheidskoor van Lok...
59:00

2 december 2018

Verlopen 94 x
De eucharistieviering komt vanuit de Sint-Leonarduskerk in Breendonk-Puurs. Het thema van de viering is 'In zoete vreugde'.  Voorganger is deken Guy De Keersmaecker. Diaken is Paul Van Assche. Het koor In Dulci Jubilo staat onder leiding van Maryse Verbruggen. Op orgel speelt Ben Cuykens.
59:00

18 november 2018

Verlopen 31 x
De eucharistieviering komt vanuit de Sint-Jozefkerk uit Evere. Het thema van de viering is 'Weet dat de zomer in aantocht is...' Voorganger is pastor Gino Mattheeuws. Het koor Vox Veronis staat onder leiding van Anja Dierickx. Op orgel speelt An Faems.
1:00:00

4 november 2018

Verlopen 47 x
De eucharistieviering komt vanuit de Norbertijnenabdij Sint-Servaasparochie uit Grimbergen. Het thema is 'God en de naaste beminnen'.  Voorganger is pastoor en prior Johan Goossens. Concelebranten zijn abt Erik De Sutter en abt-emeritus Piet Wagenaar. Het Gregoriaans abdijkoor staat onder leiding van Herman Raspoet en op g...
59:00

21 oktober 2018

Verlopen 301 x
De eucharistieviering komt vanuit de Sint-Rumolduskerk in Berlaar (Heikant). Het thema van de viering is: 'Jezus rekent op jou!' Voorganger is pastoor Eric Thielemans. Jongeren van de parochie Berlaar verzorgen de zang en worden op gitaar begeleid door Stijn Van Asch.
59:00

7 oktober 2018

Verlopen 54 x
De eucharistieviering komt vanuit de Sint-Quintinuskerk in Zonhoven. Thema van de viering is : 'Verbonden'. Voorganger is pastoor-moderator Rik Renckens. Het Pieter-Jan Van Paesschenkoor staat onder leiding van Wouter Vandevoort en wordt op piano begeleid door Dana Hemelaer.
59:00

23 september 2018

Verlopen 33 x
Eucharistieviering vanuit de collegiale kerk Notre-Dame de l'Assomption in Ciney, in de provincie Namen. Voorganger is pastoor Pierre Renard. Didier Croonenberghs, dominicaan en algemeen directeur van Cathobel, houdt de homilie. Het koor staat onder leiding van Roger Pierson, en wordt begeleid door orgel, trompetten en tub...
59:00

9 september 2018

Verlopen 62 x
De eucharistieviering komt vanuit de Onze-Lieve-Vrouwbasiliek in Scherpenheuvel. Het thema van de viering is: 'Ga open!' Voorganger is pastoor Luc Van Hilst. Het Parochiaal zangkoor staat onder leiding van Maria Beutels en wordt op het orgel begeleid door Pierre Ramakers, organist-titularis van de basiliek.
1:00:00

26 augustus 2018

Verlopen 76 x
De eucharistieviering komt vanuit de Norbertijnenabdij Sint-Servaasparochie in Grimbergen. Het thema van de viering is: 'In woord en daad Jezus volgen'. Voorganger is abt Erik De Sutter. Het Gregoriaans Abdijkoor Grimbergen, o.l.v. Herman Raspoet, verzorgt de zang. Organist is Kamiel D'Hooghe.
1:01:00

15 augustus 2018

Verlopen 52 x
De eucharistieviering op het hoogfeest van de Tenhemelopneming van Maria komt vanuit de collegiale kerk Saint-Jacques in Luik. Voorganger is dominicaan Didier Croonenberghs, algemeen directeur van Cathobel. Philippe Cochinaux, dominicaan, verzorgt de homilie. Het gelegenheidskoor staat o.l.v. Stéphan Junker. Pierre Thimus ...
Archief