R.K. Eredienst

2018
59:00

Aflevering 6

3,0 8 x
De eucharistieviering van de vijfde zondag in de veertigdagentijd komt vanuit de kerk Sint-Jozef uit Evere. Het thema van de viering is 'Als de graankorrel sterft, brengt hij vele vruchten voort'. Voorganger is pastor Gino Mattheeuws. Cantor Elke Schouwaerts leidt de samenzang met de gemeenschap. Op het orgel speelt An Faems.
59:00

Aflevering 5

4,0 10 x
De eucharistieviering op de derde zondag in de veertigdagentijd komt vanuit de Sint-Quintinuskerk in Zonhoven. Het thema van de viering is: 'Herstellen'. Voorganger is pastoor-moderator Rik Renckens. Het Federatiekoor staat o.l.v. Willy Cools, organist is Egbert Kuijk.
57:00

Aflevering 4

Verlopen 4,0 7 x
De eucharistieviering op de eerste zondag in de veertigdagentijd komt vanuit de basiliek Onze-Lieve-Vrouw in Scherpenheuvel. Het thema van de viering is: 'Gedreven door de Geest'.  Voorganger is pastoor Luc Van Hilst. Het Parochiaal zangkoor staat o.l.v. Maria Beutels en wordt op het orgel begeleid door Pierre Ramakers, organist-titularis van de basiliek.
59:00

Aflevering 3

Verlopen 3,0 6 x
De eucharistieviering op de 5e zondag door het jaar komt vanuit WZC Sint-Augustinus in Berlaar. Het thema van de viering luidt: 'Je bent nog altijd zo waardevol!' Voorganger is pastoor Eric Thielemans. Het Seniorenkoor Sint-Augustinus o.l.v. Marleen Van Leemput verzorgt de zang. Soliste is Kerlijne Van Nevel. Pianist is Philip Vermosen.
59:00

Aflevering 2

Verlopen 4,0 11 x
De eucharistieviering van de derde zondag door het jaar komt vanuit de kerk Sint-Anna uit Lokeren.  Het thema van de viering is 'Vissers van mensen'.  Voorganger is mede-pastoor Herbert Vandersmissen. Concelebrant is pastoor-deken Geert Cattrysse.  Het parochiaal gelegenheidskoor van Lokeren-Moerbeke staat onder leiding van Kristien Heirman. Op orgel speelt Jo Van den Durpel.
59:00

Aflevering 1

Verlopen 3,0 8 x
De eucharistieviering van het Feest van de Openbaring komt vanuit de kerk Sint-Vincentius uit Eeklo. Het thema van de viering is 'Feest van de Openbaring'. Voorganger is pastoor-deken Wilfried Van Wilder. Concelebrant zijn Rik Merens, David Willems en Piet Meesters. Diaken is Stijn Van Herck. Het parochiaal gelegenheidskoor staat onder leiding van Isabelle Versluys. Op orgel speelt Dirk Bruggeman.
Afleveringen 2017
59:00

Aflevering 25

Verlopen 4,0 16 x
De eucharistieviering op de derde zondag in de advent komt vanuit de Heilig Kruiskerk, Kartuizers in Lier. Het thema van de viering is: 'Voorbereiden op het Licht'. Voorganger is pastoor-deken Jan Verheyen. Het koor wordt gevormd door leden van de Parochiale koren Lier-Centrum en Noord/Oost en van de Kon. Zangvereniging Adagio. Dirigent is Marc Boonen. Organisten zijn Christian Van Looy en Johan Van den Broek.
59:00

Aflevering 24

Verlopen 4,0 19 x
De eucharistieviering van de 1e zondag van de advent komt vanuit de kerk O.L. Vrouw Geboorte en St.-Eligius uit Waarmaarde. Het thema van de viering is : 'Heer, U hebt ons gevormd, zoals een pottenbakker iets mooi vormt uit klei'. Voorganger is pastoor-deken Achiel Roets. Concelebrant is Marc Pollet, medepastoor. Het koor 'De Scheldegalm' (OKRA-koor Avelgem) staat onder leiding van Nick de Cooman, die ook op piano speelt.
59:00

Aflevering 23

Verlopen 4,0 11 x
Aflevering 23 van R.K. Eredienst is uitgezonden op zondag 19 november 2017 om 10:00 uur en was te zien op Eén.
1:01:00

Aflevering 22

Verlopen 4,5 28 x
Aflevering 22 van R.K. Eredienst is uitgezonden op zondag 5 november 2017 om 10:00 uur en was te zien op Eén.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.