Rick Stein's Road To Mexico

Rick Stein's Road To Mexico gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Laatste aflevering
Rick Stein's Road To Mexico

Op het einde van zijn reis trekt Rick richting Yucatán, een plek die vaak bezocht werd door echte piraten. Hier hebben de inwoners een lichtere huid en blauwgroenige ogen, een overblijfsel van de komst van Europeanen meer dan 500 jaar geleden. Hier vind je de pikantste chili en...

Augustus 2020
De belangrijkste Mexicaanse gerechten komen uit het zuiden en Oaxaca is het mekka voor de Mexicanen. De mensen dragen er nog steeds de traditionele klederdracht. De benaming 'people of the corn' komt uit Oaxaca en het is ook de thuisbasis van de nationale kaas oaxacana. In de Bergen van Chinantla wordt de woestijn door de...
In de hoofdstad komen de muurschilderijen van Diego Rivera nog steeds tot leven op de bruisende markten en in de cafés vind je nog altijd pulque, de alcopop van vroeger. Maar het belangrijkste overblijfsel van de Azteken zijn de chinampas, drijvende moestuinen die je in het zuiden van de stad terugvindt, waar topchefs zoal...
Rick komt terecht in Guadalajara,dat tequila - en wellicht ook Mexico zelf - op de kaart heeft gezet, de metropool die ons de mariachi's en gerechten als chili con carne heeft leren kennen. Rick kent Mexico goed, hij gaat vaak naar de stranden van Puerto Vallarta, stranden waar obers voor de show zorgen als ze hun bekende ...
Rick geniet van een lekkere steak met eitjes en neemt afscheid van zijn Ford Mustang. Hij gaat richting de drukste grensovergang, die tussen San Diego en Tijuana om aan zijn Mexicaans avontuur te beginnen. Hij volgt de kustlijn richting Ensenada en stopt onderweg voor burritos en verse vis, gemarineerd en gebakken op Popot...
Rick Stein gaat de Californische kustlijn verder af richting Los Angeles, voor Charlie Chaplin vroeger de 'place to be' voor lamsniertjes met spek en de perfecte martini op de Hollywoord Boulevard. De sterren van nu kiezen er eerder voor een vers slaatje in Beverly Hills. Rick ontdekt er ook Olvera Street, waar de wortels ...
In 1968 reisde Rick Stein al eens van Noord-Californië langs de Pacific Coast Highway tot voorbij de Mexicaanse grens. Nu, 50 jaar later, gaat hij het avontuur weer aan. In deze aflevering geniet Stein van het lekkere eten dat typisch is voor San Francisco, waar het idee is ontstaan van seizoensgebonden recepten. Het resta...
September 2018
Verlopen
In de hoofdstad komen de muurschilderijen van Diego Rivera nog steeds tot leven op de bruisende markten en in de cafés vind je nog altijd pulque, de alcopop van vroeger.  Maar het belangrijkste overblijfsel van de Azteken zijn de chinampas, drijvende moestuinen die je in het zuiden van de stad terugvindt, waar topchefs zoa...
Augustus 2018
Verlopen
Rick komt terecht in Guadalajara,dat tequila - en wellicht ook Mexico zelf - op de kaart heeft gezet, de metropool die ons de mariachi's en gerechten als chili con carne heeft leren kennen. Rick kent Mexico goed, hij gaat vaak naar de stranden van Puerto Vallarta, stranden waar obers voor de show zorgen als ze hun bekende ...
Rick geniet van een lekkere steak met eitjes en neemt afscheid van zijn Ford Mustang. Hij gaat richting de drukste grensovergang, die tussen San Diego en Tijuana om aan zijn Mexicaans avontuur te beginnen.  Hij volgt de kustlijn richting Ensenada en stopt onderweg voor burritos en verse vis, gemarineerd en gebakken op Popo...
Rick Stein gaat de Californische kustlijn verder af richting Los Angeles, voor Charlie Chaplin vroeger de 'place to be' voor lamsniertjes met spek en de perfecte martini op de Hollywoord Boulevard. De sterren van nu kiezen er eerder voor een vers slaatje in Beverly Hills. Rick ontdekt er ook Olvera Street, waar de wortels ...
Juli 2018
In 1968 reisde Rick Stein al eens van Noord-Californië langs de Pacific Coast Highway tot voorbij de Mexicaanse grens. Nu, 50 jaar later, gaat hij het avontuur weer aan. In deze aflevering geniet Stein van het lekkere eten dat typisch is voor San Francisco, waar het idee is ontstaan van seizoensgebonden recepten. Het resta...
Archief