Team Kwistenbiebel

Laatste aflevering
Team Kwistenbiebel

Aflevering 12 (Seizoen 1)

36 x

Waarom broeden vogels eieren uit en mensen niet? Ik denk dat er monsters onder m'n bed zitten. Kan dat? En waar gaat je kaka heen als je het toilet doortrekt? Bekijk aflevering 12 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.

Juni 2020

Aflevering 3 (Seizoen 1)

16 x
Waarom is kaka altijd bruin? Wanneer krijg je kippenvel? En welke delen van ons lichaam gebruiken we als we lachen? Team Kwistenbiebel zoekt een antwoord op al jouw vragen! Bekijk aflevering 3 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.

Aflevering 11 (Seizoen 1)

17 x
Gaan automatische deuren open door magische krachten? Hoe kan een vogel op een elektriciteitsdraad zitten zonder een elektrische schok te krijgen? En waarom is snoepen ongezond? Bekijk aflevering 11 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.

Aflevering 10 (Seizoen 1)

8 x
Waarom zweven mensen niet? Begroeten mensen elkaar altijd op dezelfde manier? En wat is het hoogste gebouw van de wereld? Bekijk aflevering 10 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.

Aflevering 9 (Seizoen 1)

37 x
Waarom moet je scheten laten van spruitjes? Hoe groot is de melkweg? En hoe weet je hoe oud een boom is? Bekijk aflevering 9 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.

Aflevering 8 (Seizoen 1)

15 x
Is er een trucje om in slaap te vallen? Slapen alle mensen in een bed? En waarom droom je soms zo raar? Bekijk aflevering 8 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.

Aflevering 7 (Seizoen 1)

12 x
Waarom knipper je met je ogen? Kussen dieren ook? En hoe ontvangen mensen vrienden in andere landen? Bekijk aflevering 7 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.

Aflevering 5 (Seizoen 1)

5 x
Waarom krimp je als je ouder wordt? Waar gaan je kilo's naartoe als je afvalt? En waarom moet je je met zeep wassen? Bekijk aflevering 5 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.

Aflevering 4 (Seizoen 1)

11 x
Waarom is chocolade zo lekker? Waarom fonkelen sterren? En hoe word je beroemd? Bekijk aflevering 4 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.

Aflevering 2 (Seizoen 1)

8 x
Moet de koning betalen in de supermarkt? Waarom krijgen we kriebeltjes in onze buik als we ons ergens op verheugen? En waarom zijn bananen krom? Bekijk aflevering 2 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.

Aflevering 1 (Seizoen 1)

15 x
Als een hond waf waf zegt, betekent dat dan hetzelfde in het Frans? Crazy Joe zegt dat hij al eens een hond hoorde blaffen in het Frans. Schrijven mensen overal ter wereld op dezelfde manier? En waarom blozen we soms? Bekijk aflevering 1 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.

Aflevering 20 (Seizoen 1)

12 x
Past op elk potje een dekseltje? Waarom heb je oorsmeer nodig? Is er leven na de dood? Bekijk aflevering 20 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.

Aflevering 19 (Seizoen 1)

35 x
Waarom krijg je een buil? Waarom davert het in de kamer als je de muziek te luid zet? En waarom staat een flamingo op één poot? Bekijk aflevering 19 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.

Aflevering 18 (Seizoen 1)

7 x
Waarom ploft popcorn? Waarom voel ik mezelf zo raar in mijn buik als ik ronddraai? En waarom gaan mensen op vakantie? Bekijk aflevering 18 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.

Aflevering 17 (Seizoen 1)

17 x
Wat is voodoo? Brengt een zwarte kat overal ongeluk? En bestaan geesten echt? Bekijk aflevering 17 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.

Aflevering 16 (Seizoen 1)

13 x
Kan je jezelf onzichtbaar maken? Hoe stuurden mensen berichten voor de sms bestond? En waarom kunnen planten niet praten? Bekijk aflevering 16 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.

Aflevering 15 (Seizoen 1)

20 x
Kwistenbiebel beantwoordt verjaardagsvragen! Waarom geven we cadeautjes met een verjaardag? Valt nieuwjaar altijd op 1 januari? Waarom ruikt een bloem? Bekijk aflevering 15 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.

Aflevering 14 (Seizoen 1)

11 x
Kan je sneller bewegen dan je schaduw? Waarom word je bruin als je in de zon zit? En is wit een kleur? Bekijk aflevering 14 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.

Aflevering 13 (Seizoen 1)

18 x
Waarom moet je huilen van ajuinen? Zijn brandnetels eetbaar? Hoe komt het dat uit een tube tandpasta altijd een mooie vorm komt en de kleuren niet mengen? Bekijk aflevering 13 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.
April 2020

Aflevering 6 (Seizoen 1)

19 x
Waarom ruik je bijna niets als je verkouden bent? Wat gebeurt er tijdens het niezen? En hoe kan je de hik stoppen? Bekijk aflevering 6 van seizoen 1 met VRT NU via de site of app.
Archief