The Vietnam War

April 2018
54:00

This is what we do (July 1967-December 1967)

4,5 11 x
De Amerikaanse mariniers komen terecht in dodelijke Noord-Vietnamese hinderlagen en artillerie ten zuiden van de gedemilitariseerde zone, terwijl de grondtroepen een ongrijpbare vijand achternazitten in de Centrale Hooglanden.  Hanoi smeedt plannen voor een verrassingsaanval, terwijl de leiders in Washington de Amerikaanse bevolking ervan proberen te overtuigen dat de overwinning in zicht is.
58:00

Doubt (January 1966-June 1967)

4,0 81 x
De Noord-Vietnamese troepen trotseren de Amerikaanse luchtmacht en bereiken het zuiden via de Ho Chi Minh-route. Ondertussen heeft Saigon het moeilijk om de mensen van het platteland onder controle te houden. In de VS ontstaat er een anti-oorlogsbeweging, terwijl de honderdduizenden soldaten en mariniers beseffen dat de oorlog waar ze nu naartoe gestuurd worden, geenszins lijkt op die van hun vaders.
56:00

Hell come to earth (January 1964-December 1965)

2,0 131 x
De hardliners in Hanoi maken gebruik van de chaos in Zuid-Vietnam om er troepen op af te sturen, wat de gemoederen nog meer doet oplaaien. Uit angst voor de val van Saigon, drijft president Johnson de militaire acties van de VS op door toestemming te geven voor bombardementen op het noorden en grondtroepen in te zetten in het zuiden.
Maart 2018
53:00

Riding the tiger (1961-1963)

2,5 160 x
President Kennedy en zijn adviseurs vragen zich af in welke mate ze zich moeten inlaten met Zuid-Vietnam. Het autocratische regime van Diem wordt geconfronteerd met een toenemende communistische tegenstand en boeddhistische protesten en dat leidt tot een zware politieke crisis.
56:00

Déjà vu (1858-1961)

3,8 498 x
Na een lange en wrede oorlog maken de Vietnamese revolutionairen onder leiding van Ho Cho Minh een einde aan bijna een eeuw Franse koloniale bezetting. De Koude Oorlog woedt volop en tijdens de Conferentie van Genève in 1954 wordt Vietnam in twee verdeeld. De communisten in het noorden willen het land herenigen, terwijl de Amerikanen het regime van Ngo Dinh Diem in het zuiden steunen.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.