Wild Ireland

Maart 2018
22:00

28 maart 2018

Verlopen 4,0 23 x
In deze laatste aflevering trekt Christine met de enige kabelbaan van het land naar het afgelegen Dursey, een prachtig eiland dat al meer dan duizend jaar onaangeroerd is gebleven. Vervolgens verkent ze samen met de kustwacht de verraderlijke wateren van het meest zuidwestelijke punt van Ierland, Mizen Head. Christine eindigt haar reis langs de langste kustroute ter wereld op het strand van Inchydoney in Cork, waar ze tijdens het vissen terugdenkt aan alle bijzondere mensen en plaatsen die ze o...
23:00

22 maart 2018

Verlopen 3,0 18 x
Christine maakt kennis met de bekendste inwoner van County Kerry, dolfijn Fungie. Vervolgens trekt ze naar het prachtige eiland Valentia, waar ze een bezoek brengt aan de leisteenfabriek waar de dakpannen van de Houses of Parliament werden gemaakt. 's Nachts geniet ze van een unieke sterrenhemel in de Dark Sky Reserve, een van de drie plaatsen ter wereld zonder lichtvervuiling. En tot slot wordt Christine ondergedompeld in de Ierse paardenliefhebberij.
23:00

21 maart 2018

Verlopen 4,0 16 x
In County Galway leert Christine zeilen op de prachtige meren van Connemara, en dat aan boord van de traditionele Galway Hooker.  Vervolgens bezoekt ze een boerderij in het unieke kalksteengebied The Burren. In Sligo waagt ze zich in de mythische Grotten van Keshcurran en in County Clare verkent ze de beroemde Kliffen van Moher.  Op de Araneilanden maakt ze een ritje op een ponykoets en bezoekt ze enkele bezienswaardigheden zoals Serpent's Lair en het fort van Dun Aengus.
22:00

15 maart 2018

Verlopen 4,0 19 x
Christine wil, net als surfers van over de hele wereld, de Atlantische golven bedwingen in Donegal Bay. Daarvoor volgt ze een surfles bij een van de oudste surffamilies van het land. Hierna trekt ze op blootvoetse pelgrimstocht naar de mythische berg Croagh Patrick, die zijn naam te danken heeft aan Saint Patrick, die er veertig dagen en nachten heeft gevast. Tot slot bezoekt ze de enige fjord van Ierland, Killary Harbour, waar er zelf geplukte mosselen op het menu staan.
24:00

14 maart 2018

Verlopen 3,0 25 x
In County Sligo beklimt Christine de beroemde Knocknarea-berg. Op de top bevindt zich een grafheuvel die ouder zou zijn dan de piramides. Wat verderop maakt ze kennis met een traditionele turfboer. Ze trekt de Atlantische Oceaan op met een kajak om een uniek zicht te krijgen op de kustlijn van het grootste eiland van Ierland, Achill. Tot slot bezoekt ze de vuurtoren van Blacksod, waar ze luistert naar de oorlogsverhalen van vuurtorenwachter Vincent Sweeney.
24:00

9 maart 2018

Verlopen 3,5 62 x
De eerste halte op de langste kustroute ter wereld is Malin Head, het meest noordelijke punt van het eiland. Hier komt Christine te weten hoe Ierland aan zijn naam is gekomen. In Slieve League wordt ze na een beklimming van de hoogste kliffen van Europa beloond met een duizelingwekkend uitzicht. Wat meer naar het zuiden leert ze dan weer hoe ze wilde zalm moet roken. En in County Mayo vergezelt ze een groep waaghalzen op een wel heel spectaculaire activiteit: coasteering.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.