Z-Design

Z-Design gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Laatste aflevering
Z-Design

Even Belgisch als frieten en chocolade: de baksteen. Roel Vandebeek en Joeri Gevers over innovatie door design in deze oerbelgische industrie.

December 2016
Sociale economie in de praktijk. Keramiste Ann Van Hoey werkt samen met 3D vormgever Peter Donders een kom uit. Mensen met een beperking produceren de kom in Den Ateljee en Serax verzorgt de verdeling.
Weefster Martine Gyselbrecht over het meditatieve aspect van weven en Carl Holcomb over de enige manier waarop de Belgische textielindustrie een antwoord kan bieden op concurrentie uit het Oosten.
Traditie, vakkennis en een bijhorende reputatie heeft het merk Ambiorix op overschot. Nu probeert de Limburgse schoenenmaker ook de lucratieve vrouwenmarkt aan te boren.
In deze nieuwe Z-Design aflevering komt u alles te weten over de verschillen tussen marmer, graniet en composiet. Verder hebben we het ook over kunst en natuursteen, over leeslampen en de allernieuwste LED-technologie. We gaan langs bij Van Den Weghe, Ministry of Mass en Sponc.
November 2016
Quincalux is een familiebedrijf dat al 4 generaties raam- en deurbeslag produceert. Sinds kort werkt het bedrijf samen met designer Frederik Delbart. Z-Design onderzoekt hoe vakmanschap, design en serieproductie samen gaan. Moet een deurkruk mooi of net functioneel zijn? En wat is het voordeel van een 100% Belgische produc...
Maart 2015
Hybrio Design - KAN design - MAXIMALdesign - Namahn
13/03/15 van Z-Design is uitgezonden op vrijdag 13 maart 2015 om 20:00 uur en was te zien op Kanaal Z.
06/03/15 van Z-Design is uitgezonden op vrijdag 6 maart 2015 om 20:00 uur en was te zien op Kanaal Z.
Archief