Z-Fiscaal

2018

7): Incentives - 16/04/18

38 x
In deze aflevering gaat het in Z-Fiscaal over incentives voor ondernemingen die innoveren. De regering zet in op kenniseconomie, ondermeer met de innovatie-aftrek. Het is één van de vele maatregelen die er bestaan om de kennisontwikkeling in onze bedrijven te stimuleren. Fiscalist Anthony Meul van VGD zet alle innovatie-on...
Afleveringen 2015

2015 (9) - 28/12/15

98 x
U heeft het als ondernemer liever niet, maar toch kan het gebeuren dat u de fiscus aan de deur krijgt voor een controle. Maar hoe gaat u om met zo'n controle: wat mag de fiscus, en wat is er niet toegestaan? Z-Fiscaal vraagt het aan Koen Janssens, hoofdredacteur van Fiscale Actualiteit bij Wolters-Kluwer.

8) - 21/12/15

56 x
Met ingang van 1 januari 2016 zal de btw-regeling voor bestuursmandaten via vennootschappen gewijzigd worden. Wat de wijziging inhoudt, vernemen we van Severine Kerkhove, VAT director bij KPMG.

7) - 14/12/15

46 x
Voor het schenken van bedrijven en goederen zijn sinds een tijdje nieuwe, gunstige regelingen van kracht in Vlaanderen. Z-Fiscaal gaat dieper in op de schenkingsregelingen. Tekst en uitleg krijgen we van Ayfer Ardogan van KPMG.

6) - 07/12/15

54 x
België kent vrij hoge lasten op arbeid. Om medewerkers op een fiscaal vriendelijke manier een extraatje te gunnen bovenop hun nettoloon, betalen veel bedrijven een forfait "kosten eigen aan de werkgever". Vandaag zet Els Van Ham van KPMG enkele aandachtspunten rond die regeling op een rijtje.

2015 (5) - 30/11/15

43 x
Online verkoop of e-commerce is in België aan een opmars bezig. Volgens recente schattingen zullen de Belgen dit jaar voor meer dan 7 miljard euro producten en diensten kopen via het internet. Maar wat zijn de fiscale en juridische aandachtspunten op het vlak van e-commerce? Tim Fransen van advocatenkantoor K law legt het ...

4) - 23/11/15

69 x
Z-Fiscaal 2015Voor het renoveren van woningen is al lang het verlaagde btw-tarief van 6% in voege. Maar op 1 januari 2016 veranderen de regels. Dat kan een grote impact hebben op de budgetten voor renovaties. Hoe de nieuwe regels en de overgangsmaatregelen in elkaar zitten, vernemen we van Manuela Dons van KPMG.

3) - 16/11/15

55 x
België is een land van familiebedrijven. Liefst driekwart van onze Vlaamse ondernemingen zijn eigendom van of worden gecontroleerd door een familie. Om een tijdige overdracht van familiebedrijven te stimuleren, heeft de Vlaamse regering de schenkingsrechten op nul gebracht. In Z-Fiscaal krijgen we toelichting van Kizzy Wan...

2) - 09/11/15

55 x
Met een flexibel verloningsplan of cafetariaplan kan een onderneming een aantrekkelijk en flexibel salarispakket aanbieden aan haar medewerkers. Maar zo'n plan invoeren doet u niet van vandaag op morgen. U moet rekening te houden met diverse fiscale en juridische aandachtspunten. Z-Fiscaal praat erover met Olivier Vanneste...

02/11/15

51 x
Met de invoering van de aftrek voor octrooiinkomsten heeft België een bijzonder gunstig klimaat voor het ondersteunen van bedrijven die investeren en innoveren. Vandaag leggen we nog even uit hoe u optimaal van deze fiscale incentives gebruik kan maken. De expert van dienst is Koen Van Ende van KPMG.
Archief