Z-In De Wereld

Z-In De Wereld herbekijken

Mei 2017

11) - 17/05/17

4,0 51 x
Eén van de grote maatschappelijke uitdagingen is hoe we de groeiende wereldbevolking op een duurzame manier zullen kunnen voeden. Vredeseilanden heeft daarrond samen met een aantal partners het innovatieve project "Voedsel voor de toekomst" opgezet.

10) - 10/05/17

3,0 46 x
Het gros van de kleding die bij ons wordt verkocht, is afkomstig uit lageloonlanden. Ook Midden-Amerika heeft een belangrijke confectie-industrie, die er gebruik kan maken van vrijhandelszones, de zogenaamde maquillas. Maar de arbeidsomstandigheden in die gebieden laten meestal te wensen over. De ngo FOS bracht een vakbond...

9) - 03/05/17

4,0 46 x
Steeds meer bedrijven nemen hun verantwoordelijkheid op rond maatschappelijke thema's. Dat is ook het geval bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. De historische band met Afrika inspireerde er het Corporate Social Responsibility beleid. Eén van de ngo's die het bedrijf steunt is Plan België, dat zich inzet voor kind...
April 2017

8) - 26/04/17

3,0 47 x
De "cleane kleren"-campagne van Wereldsolidariteit en ACV hield dit jaar een verrassingsactie op de Ronde van Vlaanderen Cyclo voor wielertoeristen. Heel wat sportkleding wordt immers geproduceerd in landen waar een loopje wordt genomen met de arbeidsomstandigheden.

7) - 19/04/17

4,0 42 x
Het verbeteren van de gezondheidszorg blijft één van de grote uitdagingen in het zuiden. Artsen Zonder Vakantie zet zich daar al jarenlang voor in. Eén van de vrijwilligers is chirurg Stephan Vanderputte. Hij trok al 30 keer naar Afrika om er tijdens zijn vakantie lokale collega's bij te staan en op te leiden tijdens medis...

6) - 12/04/17

4,0 43 x
Conflicten die leiden tot onrecht en geweld, vluchtelingenstromen of hongersnood, blijven dagelijkse kost. En meestal halen alleen de ergste incidenten nog het nieuws. Pax Christi Vlaanderen, dat deel uitmaakt van een internationale vredesbeweging, zet zich in om via geweldloze weg tot oplossingen te komen.

5) - 05/04/17

4,0 36 x
Economische ontwikkeling in het zuiden is één van de beste hefbomen voor duurzame resultaten. Net dat is waar Trias aan werkt: boeren en ondernemers stimuleren om hun dromen waar te maken. De organisatie is meer dan 50 jaar actief en werkt in 15 landen. Daarbij hoort ook Oeganda, waar beroepsopleidingen worden ondersteund.
Maart 2017

4) - 29/03/17

3,0 45 x
Een concreet project is de beste manier om een engagement in ontwikkelingssamenwerking uit te bouwen. Een mooi voorbeeld zijn de 19 Belgische ziekenhuiskoepels die zich inzetten binnen het Ziekenhuis voor Ziekenhuis-netwerk van Memisa. Eén van hen is het AZ Sint-Maarten Mechelen-Duffel.

3) - 22/03/17

3,0 46 x
Omwille van diverse crisissen en conflicten gaan vluchtelingen op zoek naar een veiliger leven, ook bij ons in België. Het opvangen van die mensen in lokale gemeenschappen kan helpen om hun integratie te bevorderen. Vluchtelingenwerk Vlaanderen stimuleert zo'n initiatieven met het project 'Gastvrije Gemeente'.

2) - 15/03/17

4,0 36 x
Broederlijk Delen organiseert fietsevenementen, zoals Dwars door Burkina Faso. Die combineren een sportieve uitdaging met fondsen werven voor het goede doel. Bovendien laten ze de deelnemers ook toe om met eigen ogen te zien hoe het ingezamelde geld wordt besteed.
Archief