Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.
Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.

Z-Smart Systems

Z-Smart Systems herbekijken

Oktober 2015

8) - 28/10/15

3,0 75 x
Met de Smart Systems Industry Summit verzamelde DSP Valley opnieuw het kruim van de Vlaamse bedrijven en instellingen die werken aan slimme systemen in het Mechelse congrescentrum Lamot. Bijna 300 ondernemers, ingenieurs en onderzoekers waren op de afspraak.

7) - 21/10/15

3,0 47 x
Om innovatietrajecten tot een goed einde te brengen, gebeurt onderzoek en ontwikkeling steeds vaker in een netwerk. Cochlear, dat implantaten en hooroplossingen ontwikkelt, heeft voor recente ontwikkelingen een beroep gedaan op Test & Measurement Solutions.

6) - 14/10/15

3,0 52 x
Onze gezondheidszorg staat onder druk: we leven steeds langer, maar tegelijk zijn er meer welvaartsziekten en chronische aandoeningen. Net daarom moeten we evolueren naar gepersonaliseerde en meer preventieve zorg. VITO, de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek, zet volop in op ziektepreventie.

5) - 07/10/15

3,0 95 x
Het luiden van klokken of het laten functioneren van uurwerken op kerktorens en openbare gebouwen: het gebeurt vandaag in de meeste gevallen automatisch. En dat is het werk van Clock-O-Matic, een familiale kmo met een lange historiek die zich in die niche heeft gespecialiseerd.
September 2015

4) - 30/09/15

3,0 54 x
De evolutie naar het Internet of Things en slimmere technologieën is volop aan de gang. Maar tegelijk rijst de vraag naar voldoende beveiliging voor al die toepassingen. Dat is waar Barco Silex uit Louvain-la-Neuve al jaren aan werkt.

3) - 23/09/15

3,0 50 x
Als het op ontwikkeling van chips aankomt, behoort België tot de wereldtop. Een mooi voorbeeld is de Campanion chip, een project van de bedrijven Caeleste en Easics voor de Europese ruimtevaartorganisatie ESA.

2) - 16/09/15

3,0 46 x
Slimme systemen en technologieën zijn steeds belangrijker in ons leven. Met de evolutie naar een Internet of Things worden al die systemen nu ook verbonden, waardoor ze nog slimmer worden. Imec is één van de belangrijkste labs voor onderzoek en ontwikkeling in nano-electronica. Het levert bedrijven de bouwblokken om slimme...

1) - 09/09/15

3,0 106 x
Vlaamse onderzoekers behoren in diverse domeinen tot de wereldtop. Om succesvol te innoveren en sneller nieuwe producten te ontwikkelen, doen bedrijven en organisaties als imec ook een beroep op externe expertise. Ingenieurs van imec werken op dit ogenblik bijvoorbeeld aan Hyperspectral Imaging, een nieuwe technologie die...
Archief