Z-social profit

December 2015

8) - 23/12/15

65 x
Het Wit-Gele Kruis, dat thuisverpleging en thuiszorg aanbiedt in heel Vlaanderen, heeft een nieuwe voorzitter. Het is Piet Vanthemsche, de vroegere voorzitter van de Boerenbond.

7) - 16/12/15

74 x
De HRM Cockpit is een nieuwe methodiek die socialprofitorganisaties helpt hun HR-beleid te verbeteren. Eén van de eerste organisaties die er gebruik van heeft gemaakt, is de vzw Steunpunt Algemeen Welzijnswerk uit Antwerpen.

6) - 09/12/15

60 x
De ouderenzorg zit in een transitie: bewoners worden ouder en meer zwaarbehoevend, en tegelijkertijd zijn er andere verwachtingen over de invulling van hun dagen en de zorgkwaliteit. Het WZC Ten Kerselaere in Heist-op-den-Berg heeft daarom zijn gebouwen en zijn werking grondig aangepast.

5) - 02/12/15

147 x
De sociale economie is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Maatwerkbedrijven zijn uitgegroeid tot belangrijke spelers, zowel wat hun tewerkstelling als hun economische activiteit betreft. Ze vervullen in hoofdzaak manueel en repetitief werk in opdracht van andere ondernemingen. En terwijl de reguliere economie e...
November 2015

4) - 25/11/15

110 x
Onze levensverwachting stijgt en dat vraagt ook om een aangepast zorgbeleid voor senioren. Zo zien woonzorgcentra dat hun bevolking snel evolueert naar bewoners die zwaar zorgbehoevend zijn. De bewoners zullen in de toekomst dus passiever zijn. En dat betekent dat de organisatie en werking van de instellingen aangepast moe...

3) - 18/11/15

90 x
Jaarlijks bekroont het Rode Kruis een Zorgverhaal van het Jaar, een organisatie die met vernieuwende initiatieven werkt aan meer kwaliteitsvolle zorg. In 2015 werd De Zandkorrel uit Eeklo geselecteerd. De Zandkorrel is een leefgroep binnen het woonzorgcentrum Sint-Elisabeth, die een aangepaste dagbesteding biedt voor jongd...

2) - 11/11/15

61 x
De gezondheidszorg speelt zich steeds vaker buiten de muren van ziekenhuizen en instellingen af. En ook ouderenzorg en kraamzorg thuis bijvoorbeeld zitten in de lift. Het belang van de thuiszorg neemt toe, en thuiszorgorganisaties evolueren mee.

1) - 04/11/15

67 x
Professionalisering van het HR-beleid is in veel social profit organisaties aan de orde. De instelling voor volwassenen met een verstandelijke beperking Ter Muiden uit Oedelem heeft op dat vlak al een hele weg afgelegd.
Archief