Z-Trade

Z-Trade gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Laatste aflevering
Z-Trade

Z-Trade Indonesië Compilatie (2) - 31/12/16

December 2016
Z-Trade Indonesië Compilatie (1)) - 24/12/16
Palmolie is de meest geproduceerde en verbruikte plantaardige olie ter wereld. Dus ook in ons land. Meer dan de helft van de producten die je in de winkelrekken vindt, bevat palmolie. Ook de Belgische industrie maakt gretig gebruik van deze olie.
De palmoliebedrijven in Indonesië voeren een 'zero-waste politiek. Na het persen worden alle afvalproducten gerecycleerd en gecomposteerd. Maar ook hun sociale rol gaan de bedrijven niet uit de weg.
November 2016
Er zijn maar weinig voedingsmiddelen die zo gecontesteerd zijn als palmolie. Indonesië maakt echter komaf met enkele vooroordelen en toont waarom de palmolieindustrie zo belangrijk is voor het land, maar ook voor ons, de consumenten.
Palmolie is vandaag de meest geproduceerde en verbruikte olie. Ze wordt gebruikt als bakolie maar ook in chocoladegebak bijvoorbeeld. Bovendien is de olie van deze zeer productieve boom ook een perfect alternatief voor de fossiele brandstroffen. Nu nog van dat gecontesteerd imago afraken.
Wie is niet verlekkerd op een dagelijkse kop koffie, zwart of cappuccino? Indonesië voert ieder jaar voor miljoenen euro's bonen uit naar Europa. En niet zomaar koffie maar kwaliteitskoffie, geoogst op de bergflanken van West-Java. Daar 'groeit' ook de groene, zwarte en 'witte' thee, rijk aan antioxidanten. Z-Trade vertelt...
De economie van de eilandstaat Indonesië is de laatste jaren aangegroeid met ruim 5%. Het is de sterkste groei in 2,5 jaar en die is niet enkel te danken aan de verhoogde export van palmolie. Sinds het land in 2014 de zeer strenge IUUF regels van Europa onderschreef is vooral de export van vis en garnalen naar Europa en d...
Archief