Z-Wallonië

Z-Wallonië gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Laatste aflevering
Z-Wallonië

Chimay biedt u 2 van de beste producten van Wallonië: kaas en bier. Een exclusief bezoek aan de brouwerij en de kaasmakerij staat deze aflevering centraal. François Harenne geeft de nodige uitleg over de trappistenwereld.

Januari 2016
Z-Wallonië gaat deze week op bedrijfsbezoek bij Brasserie Lefebvre, een zelfstandige familiebrouwerij sinds 1876 uit Quenast. De brouwerij is zowel op de Belgische als op de buitenlandse markt aanwezig en biedt een rijk assortiment producten, smaken en verpakkingen aan. Tegenwoordig staat de 5e en 6e generatie aan het hoof...
Z-Wallonië gaat in deze nieuwe reeks eerst op bezoek bij vleesverwerkend bedrijf Delvaux uit Temploux . Deze staat bekend voor de hoogstaande kwaliteit in de afwerking van zijn vlees, en verkoopt rechtstreeks aan de collectieven: beenhouwers, restaurants, ziekenhuizen, rusthuizen en scholen. Professor Clinquart licht de te...
Z-Wallonië biedt een kijkje achter de schermen bij Pomuni, een familiebedrijf in volle expansie, die verse kwaliteitsaardappelen en diepgevroren aardappelproducten levert aan retailers, groothandels en foodservices. Pierre Leburn van FIWAP, die de aardappelsector vertegenwoordigt, geeft toelichting bij de aardappelmarkt.
Corman is wereldmarktleider op het gebied van melkvetten. De producten worden vervaardigd volgens een natuurlijk procéde op basis van eerste keur room of boter, en wordt uitsluitend fysiek bewerkt. Ailan Masure, Directeur van FWA (Fédération Wallone de l'Agriculture) geeft toelichting.
December 2015
Chimay biedt u 2 van de beste producten van Wallonië: kaas en bier. Een exclusief bezoek aan de brouwerij en de kaasmakerij staat deze aflevering centraal. François Harenne geeft de nodige uitleg over de trappistenwereld.
Greencap uit Transinne-Libin kweekt, verwerkt en verdeelt meer dan een miljoen naaldbomen per jaar. Het is één van de marktleiders van de commercialisatie van kerstbomen in Europa. Zij leveren uitsluitend aan de professionelen: tuincentra, tuinaannemers, bloemisten,... Bernard Watillon van de Union Ardennaise des Pépiniéri...
Z-WalloniëDe aardappel is veel meer dan een volwaardig voedingsmiddel, het is een echte verborgen schat voor een gezonde levensstijl. Victor Emond et Fils uit Chassepierre produceert sinds begin de 20e eeuw de authentieke en IGP-beschermde Plates de Florenville. Achterkleinzoon Pierre Emond runt de familiezaak en waakt ove...
Z-Wallonië gaat deze week op bedrijfsbezoek bij Brasserie Lefebvre, een zelfstandige familiebrouwerij sinds 1876 uit Quenast. De brouwerij is zowel op de Belgische als op de buitenlandse markt aanwezig en biedt een rijk assortiment producten, smaken en verpakkingen aan. Tegenwoordig staat de 5e en 6e generatie aan het hoof...
November 2015
Z-Wallonië gaat in deze nieuwe reeks eerst op bezoek bij vleesverwerkend bedrijf Delvaux uit Temploux . Deze staat bekend voor de hoogstaande kwaliteit in de afwerking van zijn vlees, en verkoopt rechtstreeks aan de collectieven: beenhouwers, restaurants, ziekenhuizen, rusthuizen en scholen. Professor Clinquart licht de te...
Januari 2015
EDEN, European Destinations of Excellence, zijn 13 locaties in Wallonië erkend door Europa als immaterieel erfgoed. Sonia Vyvermans van Wallonië Brussel Toerisme vertelt er Caroline Van Keymeulen alles over. Natuur, cultuur, vliegvissen, architectuur, ... voor elke specifieke vraag een uitgewerkt antwoord.
Gelegen in het hartje van de Ardennen ligt Hartman, het atelier gespecialiseerd in de versnijding en het uitbenen van varkens. Een non-stop aanpassing aan de heersende economische situaties zorgden voor een traditie van productie van kwaliteitsvlees. Magalie Thielemans geeft uitleg bij de kwaliteitslabels AOP en IGP.
Meet in Green Luxemburg biedt voor elk budget en elk doeleinde de perfecte meet-locatie. Deze week verneemt Caroline Van Keymeulen alles over Durbuy Adventure, de ideale outdooractiviteiten in het groen, maar ook de minder actieve groep kan op het perfecte onthaal rekenen in het kleinste stadje ter wereld.
December 2014
Chimay biedt u 2 van de beste producten van Wallonië: Kaas en Bier. Een exclusief bezoek aan de brouwerij en de kaasmakerij staat deze aflevering centraal. Fabienne Dupuis geeft Caroline Van Keymeulen de nodige antwoorden over de Coöperatie.
Archief