Nigella: Cook, Eat, Repeat

Laatste aflevering
Nigella: Cook, Eat, Repeat
Verlopen

De kerstboom is versierd, de theelichtjes branden, de haard knettert en het is tijd voor het culinaire hoogtepunt van het seizoen. Nigella doet aan keukentafeltoerisme met eten van heinde en verre om de koude winteravonden op te warmen. Maak je maar klaar voor een winterse wande...

Nigella: Cook, Eat, Repeat gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 1
Mag je zomaar je gang gaan met een klassieker? Nigella vindt dat dat met haar krab-macaroni en kaas niet anders kan. Als heerlijk gesmolten kaas niet genoeg is, volgt er ook nog kip met orzo, een eenpansgerecht dat iedereen opvrolijkt. Voor het dessert zoekt ze haar toevlucht in rijst en laat ze zich inspireren door de Ita...
De winter komt eraan, de avonden worden kouder, dus Nigella zorgt ervoor dat we troost en warmte vinden in haar eten om de winterdip tegen te gaan. Nigella laat zich inspireren door het recept van haar grootmoeder voor crème caramel en ze maakt een simpele caramelcustardpudding. Nadien gaat ze op zoek naar de perfecte past...
Een oud kookboek inspireert Nigella om aan de slag te gaan met ansjovis, een ingrediënt waarvan ze houdt en dat goed van pas zal komen bij haar steak en roodlof. Met citroensap en vlierbloesem maakt ze een cocktail die de inspiratie was voor haar pudding van citroen en vlierbloesem. Afsluiten doet ze met een laatste ode aa...
Vandaag bakt Nigella haar typische feesttaart, een laagjestaart met chocolade en pindakaas waar zelfs pindakaashaters moeilijk aan kunnen weerstaan. Nadien maakt ze een kleurrijk groentebordje met pikante bulgur klaar, perfect voor veganisten, vegetariërs en iedereen die graag een smaakvol gerecht zonder al te veel moeite ...
Nigella start met een luchtig, wit brood voor bij haar krokant gebakken kip met augurken en kimchi. Nadien toont ze ons dat er niks moeilijk is aan een visstoofpot. Ze maakt er eentje met tomatensaus met een rijke smaak van foelie, kaneel en muskaatnoot. Dan gaat ze de gewaagde toer op met een geflambeerde schotel van kers...
Nigella deelt de geheimen en rituelen van haar keuken en haar inspiratie voor vele recepten.  Beginnen doet ze met haar versie van de bhorta, een schotel van gebakken en fijngestampte groenten uit de Indische keuken, waar ze een heel bekend typisch Brits ingrediënt aan toevoegt.  En ze blijft ons verrassen, want na het mak...
Archief