Dagelijkse Kost

Laatste aflevering
45:27
Dagelijkse Kost

Jeroen Meus zet elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak. Op zondag krijgen we het beste van Jeroens culinaire kunsten van de afgelopen week voorgeschoteld.

Dagelijkse Kost gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Juni 2024
15:43
Op het einde van het seizoen mag er al eens wat gastronomischer gekookt worden! Jeroen kiest voor gebakken kabeljauw met een verfijnde jus op basis van langoustinekopjes, een smeuïge aardappelmousseline met daslook en - hoe kan het ook anders - de laatste asperges van het seizoen. Aanvallen en opkrassen!
14:37
Het laatste dessert van dit seizoen is er eentje om in te kaderen, en bovendien supersimpel! Jeroen maakt smeuïge rijstpap met vanille, bosbessen, een bolletje vanille-ijs en een zalige crumble van bruine suiker en amandel.
15:04
De pure smaak van deze groentenbouillon met tomaat in de hoofdrol is ronduit formidabel.
15:32
De combinatie van twee soorten ham met de verfijnde smaak van asperges, een lichte kaassaus, crumble van parmezaan en een flinke lepel waterkerspuree zal iedereen in vervoering brengen! Dit is Dagelijkse kost pur sang met alleen maar topproducten.
15:18
De oven is een eenvoudige en snelle, maar ook zeer smakelijke manier om vis klaar te maken. Jeroen bereidt hondshaai in een zomerse ovenschotel tjokvol groenten zoals venkel en paprika. De Griekse pasta met verse tuinkruiden maakt van dit gerecht een echt smaakbommetje.
45:31
Jeroen Meus zet elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak. Op zondag krijgen we het beste van Jeroens culinaire kunsten van de afgelopen week voorgeschoteld.
15:28
Een stuk langzaam gegaard lamsvlees van de schouder met een zuivere en pure sjalottensaus, gebakken aardappelen en een frisse salade met spinazie en een lichte truffeldressing. Dat klinkt niet alleen heerlijk, dat is het ook!
14:30
Voor deze pokébowl gaat Jeroen aan de slag met kraakverse producten zoals verse noordzeekrab, avocado en mango. Dit is ideaal als gezonde lunch, en tegelijk een kleurrijke ode aan de eerste dag van de zomer!
15:29
Dit is een fantastisch Dagelijkse kost-recept en een ware klassieker in de Belgische en Franse keuken! Jeroen serveert zeetong met duglérésaus, een saus met tomatenblokjes, champignons en garnalen als basis. Jeroen maakt er een eigentijdse versie van met mosselen in de hoofdrol.
14:46
Het is niet echt alledaags om couscous te gebruiken in een nagerecht, maar het is daarom zeker niet minder lekker. In combinatie met rood fruit en de zalige smaak van de smeuïge sorbet op basis van violet en Griekse yoghurt zouden we zelfs durven zeggen: onklopbaar!
15:08
De intense smaak van licht gerookte aubergine en de diepe, volle smaak van een pittige tomatensaus op basis van verse tomaten, geserveerd met pasta en scamorza, een Italiaanse kaas met een rokerige smaak. Geniaal in al zijn eenvoud, en o zo lekker!
45:01
Jeroen Meus zet elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak. Op zondag krijgen we het beste van Jeroens culinaire kunsten van de afgelopen week voorgeschoteld.
15:36
De zomer staat voor de deur en dat zullen we geweten hebben! Jeroen luidt het weekend in met een heerlijk stukje koe op de grill. Daarbij serveert hij een koude, zuiderse saus tjokvol groene kruiden, frietjes met parmezaanse kaas over geraspt en een bonte tomatensla.
14:52
Fregola sarda zijn pastabolletjes uit Sardinië. Je kan ze vergelijken met handgerolde couscous, maar ze zijn net iets verfijnder van smaak. Jeroen gebruikt ze om zoete puntpaprika's mee op te vullen. De romige crème van avocado en de knapperig gebakken sardientjes krijg je er zomaar bij!
14:26
Desserts die lekker fris en niet overdreven zoet smaken zijn minstens even lekker! Dat bewijst Jeroen met dit eenvoudige nagerecht op basis van yoghurt, vanille en amandel. Een simpele aardbeisalade en de zelfgemaakte spritskoeken maken het plaatje compleet!
14:59
Er is wat werk aan die kleine artisjokken, maar ze zitten boordevol smaak en zijn overdreven lekker. Precies daarom maakt Jeroen er een verse pesto van om te serveren met pasta, gebakken artisjok en een zelfgemaakte rollade met kip en ham.
15:20
Om de week op een gezonde manier te starten staat er vandaag een veggie curry met naan op het menu. Een grote pot tjokvol verse groenten, waaronder courgette, zoete aardappel en bloemkool! Dit is de ideale gelegenheid om je koelkast leeg te maken.
15:14
Na deze verrukkelijke linzensalade kan het weekend helemaal losbarsten! Jeroen combineert de peulvruchten met zuring, opgeklopte feta, zachte stukjes gekonfijte paprika en reepjes zoute citroen.
15:29
Een magnifieke klassieker die ongetwijfeld naar meer smaakt! Het begint met een prachtig stukje gebakken schelvis en een fenomenale romige mosselsaus met een toets van curry. Daar komen nog zachte reepjes gestoofde prei en torentjes puree uit de oven bij. Wat een feestmaal!
Archief