Dagelijkse Kost

Dagelijkse Kost gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Laatste aflevering
15:20
Dagelijkse Kost

Eenvoud troef in Schotland! Daarom is dit eenvoudige gerecht van gebakken gehakt, erwtjes en gekookte aardappelen niet weg te denken. In de Schotse keuken is dit échte dagelijkse kost!

Maart 2024
45:37
Jeroen Meus zet elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak. Op zondag krijgen we het beste van Jeroens culinaire kunsten van de afgelopen week voorgeschoteld.
15:19
Als afsluiter in Georgië gaat Jeroen de uitdaging aan om medok, een luchtige cake op basis van - hoe kan het ook anders - walnoten en honing, op tafel te toveren. Een verse botercrème, op smaak gebracht met extra honing, dient als afwerking van dit feestelijke nagerecht.
15:07
Er zijn veel verschillende recepten voor khachapuri, een typisch Georgisch kaasbrood met ei. Jeroen vult een ovaalvormig broodje met twee soorten kaas en bakt ze af met een eitje erbovenop. Scheur een stuk van het gebakken brood om in het ei en de gesmolten kaas te doppen, en serveer er een eenvoudige salade met tomaat en ...
15:01
Deze eieren in een pittige tomatensaus (chirbuli) kennen we ook onder de naam shakshuka, wat letterlijk 'mengsel' betekent. De eieren worden dan ook gepocheerd in een mengsel van ui, look en tomaten. Heerlijk met een stuk brood! De gevulde wijnbladeren (tolma) bevatten een kruidige mengeling van rijst en gehakt.
15:01
In Georgië koken ze heel vaak vegetarisch, zoals deze kruidige groentestoofpot met ui, paprika en aubergine (ajap sandali). De Georgische ratatouille zeg maar. Jeroen serveert er nog zelfgemaakte dumplings met een sappige vulling van rundergehakt, ui, look en kruiden (khinkali) bij.
15:02
Walnoten zijn altijd en overal aanwezig in de Georgische keuken. Dat wordt in deze eerste aflevering meteen duidelijk! Zo vormen ze ook de basis voor phkali, een traditioneel voorgerecht of aperitiefhapje van noten, groenten en kruiden dat er ook nog eens prachtig uitziet.
45:18
Jeroen Meus zet elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak. Op zondag krijgen we het beste van Jeroens culinaire kunsten van de afgelopen week voorgeschoteld.
14:42
Om het avontuur in Zweden af te sluiten, maakt Jeroen een zijdezachte maar stevige aardappelsoep. Ansjovis, gerookte paling en kaviaar van kabeljauw zijn de smaakmakers, ingrediënten die je in alle vormen en maten tegenkomt in Zweden. Jeroen serveert er knapperige Zweedse broodjes met roerei en gerookte paling bij.
15:23
Deze vegetarische aardappelballetjes moet je eens geprobeerd hebben! Ze zijn makkelijk te maken en je kan de vulling aanpassen aan wat je maar wil! Jeroen kiest voor een duxelle van champignons. Daar komen nog gebakken champignons in bruine boter en een sausje van vossenbessen bij.
15:18
De letterlijke betekenis van gravad lax is 'begraven zalm'. Door plakjes zalm te marineren in een mengsel van suiker, zout en kruiden worden ze als het ware lichtjes gegaard en krijgen ze een geraffineerde smaak. De vis wordt vaak geserveerd met koude aardappelsla en een dressing met honing en mosterd.
14:49
Iedereen heeft ze wel al eens geproefd: de smakelijke, Zweedse gehaktballetjes met vossenbessen en aardappelpuree. Jeroen maakt ze klaar op reis en probeert zo dicht mogelijk bij het originele recept te blijven.
14:36
Om de week op een typisch Zweedse manier te starten, kan je bijna niet anders dan starten met dit wereldberoemde gebak. Kaneelbollen of 'kanelbullar' zijn zalige, zoete bollen bestaande uit gistdeeg, boter, suiker en natuurlijk kaneel. Ideaal voor bij de fika of tijdens je koffiepauze!
45:28
Jeroen Meus zet elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak. Op zondag krijgen we het beste van Jeroens culinaire kunsten van de afgelopen week voorgeschoteld.
15:32
Best een eenvoudig taartje, maar daarom niet minder lekker! Deze taart op basis van limoenen krijgt een brosse koekjeskorst. Met nog een flinke laag meringue on top waan je je in geen tijd op een of andere strand. Cocktail in de hand ... en smullen maar!
Februari 2024
15:32
Bam, wat een knaller! Een geniale snack met gegrild vlees, stroganoffsaus, provolonekaas en krokant gebakken uiringen met de smaak van Duvel! Wat moet een mens meer hebben om gelukkig te zijn?
15:30
Zeebarbeel is een lekker visje uit onze Noordzee, en daar mogen we zeker trots op zijn! Jeroen combineert de vis met gebakken groenten, frisse limoenrijst en een pittige, romige rode currysaus.
15:28
Witloof in de oven met drie fantastische kazen en twee soorten ham van Belgische bodem. Dit mag je gerust de super-de-luxe versie van de oer-Vlaamse klassieker noemen. Maken, proeven en genieten. Dat is de boodschap!
15:30
Dit is zo'n gerecht dat gewoon niet kan mislukken, en dat maakt het des te leuker om eraan te beginnen! Een snelle Romeinse stoofpot met kip, gerookte ham, kappertjes en paprika in de hoofdrol. Jeroen serveert er ovengeroosterde aardappelen bij.
Binnenkort terug te kijken
15:31

Aflevering 3538 - Scotch Pie Met Lamsvlees, Bruin Bier, Rapen En Muntsaus

Verwacht op
Bij Schotland hoort lamsvlees. Jeroen maakt er een hartige taart van op basis van een vetdeeg. Voor wat extra punch wordt de stoofpot bereid met raapjes, haggis en 'porter', een stevig Schots bier.
Archief