Dagelijkse kost

Juni 2018
14:00

Gegrilde sardientjes met venkel/pompelmoessalade

3,0 44 x
Een sardine heeft een heel uitgesproken smaak, maar is net daarom zo lekker. Het smaakt heerlijk als je het grilt op de barbecue en serveert met een slaatje van venkel en pompelmoes.
13:00

Clafoutis met aardbeien

3,5 60 x
Een clafoutis wordt gemaakt van een soort flensjesbeslag dat je over vruchten giet. Het wordt recht uit de oven geserveerd in een ovenschaal of in kleine ovenschaaltjes. Probeer zeker deze versie met aardbeien eens.
14:00

Rucola- en courgettesoep met venusschelpen

4,0 45 x
Dit is een kommetje lekkere venusschelpjes waar een frisgroen soepje op basis van courgette en rucola over geschonken wordt. Het gerecht wordt afgewerkt met gremolata – een combinatie van peterselie, citroenschil en knoflook. Een heel fris en origineel voorgerecht of soepje, maar niet moeilijk om klaar te maken.
14:00

Bladerdeegwafeltjes met spek en ei, appel en kaneel

4,5 49 x
Deze wafeltjes zijn ideaal om te serveren als ontbijt op vaderdag. Ze zijn bovendien heel gemakkelijk om te maken. Maak een hartigeversie om te beginnen en een zoete om af te sluiten.
14:00

Zuiderse cordon bleu met geplette aardappel, zongedroogde tomaten en veldsla

4,5 43 x
Dit is de klassieke Belgische keuken met een mediterrane twist. De cordon bleus worden gevuld met mozzarella en Belgische superanoham. Geef er geplette aardappelen bij met zongedroogde tomaten en olijfolie en werk het geheel af met wat veldsla.
14:00

Thaise curry met kokos

4,0 33 x
Dop de erwtjes voor dit gerecht zelf als het mogelijk is. Een vers gedopte erwt smaakt namelijk fantastisch – een beetje als een snoepje. Ze zijn maar één van de groenten in deze vegetarische, frisse curry die heel gemakkelijk te bereiden is.
14:00

Zalmburgers met cottage cheese en courgette

3,0 28 x
Een zomerse zalmburger met een saus op basis van cottage cheese en een heleboel groenten, geserveerd op speltbroodjes: een heerlijk en gezond gerecht voor een zwoele zomeravond.
14:00

Boomstammetjes met tomaten/witte bonensla en gebakken aardappelen

4,5 45 x
Een boomstammetje is een klassieker in de Vlaamse keuken. Maak eens een wat zuiderse versie van dit mini-gehaktbroodje en geef ereen frisse salade bij met allerlei soorten tomaten en witte bonen.
14:00

Caipirinha parfait met amandelkruimels

4,0 23 x
Caipirinha is een drankje op basis van cachaça. Het was ooit een medicijn, maar werd later de nationale cocktail van Brazilië.  Je kunt er een lekker ijskoud dessert van maken waarvoor je zelfs geen ijsmachine nodig hebt.  Zeker proberen tijdens een warm, zomers weekend!
Mei 2018
14:00

Lamskoteletjes met seldertzatziki en gekonfijte aardappel

3,5 19 x
Konfijten betekent traag garen in een vloeistof. Dat doet Jeroen Meus in dit gerecht met de nieuwe aardappeltjes die hij konfijt in olijfolie.  Daarbij komen lamskoteletjes en een tzatziki op basis van selder – een heerlijk en bijna feestelijk gerecht.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.