Dagelijkse kost

November 2018
45:00

18 november 2018

3,0 27 x
Jeroen Meus zet elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak. Op zondag krijgen we het beste van Jeroens culinaire kunsten van de afgelopen week voorgeschoteld.
14:00

Citroen tiramisu

3,5 92 x
Wie het moeilijk vindt om nog origineel uit de hoek te komen met een dessertschotel tiramisu, moet dit recept eens proberen.  De amaretto en lange vingers worden vervangen door limoncello en citroenkoekjes. Minstens even geslaagd als de klassieke tiramisu, maar ook lekker fris!
14:00

Spiering met paprika en pasta

3,5 153 x
Met varkensvlees kan je hemelse stoofpotjes klaarmaken. Voor dit gerecht gaat Jeroen Meus aan de slag met spiering of basse-côte, een van de smakelijkste delen van het beest.
14:00

Vlaswijting met prei, mosterdsaus en gekookte aardappelen

4,7 79 x
Vlaswijting is een van die onbekende en dusonbeminde visjes. Jammer, want deze verre neef van de kabeljauw is een stuksteviger en goedkoper dan vele andere vissoorten.  Jeroen Meus geeft er een mosterdsausje bijen je hebt een topgerecht!
13:00

Kip met pastinaak, groene kool en witte bonen

4,0 74 x
Deze pot-au-feu van kip doet Jeroen Meus al volop dromen van lekkere én simpele winterkost. Want je hoeft geen keukenwonder te zijn om dit one-pot wonder op tafel te toveren.  Het enige wat je nodig hebt, is een beetje geduld. En een ruime kookpot om de kippenbillen en groenten op te vangen.
14:00

Samosa met lamsvlees en mangochutney

4,0 27 x
Een samosa is een gefrituurd deegflapje uit de Indiase keuken. Het wordt traditioneel gevuld met een mengsel van aardappel, erwten en kip, maar in dit recept bestaat de vulling uit rijst en pittig gekruid lamsvlees.  Jeroen Meus' zelfgemaakte mangochutney maakt van dit gerecht een perfect aperitiefhapje of feestelijke snac...
14:00

Citroen/chocoladecake met amandelen

4,0 74 x
Geen mens die niet blij wordt van een plakje cake of twee. In ditcakerecept gaat Jeroen Meus aan de slag met chocolade en citroen, een gouden duo.Als icing on the cake - letterlijk - maakt hij een eenvoudig suikerglazuur metdaarop de frisse toets van citroenzeste.
14:00

Krabcakes met limoen/gembermayonaise en een witloofslaatje met appel

2,3 75 x
Crab cakes zijn erg populair in de Amerikaanse keuken. In dit gerecht gebruikt Jeroen Meus krabvlees van bij ons en serveert hij de krabburgers met een lekker Belgisch witloofslaatje.  Ideaal als voorgerecht of aperitiefhapje, mét uiteraard een dipsausje erbij.
14:00

Pompoensoep met zwarte pens en pompoenpitten

4,0 85 x
Wie na de halloweengekte nog met een pompoen op overschot zit, kan ze kwijt in dit herfstig gerecht.  Jeroen Meus maakt een fluweelzachte pompoensoep metzwarte pens en gebakken pompoenpitjes.
Binnenkort terug te kijken
15:00

19 november 2018

Verwacht op
Jeroen Meus maakt een ideaal lunchgerecht in de vorm van een hartige taart.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.