Dagelijkse kost

April 2018
13:00

Gegrilde inktvis met patatas bravas en crème van paprika

4,0 6 x
Dit gerecht ziet er behoorlijk chique uit: Jeroen Meus prepareert lauwe aardappeltjes met kruiden en verse inktvis die krokant wordt gebakken.  Daar komt een paprikacrème en wat groen bij. Laat de zomer al maar komen!
14:00

Kaasflapjes met spinazie en relish van rode ui

3,0 11 x
Jeroen Meus maakt pakketjes gevuld met Belgische Flandrienkaas en spinazie met daarbij een relish van rode ui. Relish is een zoetzure dipsaus op basis van groenten. In tegenstelling tot chutney wordt er dus geen fruit in gebruikt.
14:00

Pissaladiére

3,0 10 x
Een pissaladière is een typische Provençaalse pizza uit Nice. Het woord zou 'gezouten vis' betekenen en dus is één van de hoofdbestanddelendelen anjsovissen. De andere hoofdingrediënten zijn olijven en gekonfijte ui. Jeroen Meus maakt deze lekkere lunch klaar.
14:00

Spinaziesoep met geitenkaastortellini

3,0 16 x
Om pastadeeg te maken, gebruik je best rimacinatabloem, omdat het deeg dan weinig krimpt. Het is een fijne semola gemaakt van tarwe.Met het deeg maakt Jeroen tortellini gevuld met geitenkaas, die als garnituurdienen in een lekkere spinaziesoep.’
14:00

Rijstpap met kokos en aardbeien

3,0 26 x
Dessertrijst kook je in veel melk, omdat de rijst meer vocht absorbeert dan andere soorten. Je maakt hem luxueuzer door er kokospudding aan toe te voegen en serveert hem met aardbeiencompote en verse aardbeien.  Jeroen maakt een ideaal dessert voor als je gasten hebt, omdat je het ruim vantevoren kan klaarmaken en vlak voor het serveren afwerken.
14:00

Zeewolf met venkel, mosselen en pommes duchesse

3,0 43 x
Pommes duchesse of hertoginnenaardappelen maak je van een droge puree met alleen maar eierdooier. De eierdooier zorgt ervoor dat de torentjes mooi kleuren in de oven. Voor Jeroen Meus is het de perfecte aardappelbereiding bij een stevige ovenschotel met zeewolf, mosselen en flink wat garnituur.
14:00

Entrecote met BBQ-saus, zoete aardappel en paprika

3,0 13 x
Echt cowboy-eten in deze aflevering: een dikke entrecote met een zoete, warme, gerookte saus en daarbij een soort Texaanse ratatouille met zoete aardappel, paprika en maïs. Jeroen Meus kiest steeds voor vlees van topkwaliteit van bij een goede slager en maak het klaar op de barbecue.
13:00

Toast champignon met roerei en blauwe kaas

4,0 30 x
Een in de oven geroosterde toast, roerei, gebakken champignons en wat verbrokkelde blauwe kaas: misschien een van de meest eenvoudige gerechten die Jeroen Meus ooit maakte in Dagelijkse Kost, maar heel lekker. Ben je geen fan van blauwe kaas? Dan laat je die natuurlijk gewoon weg.
14:00

Geroosterde eendenborst met gegrilde prei en chimichurri

4,0 18 x
Door paprika’s eerst op de barbecue te roosteren worden ze gekonfijt en zijn ze ook wat zoeter. Ze zijn de basis van een klassieke Argentijnse salsa: chimichurri.Jeroen Meus gebruikt een speciale pan of ‘skillet’ om de eendenborst te bakken. Het vet aan het vlees kan namelijk in brand vliegen op een gewone barbecue.
14:00

Kippenvinken met warmoesstoemp met pickles

3,0 24 x
Jeroen Meus serveert oprechte dagelijkse kost met kip en 'vergeten' groenten. Voor zijn stoemp gebruikt hij snijbiet of warmoes. Het lijkt wat op spinazie, maar smaakt anders – een beetje zoals bieten.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.