De Mol

De Mol gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Laatste aflevering
1:02:58
De Mol

De reis gaat verder aan de andere kant van het eiland. De kandidaten nemen een duik in de rijke geschiedenis van Sicilië. En smullen van de allerbeste spaghetti ter wereld.

Seizoen 12
1:06:41
De kandidaten ontdekken de mooie kust rond Taormina en maken kennis met één van de bekendste Italianen ter wereld. De mol heeft een brutaal voorstel klaar.
1:08:22
Tien onbekende Vlamingen zetten dit voorjaar koers naar Sicilië, het grootste eiland van de Middellandse Zee. Onder leiding van Godfather Gilles De Coster gaan ze op zoek naar een zo groot mogelijke groepspot. Maar zoals steeds is één van die tien niet wie hij of zij zegt te zijn. Eén van die tien is la talpa. De mol. Een ...
1:12:10
Na een intense start zoeken de kandidaten verkoeling in Savoca. Een mysterieus kasteel zorgt voor moeilijke keuzes. En wat als het verleden komt spoken?
1:19:38
Tien onbekende Vlamingen ontmoeten elkaar op de Middellandse Zee. Er staat meteen een smak geld op het spel. Maar er zijn ook veel vraagtekens. Wie speelt hier eigenlijk dubbelspel?
Seizoen 11
1:09:10
Bijna zes maanden na hun avontuur op Amerikaanse bodem zien de kandidaten elkaar eindelijk terug. De kerfstok van de mol wordt aan een grondig onderzoek onderworpen. En zijn alle vragen nu beantwoord?
1:06:16
Daar is de deadline. Na een laatste dag in een wereld die niet van deze wereld lijkt, breekt het uur van de waarheid aan. Wie is de winnaar? En wie is de mol?
1:07:41
In de laatste rechte lijn wordt het Westen plots Wild. Een intense dag in het saloon van Mescal zet alles op scherp. De overblijvers moeten keuzes maken die grote gevolgen kunnen hebben.
1:08:50
De mol nodigt de kandidaten uit voor een intrigerende avond in een all American diner. Wie legt zijn kaarten op tafel? De eindstreep komt stilaan in zicht. Vaart minderen is geen optie meer.
1:04:36
Een bevreemdende ontmoeting in het centrum van Tucson geeft de kandidaten verse moed in hun zoektocht naar de mol. Kunst- en vliegwerk zorgen voor nieuw perspectief.
Seizoen 7
1:02:20
Verlopen
De reis nadert zijn ontknoping, en de drie finalisten krijgen nog enkele kansen om op stijlvolle wijze geld aan de groepspot toe te voegen.
1:04:57
Verlopen
De kandidaten zijn aangekomen in Ho Chi Minh City, de grootste stad van Vietnam. De kleine steegjes en achterbuurten van de stad vormen het decor voor een zenuwslopend eindspel, met een torenhoge inzet. Wie legt zijn kaarten op tafel?
1:13:43
Verlopen
De reis gaat verder in het zuiden van Vietnam. De groep is intussen gehalveerd; slechts 5 kandidaten blijven over. Op het platteland rond Ho Chi Minh City maken ze kennis met de beladen geschiedenis van Vietnam. Komt de mol nu al bovengronds?
1:13:37
Verlopen
Na de overweldigende pracht van Ha Long Bay en Cat Ba reist de groep verder naar Hanoi. De kandidaten ruilen de stilte van de natuur voor het gezoem van miljoenen brommertjes. Aangekomen in de hoofdstad wacht hen een verrassing van formaat. En voor één van hen kan dat een wereld van verschil betekenen...
1:11:42
Verlopen
In de overweldigende natuurpracht van Cat Ba speuren de kandidaten verder naar de mol. Wie overleeft in de jungle? Wiens vizier staat juist afgericht? En wat is dat kostbaar kleinood dat plots zijn opwachting maakt?
1:15:13
Verlopen
De reis gaat verder in het betoverende decor van Ha Long Bay. De kandidaten belanden op een klein eiland.
1:14:17
Verlopen
Samen met tien onbekende Vlamingen, Gilles De Coster en maar liefst een miljoen trouwe mollenvangers, graaft De Mol zich dit voorjaar een weg naar het oosten voor een nieuw seizoen van De Mol Vietnam. En wat voor een!
1:09:15
Verlopen
Samen met tien onbekende Vlamingen, Gilles De Coster en maar liefst een miljoen trouwe mollenvangers, graaft De Mol zich dit voorjaar een weg naar het oosten voor een nieuw seizoen van De Mol Vietnam. En wat voor een!
48:31
Verlopen
Samen met tien onbekende Vlamingen, Gilles De Coster en maar liefst een miljoen trouwe mollenvangers, graaft De Mol zich dit voorjaar een weg naar het oosten voor een nieuw seizoen van De Mol Vietnam. En wat voor een. Want voor het eerst in de geschiedenis begint dit avontuur zonder mol. Hij of zij zal zijn of haar rol dus...
Seizoen 9
1:06:16
Wie is de mol? En wie wint de groepspot? In de statige Meistersaal van Berlijn, een plek waar doorgaans wereldsterren optreden, zal vanavond maar één persoon op het podium staan. De mol mag eindelijk de schijnwerpers opzoeken.

De Mol

In het spelprogramma De Mol voert een groep van tien kandidaten opdrachten en spellen uit in het buitenland. De groep bestaat uit vijf mannen en vijf vrouwen. Met iedere opdracht kan de groep geld verdienen. Een van de deelnemers is echter de Mol, die middels sabotage en verraad probeert het bedrag in de kas zo laag mogelijk te houden. Deze Mol wordt van tevoren geïnformeerd over iedere opdracht. Hierdoor kan hij of zij manieren bedenken om de kandidaten tegen te werken. Aan het eind van elke aflevering moeten de kandidaten 20 vragen over de Mol beantwoorden. Degene die de test het slechts maakt, moet het spelprogramma meteen verlaten. De kandidaat die de finale wint, wint het geld in de pot.

Magda Ral, Hugo Daemen, Marc Simons, Gilles Van Bouwel en Eline Michiels zijn allemaal de Mol geweest in het tv-programma. Het spel is reeds gewonnen door Hugo De Bie, Marianne Dupon, Stijn Vandaele, Cathy van der Ha en Davey Van Rode. Zij gingen er allemaal vandoor met zo’n 30.000 euro. Er is in de finale ook altijd een verliezend finalist. Hiertoe behoren bijvoorbeeld Armand (Mon) De Ridde, Niki De Boeck, Sandra Welvaert / Inge Boere, Hanne Vanhaesebrouck en Annelies Cooymans. De Mol wordt altijd opgenomen in het buitenland, zo zijn Frankrijk, Spanje, Italië, Argentinië en Zuid-Afrika inmiddels aangedaan.

De Mol is een spelprogramma van de Vlaamse productiemaatschappij Woestijnvis. In Vlaanderen werden er oorspronkelijk twee seizoenen uitgezonden (in 1999 en 2000), met Michiel Devlieger als presentator. Er zou oorspronkelijk geen derde seizoen komen omdat het de gewoonte was van Woestijnvis om van elk nieuw programma hooguit twee seizoenen uit te zenden. Het programma was echter zo populair dat voor De Mol een uitzondering gemaakt werd. Zodoende kreeg het tv-programma drie seizoenen. Dertien jaar later kwam De Mol terug. Vanaf 2016 wordt het jaarlijks uitgezonden op VIER. Vanaf dit vierde seizoen neemt Gilles De Coster de presentatie op zich.

Het tweede seizoen werd in 2000 bekroond met een Gouden Roos van Montreux. Daarnaast won De Mol zowel in 2000 als in 2003 Humo's Prijs van de Kijker. Het concept van het spelprogramma is aan meer dan 50 landen verkocht. De Mol is inmiddels wereldwijd voor ongeveer 30 landen geproduceerd. De Amerikaanse variant op het programma, The Mole, telt vijf seizoenen, waarvan drie seizoenen met onbekende en twee seizoenen met bekende Amerikanen zijn gemaakt. In Nederland wordt het programma sinds 1999 onder de naam Wie is de Mol? uitgezonden door AVROTROS met als producent IdtV.

Archief