Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.
Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.

De Mol

Seizoen 9
1:04:22

Seizoen 9, Aflevering 5

4,3 256 x
Met de imposante Beierse Alpen op de achtergrond spelen de kandidaten de rol van hun leven. De reis in intussen voorbij halfweg. Vallen de puzzelstukjes stilaan op hun plaats?
1:20:32

Seizoen 9, Aflevering 4

4,7 414 x
Na een bezoek aan het mythische Olympiastadion, waar iedereen netjes in zijn bubbel blijft, gaat de reis verder naar de Beierse Alpen. Daar maken de kandidaten hun opwachting in een al even mythisch televisieprogramma...
1:08:36

Seizoen 9, Aflevering 3

4,1 677 x
De kandidaten nemen hun intrek in huisje in München waar een mysterieus briefje op hen wacht. Eigenzinnige keuzes zorgen voor een vreemd domino-effect...
1:10:17

Seizoen 9, Aflevering 2

3,6 823 x
De kandidaten zetten hun ontdekking van Duitsland verder en proeven van het moois dat het gastland te bieden heeft. Een bloedstollende nacht op een onwaarschijnlijke plek dwingt hen tot moeilijke beslissingen...
1:19:32

Seizoen 9, Aflevering 1

4,1 2 449 x
Tien Vlamingen zijn klaar voor de reis van hun leven, maar die begint heel anders dan ze verwacht hadden. De inzet is van meet af aan torenhoog, want er zijn kapers op de kust. Is iedereen klaar voor de strijd?
28:26

Kick Off

4,5 698 x
Kick Off van De Mol is uitgezonden op zondag 14 maart 2021 om 20:25 uur en was te zien op VIER.
1:00:08

S8 - Aflevering 9

Verlopen 4,2 694 x
De mol is ontmaskerd, de winnaar is bekend. De kandidaten blikken samen terug op een memorabele reis, en krijgen eindelijk antwoord op alle vragen ¶
59:37

S8 - Aflevering 8

Verlopen 4,0 420 x
Heeft iemand nog enige laatste woorden? De drie finalisten ruiken de eindmeet. Het is tijd voor de antwoorden. Wie wint? En wie is de mol?
57:47

S8 - Aflevering 7

Verlopen 4,2 407 x
De kandidaten maken een epische tocht naar Sparta, maar of die goed zal aflopen? En een zenuwslopende treinrit zorgt voor ondraaglijke spanning.
1:03:19

S8 - Aflevering 6

Verlopen 3,8 399 x
De archeologische site van Messene vormt het spectaculaire decor voor een 5-kamp. Maar de Oude Grieken zijn taaier dan verwacht. En de mol wil praten.

De Mol

In het spelprogramma De Mol voert een groep van tien kandidaten opdrachten en spellen uit in het buitenland. De groep bestaat uit vijf mannen en vijf vrouwen. Met iedere opdracht kan de groep geld verdienen. Een van de deelnemers is echter de Mol, die middels sabotage en verraad probeert het bedrag in de kas zo laag mogelijk te houden. Deze Mol wordt van tevoren geïnformeerd over iedere opdracht. Hierdoor kan hij of zij manieren bedenken om de kandidaten tegen te werken. Aan het eind van elke aflevering moeten de kandidaten 20 vragen over de Mol beantwoorden. Degene die de test het slechts maakt, moet het spelprogramma meteen verlaten. De kandidaat die de finale wint, wint het geld in de pot.

Magda Ral, Hugo Daemen, Marc Simons, Gilles Van Bouwel en Eline Michiels zijn allemaal de Mol geweest in het tv-programma. Het spel is reeds gewonnen door Hugo De Bie, Marianne Dupon, Stijn Vandaele, Cathy van der Ha en Davey Van Rode. Zij gingen er allemaal vandoor met zo’n 30.000 euro. Er is in de finale ook altijd een verliezend finalist. Hiertoe behoren bijvoorbeeld Armand (Mon) De Ridde, Niki De Boeck, Sandra Welvaert / Inge Boere, Hanne Vanhaesebrouck en Annelies Cooymans. De Mol wordt altijd opgenomen in het buitenland, zo zijn Frankrijk, Spanje, Italië, Argentinië en Zuid-Afrika inmiddels aangedaan.

De Mol is een spelprogramma van de Vlaamse productiemaatschappij Woestijnvis. In Vlaanderen werden er oorspronkelijk twee seizoenen uitgezonden (in 1999 en 2000), met Michiel Devlieger als presentator. Er zou oorspronkelijk geen derde seizoen komen omdat het de gewoonte was van Woestijnvis om van elk nieuw programma hooguit twee seizoenen uit te zenden. Het programma was echter zo populair dat voor De Mol een uitzondering gemaakt werd. Zodoende kreeg het tv-programma drie seizoenen. Dertien jaar later kwam De Mol terug. Vanaf 2016 wordt het jaarlijks uitgezonden op VIER. Vanaf dit vierde seizoen neemt Gilles De Coster de presentatie op zich.

Het tweede seizoen werd in 2000 bekroond met een Gouden Roos van Montreux. Daarnaast won De Mol zowel in 2000 als in 2003 Humo's Prijs van de Kijker. Het concept van het spelprogramma is aan meer dan 50 landen verkocht. De Mol is inmiddels wereldwijd voor ongeveer 30 landen geproduceerd. De Amerikaanse variant op het programma, The Mole, telt vijf seizoenen, waarvan drie seizoenen met onbekende en twee seizoenen met bekende Amerikanen zijn gemaakt. In Nederland wordt het programma sinds 1999 onder de naam Wie is de Mol? uitgezonden door AVROTROS met als producent IdtV.

Archief