De Mol

2019
1:09:11

2019 - Aflevering 2

4,8 257 x
Samen met tien onbekende Vlamingen, Gilles De Coster en maar liefst een miljoen trouwe mollenvangers, graaft De Mol zich dit voorjaar een weg naar het oosten voor een nieuw seizoen van De Mol Vietnam. En wat voor een!
48:25

2019 - Aflevering 1

4,1 838 x
Samen met tien onbekende Vlamingen, Gilles De Coster en maar liefst een miljoen trouwe mollenvangers, graaft De Mol zich dit voorjaar een weg naar het oosten voor een nieuw seizoen van De Mol Vietnam. En wat voor een. Want voor het eerst in de geschiedenis begint dit avontuur zonder mol. Hij of zij zal zijn of haar rol dus...
Afleveringen 2018
1:06:28

2018 - Aflevering 9

Verlopen 4,9 1 012 x
Pieter is de mol. En Lloyd is de winnaar. Maar toch blijven er nog enkele vragen. Hoe is Pieter te werk gegaan? Wat was zijn strategie, en hoe zette hij de andere kandidaten op het verkeerde been?
52:47

2018 - Aflevering 8

4,7 351 x
De drie finalisten kijken elkaar een laatste keer in de ogen. Eén van hen wordt de winnaar, en krijgt de volledige groepspot mee naar huis. Eén van hen wordt de verliezer. En één van hen mag eindelijk zijn masker afnemen. Wie is de mol?
59:13

2018 - Aflevering 7

4,1 480 x
Wie wordt de laatste afvaller, vlak voor de grote finale? De reis gaat verder naar Veracruz. Tegen het azuurblauwe decor van de Golf Van Mexico krijgen de vier overgebleven kandidaten de kans een heroïsche prestatie te leveren. En tijdens een reeks spannende duels strijden ze om een wel héél speciale beloning…
1:08:41

2018 - Aflevering 6

4,3 469 x
Ze zijn nu nog met vijf. De helft van de kandidaten is naar huis, en de groep is fel uitgedund. Wie nu overblijft, is een hele sterke kandidaat. Of is zélf de mol, natuurlijk. Voor ze Mexico-City verlaten, staat er nog een zenuwslopend experiment op het programma.
1:10:19

2018 - Aflevering 5

4,7 495 x
Het bezoek uit België is geland. De kandidaten krijgen enkele dagen lang het gezelschap van een vertrouwd gezicht, en dat doet zichtbaar deugd. In een verlaten shoppingcenter komt iedereen voor een verscheurende keuze te staan.
1:09:28

2018 - Aflevering 4

4,9 750 x
Mexico City! Een miljoenenstad vol superlatieven, kleur en lawaai waarin de kandidaten hun weg moeten vinden. We zijn bijna halverwege de reis, en het vooruitzicht op een vrijstelling wordt nu wel erg aanlokkelijk.
1:06:22

2018 - Aflevering 3

Verlopen 4,7 754 x
In het kleurrijke gezelschap van sombrero’s, pinata’s en tequila organiseren de kandidaten een typisch Mexicaans dorpsfeest. Het zijn de laatste dagen in de provincie Guanajuato. Vooraleer ze doorreizen naar de hoofdstad, wacht hen nog een verrassing. Eentje die grote gevolgen kan hebben.
1:07:59

2018 - Aflevering 2

Verlopen 4,4 1 087 x
Wat is er gebeurd na de eliminatie? En wat zat er nu precies in de envelop? De kandidaten zijn wat verweesd achtergebleven, maar krijgen snel genoeg antwoorden. Of ze gelukkig zijn met die antwoorden, is nog maar de vraag. Al snel zullen ze enkele strategische beslissingen moeten nemen.

De Mol

In het spelprogramma De Mol voert een groep van tien kandidaten opdrachten en spellen uit in het buitenland. De groep bestaat uit vijf mannen en vijf vrouwen. Met iedere opdracht kan de groep geld verdienen. Een van de deelnemers is echter de Mol, die middels sabotage en verraad probeert het bedrag in de kas zo laag mogelijk te houden. Deze Mol wordt van tevoren geïnformeerd over iedere opdracht. Hierdoor kan hij of zij manieren bedenken om de kandidaten tegen te werken. Aan het eind van elke aflevering moeten de kandidaten 20 vragen over de Mol beantwoorden. Degene die de test het slechts maakt, moet het spelprogramma meteen verlaten. De kandidaat die de finale wint, wint het geld in de pot.

Magda Ral, Hugo Daemen, Marc Simons, Gilles Van Bouwel en Eline Michiels zijn allemaal de Mol geweest in het tv-programma. Het spel is reeds gewonnen door Hugo De Bie, Marianne Dupon, Stijn Vandaele, Cathy van der Ha en Davey Van Rode. Zij gingen er allemaal vandoor met zo’n 30.000 euro. Er is in de finale ook altijd een verliezend finalist. Hiertoe behoren bijvoorbeeld Armand (Mon) De Ridde, Niki De Boeck, Sandra Welvaert / Inge Boere, Hanne Vanhaesebrouck en Annelies Cooymans. De Mol wordt altijd opgenomen in het buitenland, zo zijn Frankrijk, Spanje, Italië, Argentinië en Zuid-Afrika inmiddels aangedaan.

De Mol is een spelprogramma van de Vlaamse productiemaatschappij Woestijnvis. In Vlaanderen werden er oorspronkelijk twee seizoenen uitgezonden (in 1999 en 2000), met Michiel Devlieger als presentator. Er zou oorspronkelijk geen derde seizoen komen omdat het de gewoonte was van Woestijnvis om van elk nieuw programma hooguit twee seizoenen uit te zenden. Het programma was echter zo populair dat voor De Mol een uitzondering gemaakt werd. Zodoende kreeg het tv-programma drie seizoenen. Dertien jaar later kwam De Mol terug. Vanaf 2016 wordt het jaarlijks uitgezonden op VIER. Vanaf dit vierde seizoen neemt Gilles De Coster de presentatie op zich.

Het tweede seizoen werd in 2000 bekroond met een Gouden Roos van Montreux. Daarnaast won De Mol zowel in 2000 als in 2003 Humo's Prijs van de Kijker. Het concept van het spelprogramma is aan meer dan 50 landen verkocht. De Mol is inmiddels wereldwijd voor ongeveer 30 landen geproduceerd. De Amerikaanse variant op het programma, The Mole, telt vijf seizoenen, waarvan drie seizoenen met onbekende en twee seizoenen met bekende Amerikanen zijn gemaakt. In Nederland wordt het programma sinds 1999 onder de naam Wie is de Mol? uitgezonden door AVROTROS met als producent IdtV.

Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.