Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.
Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.

De Mol

April 2020
24:45

Aflevering 6 (05/04/2020)

4,5 55 x
Café De Mol er opnieuw wekelijks om te luisteren naar het verhaal van de afvaller en om samen met bekende en onbekende gasten, met ex-deelnemers, met twitterende fans en diehard mol-vangers op zoek te gaan naar tips om de mol te ontmaskeren.
1:08:56

S8 - Aflevering 5

3,0 150 x
De kandidaten maken jacht op een onverwachte bezoeker. Op de verlaten luchthaven van Athene zijn stalen zenuwen nodig, en vooral blind vertrouwen.
Maart 2020
1:12:31

S8 - Aflevering 4

4,9 262 x
De groep reist verder naar Athene, de broeierige hoofdstad van Griekenland. De reis is bijna halfweg, en het vertrouwen in elkaar lijkt in vrije val.
1:10:41

S8 - Aflevering 3

4,0 319 x
In de indrukwekkende omgeving rond Ioannina graven de kandidaten verder naar de waarheid. Er wacht een onheilspellende tocht in het onbekende ¶
1:04:44

S8 - Aflevering 2

4,3 425 x
De kandidaten ontwaken na een vreemde en onrustige nacht. Langs de eeuwenoude trappen van Vradeto wacht hen een reis door de Griekse mythologie.
1:12:52

S8 - Aflevering 1

4,3 1 816 x
Voor tien onbekende Vlamingen begint het avontuur in de heuvels rond Meteora. Al snel blijkt dat het spel al veel langer begonnen is dan ze beseffen.
Mei 2019
1:05:53

Seizoen 7 - Aflevering 10

3,9 420 x
De mol is ontmaskerd. De winnaar is bekend. Tijd voor de andere antwoorden. Wie waren de twee bijna-mollen? Waar en hoe ging de mol te werk? En vooral: hoe doe je dat, een avontuur saboteren waar je zelf nietsvermoedend naartoe bent gereisd?
1:05:53

Seizoen 7 - Aflevering 10

4,0 163 x
De mol is ontmaskerd. De winnaar is bekend. Tijd voor de andere antwoorden. Wie waren de twee bijna-mollen? Waar en hoe ging de mol te werk? En vooral: hoe doe je dat, een avontuur saboteren waar je zelf nietsvermoedend naartoe bent gereisd?
1:02:20

Seizoen 7 - Aflevering 9

4,6 462 x
De reis nadert zijn ontknoping, en de drie finalisten krijgen nog enkele kansen om op stijlvolle wijze geld aan de groepspot toe te voegen.
April 2019
1:03:40

Seizoen 7 - Aflevering 8

4,5 432 x
De kandidaten zijn aangekomen in Ho Chi Minh City, de grootste stad van Vietnam. De kleine steegjes en achterbuurten van de stad vormen het decor voor een zenuwslopend eindspel, met een torenhoge inzet. Wie legt zijn kaarten op tafel?

De Mol

In het spelprogramma De Mol voert een groep van tien kandidaten opdrachten en spellen uit in het buitenland. De groep bestaat uit vijf mannen en vijf vrouwen. Met iedere opdracht kan de groep geld verdienen. Een van de deelnemers is echter de Mol, die middels sabotage en verraad probeert het bedrag in de kas zo laag mogelijk te houden. Deze Mol wordt van tevoren geïnformeerd over iedere opdracht. Hierdoor kan hij of zij manieren bedenken om de kandidaten tegen te werken. Aan het eind van elke aflevering moeten de kandidaten 20 vragen over de Mol beantwoorden. Degene die de test het slechts maakt, moet het spelprogramma meteen verlaten. De kandidaat die de finale wint, wint het geld in de pot.

Magda Ral, Hugo Daemen, Marc Simons, Gilles Van Bouwel en Eline Michiels zijn allemaal de Mol geweest in het tv-programma. Het spel is reeds gewonnen door Hugo De Bie, Marianne Dupon, Stijn Vandaele, Cathy van der Ha en Davey Van Rode. Zij gingen er allemaal vandoor met zo’n 30.000 euro. Er is in de finale ook altijd een verliezend finalist. Hiertoe behoren bijvoorbeeld Armand (Mon) De Ridde, Niki De Boeck, Sandra Welvaert / Inge Boere, Hanne Vanhaesebrouck en Annelies Cooymans. De Mol wordt altijd opgenomen in het buitenland, zo zijn Frankrijk, Spanje, Italië, Argentinië en Zuid-Afrika inmiddels aangedaan.

De Mol is een spelprogramma van de Vlaamse productiemaatschappij Woestijnvis. In Vlaanderen werden er oorspronkelijk twee seizoenen uitgezonden (in 1999 en 2000), met Michiel Devlieger als presentator. Er zou oorspronkelijk geen derde seizoen komen omdat het de gewoonte was van Woestijnvis om van elk nieuw programma hooguit twee seizoenen uit te zenden. Het programma was echter zo populair dat voor De Mol een uitzondering gemaakt werd. Zodoende kreeg het tv-programma drie seizoenen. Dertien jaar later kwam De Mol terug. Vanaf 2016 wordt het jaarlijks uitgezonden op VIER. Vanaf dit vierde seizoen neemt Gilles De Coster de presentatie op zich.

Het tweede seizoen werd in 2000 bekroond met een Gouden Roos van Montreux. Daarnaast won De Mol zowel in 2000 als in 2003 Humo's Prijs van de Kijker. Het concept van het spelprogramma is aan meer dan 50 landen verkocht. De Mol is inmiddels wereldwijd voor ongeveer 30 landen geproduceerd. De Amerikaanse variant op het programma, The Mole, telt vijf seizoenen, waarvan drie seizoenen met onbekende en twee seizoenen met bekende Amerikanen zijn gemaakt. In Nederland wordt het programma sinds 1999 onder de naam Wie is de Mol? uitgezonden door AVROTROS met als producent IdtV.

Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.