Alloo In De Buitenlandse Gevangenis

Laatste aflevering
1:04:00
Alloo In De Buitenlandse Gevangenis

In de gevangenis van La Paz, Bolivia, krijgt Benjamin bezoek van zijn ouders Marleen en Karl. Zij hebben hun zoon al twee jaar niet meer gezien en leggen 10.000 kilometer af om hem opnieuw in de armen te sluiten. Wat in een Belgische gevangenis bij wet verboden en dus onmogelijk...

Alloo In De Buitenlandse Gevangenis gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 1
1:04:00
Luk Alloo wordt samen met zijn cameraploeg toegelaten in een van de 53 gevangenissen in Bolivia, op meer dan 10.000 km van ons land. In de San Pedro gevangenis in La Paz bezoekt hij Benjamin en Philippe, twee Belgen die er opgesloten zitten voor drugsfeiten.
Seizoen 3
53:00
Luk brengt in Turnhout een bezoek aan Robby, die bijna vijftien jaar in de gevangenis in Luxemburg heeft gezeten voor doodslag. Zeven jaar geleden bezocht Luk hem daar, maar die beelden werden nooit eerder uitgezonden.
55:00
Jan De Cock is een auteur die in meer dan 160 gevangenissen wereldwijd de nacht heeft doorgebracht. Hij schrijft nu een boek over de nieuwe APAC-gevangenis in Brazilië. Alloo bezoekt hem ter plaatse en interviewt enkele gedetineerden.
54:00
Luk bezoekt de vrouwengevangenis in São João del-Rei (Brazilië) en interviewt vrouwen die veroordeeld werden voor medeplichtigheid aan moord, drugshandel, gewelddelicten en diefstal.
51:00
In Argentinië komt Luk Alloo in contact met Johan Cools, die in de cel zat voor drugsfeiten. Luk heeft hem eerst in de Argentijnse gevangenis geïnterviewd en later na zijn vrijlating ook thuis in Turnhout.
55:00
In Chili ontmoet Luk Guido Goossens, een man die 50 jaar geleden naar het land trok om zich toe te wijden aan pastoraal werk. Hij werkt in de mannengevangenis van Talca en wordt er op handen gedragen. Alloo praat met gevangenen die veroordeeld zijn voor moord, gewapende overvallen, homejackings en diefstal.
55:00
In Cambodja ontmoet Luk de 42-jarige Bruggeling Tanguy Taller. Hij zit al bijna vijf jaar onder schrijnende omstandigheden in de cel op verdenking van drugshandel. Zelf houdt hij vol dat hij erin is geluisd, maar de kroongetuige die hem had kunnen vrijpleiten, is in 2022 overleden in de gevangenis. Taller hoopt op tussenko...
Seizoen 1
58:00
Na een jaar lobbywerk met de Amerikaanse autoriteiten mag Luk Alloo de Vlaming Rudy opzoeken in de gevangenis in Madison. Die zit in de Madison Correctional Institution een straf uit van 50 jaar voor het plegen van een dubbele moord. Hij zit al 26 jaar vast en kijkt nog tegen een straf aan van 24 jaar. Wanneer hij vrijkomt...
1:01:00
Luk Alloo vliegt met Patrick, die in een Belgische cel een straf van 25 jaar uitzat voor moord, naar Noorwegen. Noorwegen is het land met de meest menselijke gevangenisstraf, maar ook met het laagste recidivecijfer. Daar bezoeken Luk en Patrick een open gevangenis en een halverwegehuis, een huis in een wijk waar een tienta...
55:00
Luk Alloo bezoekt de vrouwengevangenis Obrajes in Bolivië: een hallucinante en overbevolkte gevangenis waar criminele vrouwen samenleven met hun kinderen. Het leven in de gevangenis is voor hen vaak een stuk beter dan het leven buiten.
1:01:00
Luk Alloo vliegt naar de Seychellen om er de Vlaamse Natascha te interviewen. Zij zit al vijf jaar opgesloten in de vrouwengevangenis Montagne Posée en moet er nog vijf jaar doen.
57:00
In twee verschillende Zweedse gevangenissen, op duizend kilometer van elkaar, zit het getrouwde koppel Walter en Nathalie al jarenlang opgesloten. Luk Alloo bezoekt hen elk apart en peilt naar hun verhaal.
59:00
Luk Alloo vliegt naar de Halden Fengsel in Noorwegen. Op zo'n duizend kilometer afstand van het thuisfront zitten een Vlaming en enkele Nederlanders in wat voor elke gevangene het ultieme paradijs moet zijn. De Halden Fengsel is immers de meest menselijke gevangenis ter wereld.
1:04:00
Vandaag vliegt Luk naar de Dominicaanse Republiek om er het Centro Correction Y Rehabilitacion te bezoeken. Want zo worden gevangenissen op het Caraïbisch eiland genoemd. Enkele uren voor Luks vliegtuigreis wordt de toelating om te filmen echter ingetrokken.
59:00
Luk Alloo bezoekt de vrouwengevangenis Santane in Venezuela. Daar zat Wendy al jaren opgesloten omdat ze werd betrapt met enkele kilo's cocaïne in haar bagage. Luk Alloo ontmoet er ook Christel, die er voor drugssmokkel vastzit.
1:00:00
Benjamin Feys zat drie jaar lang opgesloten in een Boliviaanse cel wegens cocaïnesmokkel. Vijftien maanden na hun eerste ontmoeting ziet hij Luk Alloo terug aan de gevangenispoort: Benjamin is plots vrijgekomen. Luk wacht hem met een fris Belgisch biertje op buiten de gevangenismuren. Ook Philippe, de tweede Belg die Alloo...
Archief