Familie

Januari 2019
35:00

17 januari 2019

4,0 19 x
Hanne worstelt met haar geweten. Ook Jelle heeft het moeilijk, hij gedraagt zich tegenover Peter als een onhandelbare puber. Mathias heeft grootse plannen met de brouwerij, maar weet hij ook Niko enthousiast te maken?
35:00

17 januari 2019

4,0 19 x
Anna neemt de verbouwingen ten huize Marie-Rose zeer ernstig. Mathias ziet de plannen nog steeds niet zitten en zoekt een bondgenoot. Jan maakt Niko zuidelijk dat hij zal moeten kiezen tussen Mieke of Evy. Peter haalt zijn slag thuis en ontvangt duurdere stoffen van de leverancier. Benny’s koppigheid houdt aan: noch hij no...
35:00

16 januari 2019

3,0 49 x
Mathias vraagt Cédric om een gesprek aan te gaan met Marie. Emma krijgt bezoek van Lucas. Jelle krijgt een zwaar verdict te horen en reageert gefrustreerd. Benny nodigt Robyn uit voor een romantisch uitje.
35:00

16 januari 2019

4,0 33 x
Niko is van zijn melk door het voorstel van Mieke. Ook Jan vreest dat zijn dochter compleet het noorden kwijt is. Anna helpt Marie-Rose om de renovatie van haar huis te financieren zodat ze er samen met Albert en Rita kan intrekken. Het idee valt echter niet in goede aarde bij Mathias en Veronique. Stefanie maakt haar woor...
35:00

15 januari 2019

3,0 45 x
Cédric incasseert het nieuws dat hij van Véronique te horen heeft gekregen. Hij blijft verbouwereerd achter. Niko excuseert zich bij Mathias. Marie schakelt Mathias op haar beurt in om met Cédric te praten.
35:00

15 januari 2019

4,0 28 x
Peter verzekert Veronique dat ze op zijn steun kan rekenen om het foodshopconcept te verdedigen. Trudy is nog steeds niet te spreken over het feit dat Bart een interessante job heeft geweigerd. Bart hebben een openhartig en verhelderend gesprek met Dirk. Mieke nodigt Niko bij haar thuis uit om een aantal dingen uit te klar...
35:00

14 januari 2019

4,0 30 x
Hanne reageert geschokt door wat ze gezien heeft. Véronique doet een nieuwe poging om tussen Cédric en Marie te komen. Patrick, Jenny en Stefanie brengen Benny aan het twijfelen. Niko en Mathias hebben een discussie.
40:00

14 januari 2019

4,0 29 x
Nathalie ontdekt dat Dirk de kinderen in België wil houden. Stefanie wil een nieuwe ontmoeting regelen tussen haar ouders en de moeder van Hans, maar Benny weigert hen te ontvangen. Marie-Rose probeert op vraag van Maarten in te praten op Veronique. Tussen Trudy en Bart lopen de spanningen hoog op nu blijkt dat Bart een jo...
35:00

11 januari 2019

4,7 89 x
Emma voelt zich schuldig. Lars is in de war. Véronique krijgt schokkend nieuws te horen. Nu de ruzie met Jenny wat bekoeld is, zoekt Benny terug toenadering tot Robyn. Jeremy lijkt Jelle verraden te hebben...
Binnenkort terug te kijken
35:00

18 januari 2019

Verwacht op
Peter brengt Bart op de hoogte van de perikelen met Jelle. Jelle zelf is daar echter niet mee opgezet. Niko denkt erover na om zich in te kopen in de Jan & Alleman.

Familie: de langstlopende Vlaamse soap

Familie is een Vlaamse televisieserie die al sinds 30 december 1991 wordt uitgezonden op VTM. Daarmee is het de langstlopende Belgische soapserie. Op 1 februari 2013 werd de 5000ste aflevering uitgezonden. De soap kent een uitgebreide cast, waar Jef De Smedt (Jan Van den Bossche) en Annie Geeraerts (Anna Dierckx) al sinds het begin deel van uitmaken. Andere castleden in Familie zijn onder meer Sandrine André (Veronique Van den Bossche), Roel Vanderstukken (Benny Coppens), Jasmijn Van Hoof (Stefanie Coppens), Kürt Rogiers (Lars De Wulf), Cathérine Kools (Leen Van den Bossche), Marianne Devriese (Evy Hermans) en Vincent Banić (Guido Van den Bossche).

Het begint in Familie allemaal met Pierre Van den Bossche en Anna Dierckx, de ouders van drie kinderen: Guido, Jan en Rita. Wanneer hun kinderen volwassen beginnen te worden, krijgen Pierre en Anna tweemaal schokkend nieuws: hij is ongeneeslijk ziek en zij is opnieuw zwanger. Nog voor hun dochter Marleen geboren wordt, overlijdt Pierre. Bij de start van de serie is Marleen een volwassen vrouw, die aan de modeacademie studeert. Anna treurt nog dagelijks om het verlies van haar echtgenoot Pierre, maar is ook trots op Guido, die zijn eigen elektronicabedrijf, VDB Systems, opgericht heeft. Ondertussen geeft de familie ook leiding aan een holding waarin een confectieketen (VDB Fashion) en enkele broodjeszaken (VDB Foodbar) zijn opgenomen. Ook de persoonlijke levens van de Van den Bossches wordt op de voet gevolgd. In de loop der jaren zijn ook andere personages meer in beeld gebracht.

Familie speelt zich voornamelijk af in en rond de stad Mechelen. De soap wordt onder meer gefilmd in het huis van Trudy, waar ze samen met haar man Bart, dochter Louise en stiefzoon Jelle woont. Ook zien we het appartement van Jan, boven zijn café Jan & Alleman, waar hij samen met Linda woont. Viv werkt in het café, dat tevens dienst doet als de stamkroeg van de familie Van den Bossche en vrienden. Ook dochter Leen woonde met haar zoontje Arthur en haar voormalige partner Faroud in het appartement. Agnes trof ten slotte een regeling met haar broer, Mathias, waarna Patrick en zijn schoonzoon Benny, na haar vertrek in haar huis mochten blijven wonen. Het atelier van Patrick grenst aan de woning.

De soap Familie kenmerkt zich door een groot aantal huwelijken, sterfgevallen, en ingewikkelde relaties en familiebanden. Vaak drukt de jongere generatie haar stempel op de gebeurtenissen: de kinderen die in de beginjaren van de serie werden geboren, zijn opgegroeid tot volwassenen met elk hun eigen leven.

Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.