Familie

Mei 2018
29:08

Aflevering 197

4,0 67 x
Veronique heeft interessante informatie verzameld over Schepers, de man die door dokter Paul uit het ziekenhuis is gezet en die nu een torenhoge schadevergoeding wil. Victor blijft echter van mening dat er op de eis moet worden ingegaan. Mathias is van slag door de onkostennota van Marie-Rose en Dirk, want tijdens het zakenweekend in Wenen is er duidelijk veel gespendeerd. Jan wil de verdwijning van Hanne aangeven bij de politie. Nathalie gaat naar de Jan & Alleman omdat ze met Rita over haar t...
25:06

Aflevering 193

4,5 43 x
Zjef doet er alles aan om Quinten te helpen. Emma klamt zich vast aan Mila. Ze wil haar geen seconde alleen laten. Guido vraagt raad aan Stan, die een charmeoffensief opstart. Tot hij een nieuwe ontdekking doet... Stefanie krijgt een opdoffer te verwerken.
29:13

Aflevering 196

4,0 11 x
Het is nog steeds niet duidelijk waar Hanne verblijft en zowel haar vader als haar vriend maken zich zorgen. Veronique praat met Mathias over het meningsverschil dat ze met Victor heeft over de dronken advocaat die door dokter Paul uit het ziekenhuis is gezet. In de KomEet maakt Maarten een klant duidelijk dat hij Jana niet zal ontslaan en hij vraagt de man zelfs om voortaan in een ander restaurant te gaan eten. Marie-Rose is terug van de beurs in Wenen en het valt Mathias op dat ze wel heel en...
25:29

Aflevering 192

3,0 40 x
Stan zoekt toenadering tot Niko. Daar is Mieke niet mee gediend. Emma en Guido krijgen belangrijk nieuws te horen. Voor Jan is het duidelijk: Mila zal altijd zijn kleindochter blijven. Véronique blijft sceptisch tegenover Marie. Lars ontvangt een verrassende bezoeker op Fashion. Zjef betrapt Quinten.
28:51

Aflevering 195

4,0 35 x
Victor wil koste wat het kost tot een minnelijke schikking komen met advocaat Schepers, maar Veronique vindt 15.000 euro onaanvaardbaar en wil het tot een rechtszaak laten komen. Jan geeft Niko een dag vrij zodat hij aan zijn camionette kan sleutelen. Jana krijgt het in de KomEet zwaar aan de stok met meneer Maes, een vaste klant. Remko toont Bart en Trudy de brief die Hanne voor hem heeft achtergelaten op zijn kot. Marie-Rose en Dirk hebben het naar hun zin in Wenen.
25:35

Aflevering 191

3,0 48 x
Véronique schept duidelijkheid over haar gevoelens voor Mathias. Emma wil de aanval tegen het ziekenhuis inzetten. Er duikt een man op die beweert dat hij de vader is van Mila. Niko wil Stan niet de rug toekeren. Robyn raadt Ayo aan om voor zijn eigen geluk te kiezen.
27:23

Aflevering 194

3,0 39 x
Mieke vindt het sneu dat Niko elke avond alleen in de garage aan de camionette sleutelt en ze stelt hem voor om te helpen. Nathalie dringt bij Dirk aan om vandaag nog met Rita te gaan praten. Veel tijd heeft hij niet, want hij vertrekt met Marie-Rose op zakenweekend naar Wenen. Peter en June krijgen in het ziekenhuis in de States de resultaten van de therapie. Remko, Bart en Trudy hebben er geen flauw idee van waar Hanne uithangt. Victor Praet ontdekt dat de man die hardhandig uit het ziekenhui...
25:32

Aflevering 190

2,7 82 x
Marie voelt zich schuldig. Stefanie reageert woest op het nieuws dat ze te horen krijgt. Ook Mieke heeft een hartig woordje te wisselen met Emma. Mathias besluit open kaart te spelen tegenover Véronique. Evy wordt verrast...
29:18

Aflevering 193

3,0 16 x
Marie-Rose vertelt aan Mathias dat ze Dirk vergezelt naar een beurs in Wenen. Dit betekent wel dat ze dit weekend niet met Mathias kan gaan varen en daar probeert Caroline dan weer haar voordeel uit te halen. Bart is van mening dat Dirk heel snel het grote gesprek moet aangaan met Rita. Evy stelt Nathalie voor om na het werk samen een glas te gaan drinken in de Jan & Alleman. Jan heeft een verklaring voor de vreemde geluiden in de studio van Rita : er is een klopgeest aan het werk. Dokter Paul ...
25:05

Aflevering 189

3,0 35 x
Mieke, Niko, Hanne en Zjef stellen zich vragen bij de toestand van Quinten. Stefanie is bang als blijkt dat Benny en Patrick verhoord moeten worden door de cel Schijnhuwelijken. Véronique hoopt dat Marie tot Cédric kan doordringen en vindt steun bij Mathias.

Familie: de langstlopende Vlaamse soap

Familie is een Vlaamse televisieserie die al sinds 30 december 1991 wordt uitgezonden op VTM. Daarmee is het de langstlopende Belgische soapserie. Op 1 februari 2013 werd de 5000ste aflevering uitgezonden. De soap kent een uitgebreide cast, waar Jef De Smedt (Jan Van den Bossche) en Annie Geeraerts (Anna Dierckx) al sinds het begin deel van uitmaken. Andere castleden in Familie zijn onder meer Sandrine André (Veronique Van den Bossche), Roel Vanderstukken (Benny Coppens), Jasmijn Van Hoof (Stefanie Coppens), Kürt Rogiers (Lars De Wulf), Cathérine Kools (Leen Van den Bossche), Marianne Devriese (Evy Hermans) en Vincent Banić (Guido Van den Bossche).

Het begint in Familie allemaal met Pierre Van den Bossche en Anna Dierckx, de ouders van drie kinderen: Guido, Jan en Rita. Wanneer hun kinderen volwassen beginnen te worden, krijgen Pierre en Anna tweemaal schokkend nieuws: hij is ongeneeslijk ziek en zij is opnieuw zwanger. Nog voor hun dochter Marleen geboren wordt, overlijdt Pierre. Bij de start van de serie is Marleen een volwassen vrouw, die aan de modeacademie studeert. Anna treurt nog dagelijks om het verlies van haar echtgenoot Pierre, maar is ook trots op Guido, die zijn eigen elektronicabedrijf, VDB Systems, opgericht heeft. Ondertussen geeft de familie ook leiding aan een holding waarin een confectieketen (VDB Fashion) en enkele broodjeszaken (VDB Foodbar) zijn opgenomen. Ook de persoonlijke levens van de Van den Bossches wordt op de voet gevolgd. In de loop der jaren zijn ook andere personages meer in beeld gebracht.

Familie speelt zich voornamelijk af in en rond de stad Mechelen. De soap wordt onder meer gefilmd in het huis van Trudy, waar ze samen met haar man Bart, dochter Louise en stiefzoon Jelle woont. Ook zien we het appartement van Jan, boven zijn café Jan & Alleman, waar hij samen met Linda woont. Viv werkt in het café, dat tevens dienst doet als de stamkroeg van de familie Van den Bossche en vrienden. Ook dochter Leen woonde met haar zoontje Arthur en haar voormalige partner Faroud in het appartement. Agnes trof ten slotte een regeling met haar broer, Mathias, waarna Patrick en zijn schoonzoon Benny, na haar vertrek in haar huis mochten blijven wonen. Het atelier van Patrick grenst aan de woning.

De soap Familie kenmerkt zich door een groot aantal huwelijken, sterfgevallen, en ingewikkelde relaties en familiebanden. Vaak drukt de jongere generatie haar stempel op de gebeurtenissen: de kinderen die in de beginjaren van de serie werden geboren, zijn opgegroeid tot volwassenen met elk hun eigen leven.

Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.