Familie

Laatste aflevering
48:00
Familie

Voor CoBrew lijkt een faillissement onafwendbaar. Vanessa zoekt wanhopig naar een oplossing. Lars heeft een duidelijke boodschap voor Stefanie. Samira wil weten wat Alfons, Benny en Jamila in hun schild voeren. De Van den Bossches komen toe bij de feestzaal en maken zich op voor...

Familie gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 33
53:00
Joris maakt Louise duidelijk hoeveel ze voor hem betekent. De sfeer ten huize Benny is nog steeds niet top. Jamila probeert te bemiddelen. Mieke vindt dat Vanessa Mathias moet inschakelen nu CoBrew kopje onder dreigt te gaan. Jill stormt woedend binnen bij Cédric.
25:00
Stefanie en Lars hebben verrassend nieuws voor Raven. Brahim heeft medelijden met Jelle en probeert een manier te bedenken om hem uit de schulden te houden. Samira brengt hem misschien wel op een idee. Cédric wil het uitpraten met Jill, maar zij laat niets meer van zich horen.
24:00
Er is een nieuw spoor in het onderzoek naar de brandstichting bij Peter en Marie-Rose. Nu zijn festival is gecanceld staat Jelle op het punt om te vluchten. Hanne wijst hem erop dat weglopen geen oplossing is. Bij CoBrew gaat de situatie van kwaad naar erger.
24:00
Samira wil beginnen inpakken, maar Benny krijgt een onverwacht bericht dat de planning danig in de war stuurt. Jelle heeft meer tijd nodig om zijn festival te redden. Jamila vreest dat het daarvoor te laat is.
24:00
Véronique wil Anna uitleggen waarom de reünie niet kan doorgaan. Leen weet nog altijd niet echt tot Jan door te dringen. Ondanks Miekes aanmoedigingen wil ze geen gesprek forceren. Jelle probeert een nieuw terrein te vinden voor zijn festival.
24:00
Zjef en Rudi komen tot een belangrijk besef. Jelle verwijt Louise de reünie te willen saboteren, maar Louise legt de schuld voor Véroniques beslissing bij Hanne. Joris probeert de brokken te lijmen. Vanessa vangt bot bij de bank en ziet de situatie somber in.
25:00
Mieke vertelt Joris dat Jan een dj heeft geregeld voor de reünie. Onbewust brengt ze hem zo op een idee. Jamila heeft geen zin om op date te gaan. Samira vindt het goed als haar dochter weer wat buiten zou komen. Jan wil zijn tv-optreden live uitzenden in het café.
24:00
Cédric probeert Jill te bereiken, maar zij negeert hem. Raven maakt zich zorgen over de toekomst van Canned Meat. Louise wil dat Brahim klacht indient, maar Samira vindt dat geen goed idee.
25:00
Hanne heeft het lastig. Vanessa krijgt slecht nieuws te horen over CoBrew en ontdekt tegelijkertijd dat Mathias is weggelopen uit het revalidatiecentrum. Cédric en Raven besluiten Jill te volgen en doen een ontdekking.
25:00
Jelle begint onder ogen te zien dat zijn festival misschien niet tijdig klaar zal geraken. Zjef en Rudi zijn zenuwachtig voor hun nieuw afspraakje. Joris probeert onder het congres in Zürich uit te komen zodat hij zijn plan kan verderzetten.
25:00
Joris zaait verder onrust in de familie. Zijn plan lijkt te werken, tot Lars roet in het eten gooit. Zjef hoopt dat Cédric hem en Rudi weer op date zal vragen. Jan is in de zevende hemel wanneer hij gevraagd wordt om een interview te geven.
25:00
Stefanie zoekt raad bij Hanne over wat ze moet doen met Lars. Ze wil de confrontatie uit de weg gaan. Rudi en Zjef gaan op double date met Cédric en Jill. Cédric maakt zich ondertussen zorgen over wat Jill te verbergen heeft. Hij zoekt antwoorden bij Jelle.
24:00
Joris zet zijn plannen verder en probeert ruzie te stoken. Samira is verward door Benny's plotse bocht. Lars heeft geen boodschap meer aan contact met Benny. Hanne krijgt verrassend bezoek. Jelle probeert zijn festival te regelen, maar hij beseft dat hij zijn visie zal moeten aanpassen.
25:00
Raven ontdekt dat Jill niet bij Cédric is blijven slapen, zoals ze had beweerd. Hij besluit Cédric op de hoogte te brengen. Véronique vertelt Joris over wat de familie Van den Bossche ooit heeft meegemaakt. Louise lijkt zich om Hanne te bekommeren, maar Joris probeert opnieuw onrust te stoken.
25:00
Rudi en Zjef worden wakker met een kater. Cédric heeft iets te vieren met Jill. Jan wil Hanne verdedigen bij Véronique, maar zij kan zijn ongezouten mening niet appreciëren. Jamila probeert Jelle met beide voeten op de grond te houden.
23:00
Jelle maakt de naam van zijn topact voor het Dreamcatcher-festival bekend. Véronique en Jan stellen zich openlijk vragen. Mieke maant Véronique aan om zich te verzoenen met Hanne. Zij is dat echter niet van plan. Louise vindt steun bij Joris. Benny krijgt de volle laag van Hanne.
25:00
Vanessa gaat de confrontatie aan en uit haar vermoedens. Lars ziet af. Raven probeert er zo veel mogelijk voor hem te zijn. Benny weet op een slinkse manier een afspraak met Stefanie te maken. Zij wil echter niets meer met hem te maken hebben.
25:00
Rudi en Zjef willen het koppeldaten nog een kans geven, maar Zjef wil geen collega's van Wolff & Bos meer uitnodigen. Benny neemt een drastische beslissing. Hanne heeft Mieke iets te bekennen. Louise is woedend wanneer ze van Joris te horen krijgt dat Hanne gelogen heeft.
24:00
Jelle vindt dat Cédric hem in de steek laat. Hij wil Anna en Albert overtuigen om extra te investeren in de DreamCatcher. Samira wil dat Stefanie met Benny praat, maar zij wil hem niet meer zien.

Familie: de langstlopende Vlaamse soap

Familie is een Vlaamse televisieserie die al sinds 30 december 1991 wordt uitgezonden op VTM. Daarmee is het de langstlopende Belgische soapserie. Op 1 februari 2013 werd de 5000ste aflevering uitgezonden. De soap kent een uitgebreide cast, waar Jef De Smedt (Jan Van den Bossche) en Annie Geeraerts (Anna Dierckx) al sinds het begin deel van uitmaken. Andere castleden in Familie zijn onder meer Sandrine André (Veronique Van den Bossche), Roel Vanderstukken (Benny Coppens), Jasmijn Van Hoof (Stefanie Coppens), Kürt Rogiers (Lars De Wulf), Cathérine Kools (Leen Van den Bossche), Marianne Devriese (Evy Hermans) en Vincent Banić (Guido Van den Bossche).

Het begint in Familie allemaal met Pierre Van den Bossche en Anna Dierckx, de ouders van drie kinderen: Guido, Jan en Rita. Wanneer hun kinderen volwassen beginnen te worden, krijgen Pierre en Anna tweemaal schokkend nieuws: hij is ongeneeslijk ziek en zij is opnieuw zwanger. Nog voor hun dochter Marleen geboren wordt, overlijdt Pierre. Bij de start van de serie is Marleen een volwassen vrouw, die aan de modeacademie studeert. Anna treurt nog dagelijks om het verlies van haar echtgenoot Pierre, maar is ook trots op Guido, die zijn eigen elektronicabedrijf, VDB Systems, opgericht heeft. Ondertussen geeft de familie ook leiding aan een holding waarin een confectieketen (VDB Fashion) en enkele broodjeszaken (VDB Foodbar) zijn opgenomen. Ook de persoonlijke levens van de Van den Bossches wordt op de voet gevolgd. In de loop der jaren zijn ook andere personages meer in beeld gebracht.

Familie speelt zich voornamelijk af in en rond de stad Mechelen. De soap wordt onder meer gefilmd in het huis van Trudy, waar ze samen met haar man Bart, dochter Louise en stiefzoon Jelle woont. Ook zien we het appartement van Jan, boven zijn café Jan & Alleman, waar hij samen met Linda woont. Viv werkt in het café, dat tevens dienst doet als de stamkroeg van de familie Van den Bossche en vrienden. Ook dochter Leen woonde met haar zoontje Arthur en haar voormalige partner Faroud in het appartement. Agnes trof ten slotte een regeling met haar broer, Mathias, waarna Patrick en zijn schoonzoon Benny, na haar vertrek in haar huis mochten blijven wonen. Het atelier van Patrick grenst aan de woning.

De soap Familie kenmerkt zich door een groot aantal huwelijken, sterfgevallen, en ingewikkelde relaties en familiebanden. Vaak drukt de jongere generatie haar stempel op de gebeurtenissen: de kinderen die in de beginjaren van de serie werden geboren, zijn opgegroeid tot volwassenen met elk hun eigen leven.

Archief