Familie

November 2018
35:00

13 november 2018

3,0 4 x
Lars heeft nieuws voor Véronique. De moed is haar ondertussen helemaal in de schoenen gezonken. Stefanie maakt zich klaar voor haar laatste examen voor brandweervrouw. Mieke schakelt iedereen in om Niko te verrassen. Zjef is volledig van de kaart, maar wordt ook thuis opgeschrikt.
35:00

13 november 2018

4,0 32 x
Marie-Rose heeft alle kaderleden van de holding bij haar thuis opgetrommeld, zodat ze een constructief gesprek hebben over de toekomst van het bedrijf. Véronique pleit voor een afslanking op alle niveaus, maar voor Peter zijn naakte ontslagen geen optie. Marie-Rose wil terug op zoek gaan naar de perfecte bruidsjurk. Rita p...
35:00

12 november 2018

3,0 57 x
Bij Zjef zit de schrik er goed in. Véronique krijgt te horen welke straf haar boven het hoofd hangt. Het nieuws verspreidt zich als een lopend vuurtje. Marie spreekt dreigende taal tegen Lars. Jonas denkt dat Jenny en Jan een relatie hebben.
40:00

12 november 2018

3,0 32 x
Marie-Rose wil vandaag haar trouwjurk uitzoeken en ze motiveert Mathias om haar te vergezellen. Liesbeth profiteert van haar ziekteverlof om de grote schoonmaak te doen, hoewel ze lichamelijk nog niet de oude is. In de Van den Bossche holding worden de resultaten van de audit bekend gemaakt en het is duidelijk dat maatrege...
35:00

9 november 2018

4,3 106 x
Lars deelt zijn geheim met Amélie. Een confrontatie met Marie en Cédric escaleert. Lynn blijft Peter pushen om het huis te kopen. Jan probeert meer te weten te komen over Jenny's verleden. Véronique krijgt een zware opdoffer te horen...
35:00

9 november 2018

4,5 42 x
Jan en Linda zijn blij dat hun zoon Guido een vriendinnetje heeft. Hoewel dokter Praet duidelijk is geweest, wil Evy toch het risico nemen en zwanger worden. Marie-Rose zoekt in de magazines ideeën voor haar trouwjurk. Rita en Patrick hebben zich goed geamuseerd met oudjaar en voor beiden is de avond voor herhaling vatbaar...
35:00

8 november 2018

3,0 69 x
Amélie verspreidt een roddel in de Jan & Alleman. Jonas en Mieke reageren emotioneel. Zjef komt in nauwe schoentjes te zitten. Evy zit vast in haar zoektocht naar de mysterieuze getuige. Ze hoopt op hulp van Hanne. Lars en Véronique zitten in een tweestrijd. Bij Peter thuis lopen de spanningen op.
40:00

8 november 2018

4,0 29 x
Evy heeft het moeilijk met het nieuws van dokter Praet. Mathias heeft zijn eerste dansles met Albert. Peter wil voor de kaderleden een nieuwjaarsreceptie organiseren, nog voor de resultaten van de audit binnen zijn. Guido heeft terug een afspraakje met Charlotte. Bart en Jan zetten de grote middelen in om een verzoening te...
35:00

7 november 2018

4,5 77 x
Jonas heeft zijn zinnen gezet op samenwonen met Benny en Robyn, maar die laatste houdt de boot af. Rudi heeft een verrassing voor Zjef. Lars zet Marie onder druk, maar zij bijt fel van zich af. Peter wil de mening van Louise over het dure huis dat hij is gaan bezichtigen.
40:00

7 november 2018

2,5 44 x
De spanningen tussen Mieke en Niko worden met de dag groter. Guido heeft vandaag zijn date met Charlotte, maar hij is bang dat ze hem zal dumpen als ze het filmpje op YouTube heeft gezien. Marie-Rose kiest haar huwelijksgetuige. Evy en Jana hebben een afspraak met dokter Praet om het traject van de bevruchting te bespreken...

Familie: de langstlopende Vlaamse soap

Familie is een Vlaamse televisieserie die al sinds 30 december 1991 wordt uitgezonden op VTM. Daarmee is het de langstlopende Belgische soapserie. Op 1 februari 2013 werd de 5000ste aflevering uitgezonden. De soap kent een uitgebreide cast, waar Jef De Smedt (Jan Van den Bossche) en Annie Geeraerts (Anna Dierckx) al sinds het begin deel van uitmaken. Andere castleden in Familie zijn onder meer Sandrine André (Veronique Van den Bossche), Roel Vanderstukken (Benny Coppens), Jasmijn Van Hoof (Stefanie Coppens), Kürt Rogiers (Lars De Wulf), Cathérine Kools (Leen Van den Bossche), Marianne Devriese (Evy Hermans) en Vincent Banić (Guido Van den Bossche).

Het begint in Familie allemaal met Pierre Van den Bossche en Anna Dierckx, de ouders van drie kinderen: Guido, Jan en Rita. Wanneer hun kinderen volwassen beginnen te worden, krijgen Pierre en Anna tweemaal schokkend nieuws: hij is ongeneeslijk ziek en zij is opnieuw zwanger. Nog voor hun dochter Marleen geboren wordt, overlijdt Pierre. Bij de start van de serie is Marleen een volwassen vrouw, die aan de modeacademie studeert. Anna treurt nog dagelijks om het verlies van haar echtgenoot Pierre, maar is ook trots op Guido, die zijn eigen elektronicabedrijf, VDB Systems, opgericht heeft. Ondertussen geeft de familie ook leiding aan een holding waarin een confectieketen (VDB Fashion) en enkele broodjeszaken (VDB Foodbar) zijn opgenomen. Ook de persoonlijke levens van de Van den Bossches wordt op de voet gevolgd. In de loop der jaren zijn ook andere personages meer in beeld gebracht.

Familie speelt zich voornamelijk af in en rond de stad Mechelen. De soap wordt onder meer gefilmd in het huis van Trudy, waar ze samen met haar man Bart, dochter Louise en stiefzoon Jelle woont. Ook zien we het appartement van Jan, boven zijn café Jan & Alleman, waar hij samen met Linda woont. Viv werkt in het café, dat tevens dienst doet als de stamkroeg van de familie Van den Bossche en vrienden. Ook dochter Leen woonde met haar zoontje Arthur en haar voormalige partner Faroud in het appartement. Agnes trof ten slotte een regeling met haar broer, Mathias, waarna Patrick en zijn schoonzoon Benny, na haar vertrek in haar huis mochten blijven wonen. Het atelier van Patrick grenst aan de woning.

De soap Familie kenmerkt zich door een groot aantal huwelijken, sterfgevallen, en ingewikkelde relaties en familiebanden. Vaak drukt de jongere generatie haar stempel op de gebeurtenissen: de kinderen die in de beginjaren van de serie werden geboren, zijn opgegroeid tot volwassenen met elk hun eigen leven.

Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.