Familie

November 2017
31:40

Aflevering 65

4,5 92 x
Peter stelt in een kasteel de constructie van de nieuwe Van den Bossche holding voor aan de familie en de investeerders. Jan is van mening dat hij en Rita ook hun zeg moeten doen, want per slot van rekening zijn ze Van den Bossches. Caroline wil eveneens de belangrijke vergadering bijwonen om te helpen met de analyse van F@C, maar daar steekt Veronique een stokje voor. Tijdens de meeting zorgt Mathias trouwens voor de valse noot. Mieke en Nico praten over hun toekomst als koppel. Linda vraagt a...
25:47

Aflevering 59

3,0 63 x
Jan stelt Guido een moeilijke vraag. Hanne wil Ward confronteren met wat ze te weten is gekomen. Mathias blijft mysterieus over wat hij samen met Wils heeft bekokstoofd. Lars vreest dat Mathias duistere plannen heeft en neemt een besluit. Viv blijft Benny aansporen om een lief te zoeken. Jan en Amélie sluiten een weddenschap af.
27:58

Aflevering 64

3,0 22 x
Peter heeft de ganse nacht doorgewerkt aan het overnameplan van F@C en hij wil morgen tijdens een vergadering de details uitwerken met de familie. Door haar gesprek met Trudy beseft Linda dat ze te snel een oordeel heeft geveld over de relatie van Mieke en Nico en ze verontschuldigt zich bij haar stiefdochter. Rita probeert Dré duidelijk te maken dat Myriam niet veranderd is en dat een nieuwe start nemen een slechte beslissing is. Maarten en Roos hebben nieuwe professionele plannen en ze hopen ...
25:46

Aflevering 58

3,0 49 x
Stan publiceert een sensationeel artikel op Localscoop. Tot grote ergernis van Evy. Hanne en Ward kunnen het steeds beter met elkaar vinden. Emma blijft sceptisch. Mathias heeft een geheime meeting met Wils. Lars maakt zich grote zorgen en schakelt Véronique in. Louise wil Wout opbiechten wat er gebeurd is.
30:10

Aflevering 63

4,0 26 x
Het emotioneel pleidooi van Marie-Rose over de begeestering van haar overleden ex-man heeft indruk gemaakt op haar kinderen en op Bart. Peter is in elk geval overtuigd dat de overname van F@C een goede zaak is en dat moet lukken als de Van den Bossches samenwerken en ook Mathias met geld over de brug komt. Linda doet haar best om William als een gewone patiënt te behandelen, maar dat lukt haar niet en ze neemt een grote beslissing. Myriam maakt haar opwachting in de "Jan & Alleman" om Dré te vr...
25:46

Aflevering 57

3,0 64 x
Mieke en Niko staan doodsangsten uit in de brouwerij. Evy gooit roet in het eten. Een verbitterde Mathias zoekt Peter op. Hij maakt ook een afspraak met Véronique. Hanne bekent dat de charmes van Ward haar niet koud laten. Evy en Emma waarschuwen haar.
29:26

Aflevering 62

4,0 23 x
Jan moet een tandje bijsteken in het café, want hij staat er alleen voor omdat Roos niet komt en omdat Rita met Dré bij hem thuis kleren gaat ophalen. In zijn eentje durft Dré immers de confrontatie met zijn echtgenote Myriam niet aan. Mieke zit er mee dat haar vader gekant is tegen haar relatie en ze hoopt dat Bart haar zal helpen om Jan te overtuigen van Nico's kwaliteiten. Marie-Rose en de bomma maken een fotoreportage over Guido en stellen die samen voor aan de familie. Dokter Paul krijgt i...
25:48

Aflevering 56

4,0 61 x
Mathias vertrekt thuis met slaande deuren. Ook Cédric beseft wat er aan de hand is. Tussen Jan en Linda komt het tot een nieuw conflict. Amélie heeft vroege Sinterklaascadeau's gekocht voor Peter, Louise en zichzelf. Lars komt gehavend toe om Fashion. De roddelmachine trekt zich al snel op gang.
30:01

Aflevering 61

4,5 20 x
Roos gaat in de "Jan & Alleman" terug als dienster aan de slag, maar onder voorwaarden. Dokter Paul confronteert Linda met zijn vermoeden over William. In het café is iedereen verrast wanneer Dré opduikt. Het is meteen duidelijk dat hij hulp nodig heeft. Jan zoekt Caroline en Colette op omdat er in de "Jan & Alleman" nog een openstaande rekening van Gilbert ligt. Marie-Rose heeft een nieuw plan om Veronique en Peter te overtuigen om F@C over te nemen.
24:31

Aflevering 55

3,3 133 x
Louise wordt door haar vader betrapt en krijgt een uitbrander. Leen probeert in een groepssessie in de instelling de fouten uit haar verleden onder woorden te brengen. Benny is bijzonder goed gezind en vol zelfvertrouwen na zijn geslaagde filmdate. Véronique bespreekt met Peter, Rudi en Lars het onmogelijke dilemma waarmee Mathias haar heeft opgezadeld.

Familie: de langstlopende Vlaamse soap

Familie is een Vlaamse televisieserie die al sinds 30 december 1991 wordt uitgezonden op VTM. Daarmee is het de langstlopende Belgische soapserie. Op 1 februari 2013 werd de 5000ste aflevering uitgezonden. De soap kent een uitgebreide cast, waar Jef De Smedt (Jan Van den Bossche) en Annie Geeraerts (Anna Dierckx) al sinds het begin deel van uitmaken. Andere castleden in Familie zijn onder meer Sandrine André (Veronique Van den Bossche), Roel Vanderstukken (Benny Coppens), Jasmijn Van Hoof (Stefanie Coppens), Kürt Rogiers (Lars De Wulf), Cathérine Kools (Leen Van den Bossche), Marianne Devriese (Evy Hermans) en Vincent Banić (Guido Van den Bossche).

Het begint in Familie allemaal met Pierre Van den Bossche en Anna Dierckx, de ouders van drie kinderen: Guido, Jan en Rita. Wanneer hun kinderen volwassen beginnen te worden, krijgen Pierre en Anna tweemaal schokkend nieuws: hij is ongeneeslijk ziek en zij is opnieuw zwanger. Nog voor hun dochter Marleen geboren wordt, overlijdt Pierre. Bij de start van de serie is Marleen een volwassen vrouw, die aan de modeacademie studeert. Anna treurt nog dagelijks om het verlies van haar echtgenoot Pierre, maar is ook trots op Guido, die zijn eigen elektronicabedrijf, VDB Systems, opgericht heeft. Ondertussen geeft de familie ook leiding aan een holding waarin een confectieketen (VDB Fashion) en enkele broodjeszaken (VDB Foodbar) zijn opgenomen. Ook de persoonlijke levens van de Van den Bossches wordt op de voet gevolgd. In de loop der jaren zijn ook andere personages meer in beeld gebracht.

Familie speelt zich voornamelijk af in en rond de stad Mechelen. De soap wordt onder meer gefilmd in het huis van Trudy, waar ze samen met haar man Bart, dochter Louise en stiefzoon Jelle woont. Ook zien we het appartement van Jan, boven zijn café Jan & Alleman, waar hij samen met Linda woont. Viv werkt in het café, dat tevens dienst doet als de stamkroeg van de familie Van den Bossche en vrienden. Ook dochter Leen woonde met haar zoontje Arthur en haar voormalige partner Faroud in het appartement. Agnes trof ten slotte een regeling met haar broer, Mathias, waarna Patrick en zijn schoonzoon Benny, na haar vertrek in haar huis mochten blijven wonen. Het atelier van Patrick grenst aan de woning.

De soap Familie kenmerkt zich door een groot aantal huwelijken, sterfgevallen, en ingewikkelde relaties en familiebanden. Vaak drukt de jongere generatie haar stempel op de gebeurtenissen: de kinderen die in de beginjaren van de serie werden geboren, zijn opgegroeid tot volwassenen met elk hun eigen leven.

Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.