Familie

Februari 2018
25:26

Aflevering 130

4,0 34 x
Maarten wordt achtervolgd door Stan. Hij stelt zich vragen. Zjef en Rudi krijgen opnieuw slecht nieuws te horen. Vooral Zjef is er het hart van in. Emma kan haar jaloezie niet verbergen wanneer Guido opnieuw een afspraak heeft met Griet. Zij doet er ondertussen alles aan om te krijgen wat ze wil...
29:24

Aflevering 133

4,0 19 x
Marie-Rose is gevraagd om deel uit te maken van de raad van bestuur van het ziekenhuis. Pierrot en Evy hebben een ultiem gesprek over hun toekomst als koppel. Rita maakt zich sterk dat het terug goed komt tussen hen. Ook Dré heeft liefdesperikelen. Hij heeft via een datingsite een leuke vrouw ontmoet. Ze wil naar België komen, maar verwacht van Dré dat hij haar vliegtuigticket betaalt. Peter heeft verschillende onderzoeken in het ziekenhuis.
25:12

Aflevering 129

4,0 12 x
Stan is woedend van jaloezie. Hij wacht Maarten op. Louise doet een schokkende ontdekking. Benny start met de kluswerken in het huis van Zjef en Rudi. Hij stuit echter snel op een nieuw probleem. Wils en Mathias bespreken de laatste details in verband met een eventuele samenwerking.
27:21

Aflevering 132

4,0 14 x
Sinds Pierrot terug is van de zee, zit Evy zwaar in de put. Spoedarts Paul krijgt het goede nieuws dat hij uit het ziekenhuis wordt ontslagen. Niko helpt Dré met zijn computerperikelen. Peter vraagt aan zijn zus om enkele afspraken van hem over te nemen, maar wil niet zeggen waarom. De buurman van de KomEet komt terug klagen bij Maarten. Dré en Jan kibbelen over het trainingsschema van Guido. Bart, Trudy en de kinderen genieten van hun laatste dag in Frankrijk. Caroline is van mening dat ze nie...
24:54

Aflevering 128

4,0 22 x
Het afbetalingsplan van Guido en Emma wordt afgewezen. Met de moed der wanhoop gaat het koppel op zoek naar maatregelen om te besparen. Wout wil Louise terugwinnen met een prachtige halsketting. Mathias en Cédric hebben een goed gesprek over Véronique.
27:01

Aflevering 131

4,0 12 x
Pierrot is terug van de zee en gaat aan de slag in de Jan & Alleman. Noch Jan noch Niko maakt het hem gemakkelijk. En Evy ziet huizenhoog tegen de confrontatie met Pierrot op. Bart, Trudy en de kinderen amuseren zich in Disneyland Parijs. In de Van den Bossche holding komt Peter harder en strenger uit de hoek dan anders, waardoor Dirk zich vragen gaat stellen. Victor licht Paul in over de arrestatie van De Valck. Ontwerper Axel wil nieuwe opvallende kledinglijnen introduceren. Niko doet een int...
25:27

Aflevering 127

3,0 21 x
Louise krijgt een fikse uitbrander van Peter en Trudy. Ze beseft dat ze over de schreef is gegaan. Marie hoort van Mathias dat Wils hem haar job heeft aangeboden. Lars vermoedt dat hij Fashion wil saboteren. Evy heeft al dagen niets meer van Maarten gehoord. Guido ontvangt een nieuw voorstel van Griet.
29:21

Aflevering 130

4,0 8 x
Bart en Trudy vertrekken met de kinderen naar Disneyland Parijs. De onzekerheid over zijn gezondheid vreet aan Peter en hij reageert zijn angsten af op zijn secretaresse Gerda. Dirk en Evy vinden het geen goed plan dat Pierrot in het café van Jan aan de slag gaat. Dré heeft een laptop gekocht. Victor Praet heeft een deal met De Valck. Dré schrijft Guido in bij de wielerbond met Jan als officiële trainer. Tijdens een vergadering met Veronique en June kan Caroline het niet laten om het beleid van...
25:25

Aflevering 126

4,0 19 x
Emma is razend op Guido. Hij probeert het goed te maken met een etentje. Maarten wordt geplaagd door herinneringen aan de dood van Roos. De werken in het huis van Zjef en Rudi duren langer dan gepland. Mieke wil echter niet dat ze nog langer in de brouwerij blijven wonen...
29:12

Aflevering 129

4,0 18 x
Peter verneemt van dokter Praet dat er extra onderzoeken moeten gebeuren. Anna geeft Pierrot het goede nieuws dat hij aan de slag kan in de Jan & Alleman. Ondertussen hebben Jan en Linda een discussie over het feit dat Pierrot terug bij hen zal logeren. Onder invloed van zijn moeder vecht ontwerper Axel bij Veronique de beslissing aan om de kindercollectie af te voeren. Paul vindt de investering in een operatierobot zodanig belangrijk dat hij Victor Praet vraagt om de schuldige van het vluchtmi...

Familie: de langstlopende Vlaamse soap

Familie is een Vlaamse televisieserie die al sinds 30 december 1991 wordt uitgezonden op VTM. Daarmee is het de langstlopende Belgische soapserie. Op 1 februari 2013 werd de 5000ste aflevering uitgezonden. De soap kent een uitgebreide cast, waar Jef De Smedt (Jan Van den Bossche) en Annie Geeraerts (Anna Dierckx) al sinds het begin deel van uitmaken. Andere castleden in Familie zijn onder meer Sandrine André (Veronique Van den Bossche), Roel Vanderstukken (Benny Coppens), Jasmijn Van Hoof (Stefanie Coppens), Kürt Rogiers (Lars De Wulf), Cathérine Kools (Leen Van den Bossche), Marianne Devriese (Evy Hermans) en Vincent Banić (Guido Van den Bossche).

Het begint in Familie allemaal met Pierre Van den Bossche en Anna Dierckx, de ouders van drie kinderen: Guido, Jan en Rita. Wanneer hun kinderen volwassen beginnen te worden, krijgen Pierre en Anna tweemaal schokkend nieuws: hij is ongeneeslijk ziek en zij is opnieuw zwanger. Nog voor hun dochter Marleen geboren wordt, overlijdt Pierre. Bij de start van de serie is Marleen een volwassen vrouw, die aan de modeacademie studeert. Anna treurt nog dagelijks om het verlies van haar echtgenoot Pierre, maar is ook trots op Guido, die zijn eigen elektronicabedrijf, VDB Systems, opgericht heeft. Ondertussen geeft de familie ook leiding aan een holding waarin een confectieketen (VDB Fashion) en enkele broodjeszaken (VDB Foodbar) zijn opgenomen. Ook de persoonlijke levens van de Van den Bossches wordt op de voet gevolgd. In de loop der jaren zijn ook andere personages meer in beeld gebracht.

Familie speelt zich voornamelijk af in en rond de stad Mechelen. De soap wordt onder meer gefilmd in het huis van Trudy, waar ze samen met haar man Bart, dochter Louise en stiefzoon Jelle woont. Ook zien we het appartement van Jan, boven zijn café Jan & Alleman, waar hij samen met Linda woont. Viv werkt in het café, dat tevens dienst doet als de stamkroeg van de familie Van den Bossche en vrienden. Ook dochter Leen woonde met haar zoontje Arthur en haar voormalige partner Faroud in het appartement. Agnes trof ten slotte een regeling met haar broer, Mathias, waarna Patrick en zijn schoonzoon Benny, na haar vertrek in haar huis mochten blijven wonen. Het atelier van Patrick grenst aan de woning.

De soap Familie kenmerkt zich door een groot aantal huwelijken, sterfgevallen, en ingewikkelde relaties en familiebanden. Vaak drukt de jongere generatie haar stempel op de gebeurtenissen: de kinderen die in de beginjaren van de serie werden geboren, zijn opgegroeid tot volwassenen met elk hun eigen leven.

Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.