Familie

Familie gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Laatste aflevering
25:00
Familie

Mieke vindt dat Véronique Linus moet confronteren met de monologen die hij voert. Véronique twijfelt, maar raapt haar moed bij elkaar. Brahim confronteert op zijn beurt Jamila met zijn vermoedens over Jasper. Lars heeft het moeilijk met de weerstand die hij ondervindt.

Seizoen 33
25:00
Mieke is verbitterd en stoot op onbegrip van haar vrienden. Véronique engageert Selin als poetshulp en vraagt Cédric om een oogje in het zeil te houden. Mathias nodigt Jill uit voor een etentje. Vanessa denkt er het hare van. Jamila worstelt met haar gevoelens.
24:00
Stefanie probeert haar vader te overtuigen, maar Benny houdt voet bij stuk. Cédric wil vergeten groenten van Rudi gebruiken voor zijn slaatjes in de Foodbar. Rudi zelf wil zich tijdens zijn sabbatjaar echter geen stress of verplichtingen op de hals halen.
25:00
Het onderzoek naar de brand wordt officieel opnieuw geopend door de politie. Daar is niet iedereen blij mee. Véronique wil dat Mathias Cédric ontslaat. Het nieuws over Lars verspreidt zich als een lopend vuurtje. Mieke geeft hem de volle laag.
24:00
Stefanie maakt zich grote zorgen over Benny. Rudi heeft het moeilijk met zijn sabbatical. Hij gaat op zoek naar iets nieuws om zijn dagen mee op te vullen. Zjef doet een onverwachte ontdekking in de Foodbar. Louise beseft wie mogelijks de opdrachtgever was voor de brand.
24:00
Joris merkt dat Lars treurt om Stefanie. De situatie valt ook Stefanie zwaarder dan gedacht. Zjef wil dat Cédric stopt met het combineren van twee jobs. Cédric vertikt het echter om gas terug te nemen en vertrouwt op energiedrankjes om de avond door te komen.
24:00
Jamila probeert op Brahim in te praten, maar hij gelooft haar niet. Jelle, Benny en Mathias willen Jan gezelschap houden. Jan zelf reageert echter afwijzend. Zjef wil zich over Hanne ontfermen, maar zij maakt duidelijk dat ze zich beter voelt. Véronique worstelt met twijfels over haar en Linus.
25:00
Niko, Hanne, Rudi en Zjef wachten bang af op nieuws van Sam. Brahim luistert een gesprek van Jamila af en is in shock van wat hij hoort. Jan voelt zich eenzaam en zoekt allerlei manieren om toch gezelschap te hebben. Hij hoopt dat Cédric terug bij hem intrekt.
25:00
Jan is niet te spreken over het plan van Louise, Brahim en Jelle. Zjef en Rudi stellen een weddenschap op. Nu Hanne er alleen voorstaat bij Wolff & Bos komt er van alles op haar af. Brigitte en Lars doen een laatste poging om Rudi op andere gedachten te brengen.
24:00
Jelle, Louise en Brahim bedenken een plan en gebruiken de Jan en Alleman als lokaas. Dat blijkt niet zonder risico. Véronique voelt zich een indringer in het huis van Linus. Hij doet haar een voorstel. Benny weet niet wat hij hoort wanneer Stefanie hem nieuws te melden heeft. Hij besluit Lars te zeggen waar het op staat.
24:00
Louise verzint een smoesje tegenover Jelle. Véronique besluit om eerlijk te zijn tegen Linus over haar onzekerheden. Hij nodigt haar uit bij hem thuis. Mathias vindt Jill uitermate geschikt voor Cédric. Vanessa hoopt nog altijd vurig op een verzoening met Yoko. Lars laat Stefanie weten dat hij een keuze heeft gemaakt.
24:00
Véronique gaat op zoek naar informatie. Mieke is bang dat die zoektocht in een obsessie verandert. Selin excuseert zich bij Lars, maar hij reageert afstandelijk. Louise is op zoek naar informatie over de pyromaan.
25:00
Hanne zoekt steun bij Mieke. Die meent dat het beter is om Sam te laten gaan. Mieke lucht op haar beurt haar hart bij Lars, maar hij is afgeleid door Stefanie. Véronique heeft afgesproken met Linus. Hij duikt op met een onverwachte gast.
25:00
Lars en Brigitte vrezen het ergste voor Raven. Brigitte wil dat Selin alle contact verbreekt. Mathias zit in met Cédric en biedt hem een luisterend oor aan. Cédric stort zich echter liever op zijn werk. Niko meent dat een gesprek met Sam nog maar weinig zin heeft.
24:00
Louise wil samenzitten met Véronique, maar zij spoort haar aan om de hele zaak los te laten. Dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Hanne ontdekt waar Niko echt mee zit. Brigitte wil van Lars weten wat er aan de hand is. Raven staat machteloos tegenover een gewapende Anton.
23:00
Louise krijgt belangrijk nieuws en staat voor een moeilijk moment. Stefanie blijft toenadering zoeken tot Lars, maar brengt hem in een lastig parket. Raven luistert Anton af via de tracker die ze op hem hebben geplaatst. Hij ontdekt dat Selin wordt gechanteerd.
24:00
Brigitte wil dat Selin haar helpt met de sporttas te zoeken. Niko blijft bij zijn beslissing, maar Hanne ziet dat het hem diep raakt. Véronique beseft dat ze eerlijk moet zijn tegenover Linus.
25:00
Hanne zoekt raad bij Mieke over de stappen die Niko kan zetten. Zij kiest echter Niko's kant. Hanne uit haar twijfels tegen Zjef. Véronique probeert geduld op te brengen voor Linus, maar haar onzekerheid blijft knagen. Ze nodigt zichzelf uit bij hem thuis. Brigitte ondervraagt Raven over de sporttas.
24:00
Wanneer Yoko verneemt dat Cédric niet meer in haar buurt durft te komen beseft ze dat er iets moet veranderen. Hanne wil dat Niko vecht voor zijn rechten, maar hij vreest alles kwijt te spelen. Linus vraagt Véronique mee naar een jazzoptreden.
24:00
Niko krijgt een verrassend voorstel en staat voor een tweestrijd. Yoko en Cédric maken plannen voor de toekomst, maar Cédric beseft dat dit niet is wat Yoko echt wil. De situatie blijkt moeilijker dan gehoopt. Mieke houdt haar hart vast voor de reactie van Véronique op het nieuws dat ze heeft. Brahim wil Louise steunen op ...

Familie: de langstlopende Vlaamse soap

Familie is een Vlaamse televisieserie die al sinds 30 december 1991 wordt uitgezonden op VTM. Daarmee is het de langstlopende Belgische soapserie. Op 1 februari 2013 werd de 5000ste aflevering uitgezonden. De soap kent een uitgebreide cast, waar Jef De Smedt (Jan Van den Bossche) en Annie Geeraerts (Anna Dierckx) al sinds het begin deel van uitmaken. Andere castleden in Familie zijn onder meer Sandrine André (Veronique Van den Bossche), Roel Vanderstukken (Benny Coppens), Jasmijn Van Hoof (Stefanie Coppens), Kürt Rogiers (Lars De Wulf), Cathérine Kools (Leen Van den Bossche), Marianne Devriese (Evy Hermans) en Vincent Banić (Guido Van den Bossche).

Het begint in Familie allemaal met Pierre Van den Bossche en Anna Dierckx, de ouders van drie kinderen: Guido, Jan en Rita. Wanneer hun kinderen volwassen beginnen te worden, krijgen Pierre en Anna tweemaal schokkend nieuws: hij is ongeneeslijk ziek en zij is opnieuw zwanger. Nog voor hun dochter Marleen geboren wordt, overlijdt Pierre. Bij de start van de serie is Marleen een volwassen vrouw, die aan de modeacademie studeert. Anna treurt nog dagelijks om het verlies van haar echtgenoot Pierre, maar is ook trots op Guido, die zijn eigen elektronicabedrijf, VDB Systems, opgericht heeft. Ondertussen geeft de familie ook leiding aan een holding waarin een confectieketen (VDB Fashion) en enkele broodjeszaken (VDB Foodbar) zijn opgenomen. Ook de persoonlijke levens van de Van den Bossches wordt op de voet gevolgd. In de loop der jaren zijn ook andere personages meer in beeld gebracht.

Familie speelt zich voornamelijk af in en rond de stad Mechelen. De soap wordt onder meer gefilmd in het huis van Trudy, waar ze samen met haar man Bart, dochter Louise en stiefzoon Jelle woont. Ook zien we het appartement van Jan, boven zijn café Jan & Alleman, waar hij samen met Linda woont. Viv werkt in het café, dat tevens dienst doet als de stamkroeg van de familie Van den Bossche en vrienden. Ook dochter Leen woonde met haar zoontje Arthur en haar voormalige partner Faroud in het appartement. Agnes trof ten slotte een regeling met haar broer, Mathias, waarna Patrick en zijn schoonzoon Benny, na haar vertrek in haar huis mochten blijven wonen. Het atelier van Patrick grenst aan de woning.

De soap Familie kenmerkt zich door een groot aantal huwelijken, sterfgevallen, en ingewikkelde relaties en familiebanden. Vaak drukt de jongere generatie haar stempel op de gebeurtenissen: de kinderen die in de beginjaren van de serie werden geboren, zijn opgegroeid tot volwassenen met elk hun eigen leven.

Archief