De Markt

2018
27:00

30 juni 2018

Verlopen 4,0 5 x
Failliet gaan en opnieuw starten. In Vlaanderen nog een taboe, maar uit falen kun je leren. Europa sluit zijn grenzen voor Afrikaanse migranten, maar onze bedrijven zien nog te weinig de mogelijkheden van Afrika. HotelSpeaker, misschien beoordeelt een Vlaamse start-up uw beoordeling van uw vakantiehotel.
26:00

23 juni 2018

Verlopen 4,7 18 x
Freelancers rukken op, maar blijven vaak sociaal kwetsbaar.  Tesla wordt Hesla of hoe een jonge Hollander ons op waterstof leert rijden. Nu nog die prijs naar beneden krijgen. Brantano moet de "Belgische Zalando" worden. De eigenaars trekken naar de beurs en hebben grote ambities.
26:00

16 juni 2018

Verlopen 3,0 7 x
Brugpensioen op 56 bij Carrefour: de politiek had er een hele kluif aan. Maar wat denken werkgevers en bonden? Worstelt u nog met uw belastingsbrief? Michaël Van Droogenbroeck beantwoord samen de fiscus uw prangendste vragen. En de Rode Duivels in Rusland. Voor de eer van de natie, of toch ook voor de portemonnee?
26:00

9 juni 2018

Verlopen 4,0 4 x
Over negen maanden verlaten de Britten de Europese Unie.Vlaamse bedrijven maken zich nog altijd grote zorgen over de gevolgen van die brexit. De biotech bloeit in Vlaanderen. Argenx volgt Ablynx op inde Bel20-beursindex. Elf Belgische bedrijven pikken straks hun graantje mee vande big business die het WK voetbal is.
25:00

2 juni 2018

Verlopen 4,0 7 x
Belgische bedrijven zien toekomst in composteerbare plastics. Zijn die ook de oplossing voor de afvalberg in zeeën en rivieren? Hoe gezond zijn onze banken? En wat is de invloed van de politieke chaos in Zuid-Europa en een handelsoorlog met Amerika? Hoe kijken Amerikaanse bedrijven in ons land naar de nieuwe invoerheffingen van president Trump?
27:00

26 mei 2018

Verlopen 4,0 6 x
Slechts één op de drie laaggeschoolde vrouwen met migratieachtergrond werkt in Vlaanderen: hoe doorbreek je dat? Proximus en Telenet staan onder druk en daar doen we als consument misschien wel een goede zaak aan. Hoe moet dat nu met die zware beroepen? Een vraag voor Rudy De Leeuw van ABVV, net voor zijn pensioen.
26:00

19 mei 2018

Verlopen 3,0 9 x
Ook jongeren maken zich zorgen over hun pensioen en dat heeft te maken met onzekere startjobs. Sociale onrust en gekelderde koersen op de aandelenmarkt, het gaat niet zo goed met Bpost. Michaël Van Droogenbroeck spit dat uit. En de huurmarkt en privacy. Hoe zeker bent u dat immokantoren de privacy van huurders en verhuurders respecteren?
27:00

12 mei 2018

Verlopen 3,0 14 x
Het gaat goed met de jobs in Vlaanderen, soms zelfs té goed. Sommige bedrijven stellen investeringen uit omdat ze geen brains of handen vinden.  Peter Wouters van Beweging.net praat over rechtse politiek in Vlaanderen en over geld voor de arco-gedupeerden.
27:00

5 mei 2018

Verlopen 3,0 10 x
De fiscus houdt minder gerichte en aangekondigde controles op fraudegevoelige groepen. En dat levert ook minder op. Waarom is dat?Digitale stakingspiketten en ondersteuning van Deliveroo-koeriers. Het Vlaamse ABVV congresseert over de toekomst. En als je geen dure nieuwe iPhone wil kopen, dan kan je ook een goedkoper 'refurbished' toestel aanschaffen. Maar hoe betrouwbaar is dat dan?
25:00

28 april 2018

Verlopen 4,0 11 x
We ontvangen federaal minister van Ambtenarenzaken Steven Vandeput. Zijn ambtenaren staken maandag. Kan hij hen geruststellen?  Stadslandbouw ontgroeit zijn kinderschoenen. In Anderlecht opent de grootste stadsboerderij van Europa.  Stroomnetbeheerder Elia koopt zich de volledige controle over een Duits netwerk. Da’s opmerkelijk en uitzonderlijk voor een Belgische energiebedrijf.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.