De Markt

2018
25:00

21 april 2018

3,0 7 x
Uw directe chef op het werk bepaalt in grote mate of u zich goed voelt, of regelrecht op een burn-out afstevent. De sociale partners pleiten ervoor om coaches beter te coachen. Alexandra Limage is onderneemster van het jaar. Ze vertelt hoe zij haar truckers gemotiveerd houdt.Er is een vreemde tendens aan de gang bij boekhouders. De computer neemt steeds meer werk over, en tegelijkertijd was er nog nooit zo’n groot tekort aan boekhouders.
29:00

31 maart 2018

3,0 6 x
De hele wereld wil af van zwerfvuil en plasticsoep in de oceanen. Moet ook België statiegeld invoeren op petflessen of blikjes? De autowereld op zijn kop; de Chinezen komen een auto maken bij Volvo in Gent.  Vrouwen krijgen tot een kwart minder pensioen dan mannen. Kan dat keren?
30:00

24 maart 2018

3,0 11 x
De F-16: onderhouden en verder vliegen of toch snel een opvolger kopen? Welke keuze maakt onze luchtvaartindustrie? Afrika wil één grote vrijhandelszone worden, naar het model van Europa. Minister van Ontwikkelingssamenwerking De Croo was net in Kenia. Europa wil uw privacy online ijzersterg garanderen, maar dat vergt wel wat rompslomp. Voor uw klantenkaart bijvoorbeeld.
30:00

17 maart 2018

Verlopen 4,0 15 x
Je medicatie kopen in de online apotheek: het zit eraan te komen, maar België aarzelt. Zitten patiënten er wel op te wachten?  En dan is er nog het grote pensioendebat. Ook de zorgsector wil erkent worden als zwaar beroep. Maar kunnen ze dan ook hun extra vakantie voor oudere verpleegkundigen behouden?
28:00

10 maart 2018

Verlopen 3,0 8 x
Notarissen die tot 160000 euro bruto per maand verdienen. Is dat nog van deze tijd of zal de technologie de notarissen overbodig maken?  De zware beroepen, ARCO, de privatisering van Belfius, de federale regering zwoegt op dossiers die uw portemonnee en uw pensioen kunnen beïnvloeden.  Vrouwen op de werkvloer. Waarom zijn ze nog altijd niet gelijk aan de mannen?
27:00

3 maart 2018

Verlopen 4,0 9 x
Het Japanse chemiebedrijf Kaneka is bekroond tot opmerkelijkste buitenlandse investeerder in Vlaanderen.  Paul Schyvens van De Roma in Borgerhout is uitgeroepen tot Cultureel Ondernemer van het Jaar. En helaas een champagne bij Roularta. Door tegenvallende verkopen en advertenties duikt de uitgeversgroep fiks in het rood.
24:00

24 februari 2018

Verlopen 4,0 8 x
Batibouw ging zopas weer van start. De Belgen en de baksteen in de maag: dorpen worden steeds meer stadjes, appartementsgebouwen schieten uit de grond. Is dat de toekomst?  Worden huizen sowieso onbetaalbaar door het gebrek aan bouwgronden en strenge isolatienormen?  En hoe gek is het om gebouwen na pakweg 25 jaar weer af te breken? Bij 'De Markt' is de Vlaamse bouwmeester te gast.
29:00

10 februari 2018

Verlopen 3,0 5 x
Duitse metaalarbeiders die dat willen mogen tijdelijk minder uren werken. Heropent dat ook bij ons het debat over arbeidsduurvermindering?  De toekomst is elektrisch. Umicore uit Hoboken gaat voor batterijen voor elektrische auto’s. En de beurs smult.  Busbouwer VDL uit Roeselare heeft 1000 bussen gebouwd voor Amsterdam. Wanneer ontdekt Vlaanderen de markt voor ebussen?
28:00

3 februari 2018

Verlopen 4,0 11 x
Nog nooit stonden zo veel winkelpanden leeg in ons land. Hoekunnen steden die trend keren? Hoe gezond zijn de fondsen die werknemers een bijkomend pensioenmoeten uitkeren? En hoe is het werken bij het Federaal Agentschap voor deKinderbijslag, dat binnenkort gesplitst wordt? Een gesprek met Tania Dekens,overheidsmanager van het jaar.
28:00

27 januari 2018

Verlopen 3,0 11 x
1.233 mensen verliezen hun job bij Carrefour. Wat liep er fout? En hoe staat het bij de andere warenhuizen in ons land?  Internetwinkel Amazon heeft intussen zijn eerste fysieke supermarkt geopend in de VS. Zonder kassa's, zonder kassapersoneel.  De machtigen der aarde verzamelden afgelopen week in Davos voor het Wereld Economisch Forum.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.