F16

2018
49:53

F-16 Aflevering 4

Verlopen 4,3 175 x
Een geëmotioneerde Scalle neemt na 24 jaar voorgoed afscheid van zijn geliefde F-16-vliegtuig. Binnen enkele weken verhuist hij naar Beauvechain, waar hij mee verantwoordelijk zal zijn voor de opleiding van jonge piloten. Chipo, die momenteel opgeleid wordt tot F-16-piloot, zal voor de eerste keer brandstof moeten bijvullen in de lucht. Een belangrijke oefening, aangezien een F-16 maximaal een tweetal uren kan vliegen zonder bij te tanken. Na vele theoretische lessen is het tijd voor de praktij...
47:23

F-16 Aflevering 3

Verlopen 2,5 122 x
Wat gebeurt er als een F-16 piloot in vijandelijk gebied crasht en in handen komt van de vijand? Belgische F-16-piloten vertellen wat ze in zulke omstandigheden moeten doen. Voor Gadis wordt dat bijna werkelijkheid, wanneer hij boven IS-territorium plots motorproblemen krijgt. Piloot Sprinkler wordt gevolgd als hij voor de eerste keer meevliegt tijdens het nationaal défilé op 21 juli. Aan een snelheid van 400 km per uur en op minder dan twee meter afstand van elkaar, scheren die dag vier F-16's...
50:41

F-16 Aflevering 2

Verlopen 3,0 154 x
Chipo is 27 en staat voor de laatste fase van zijn opleiding tot gevechtspiloot: zijn allereerste solovlucht met een F-16. Tijdens een airshow in Italië wordt zijn koelbloedigheid meteen op de proef gesteld als er plots een alarm afgaat. In Jordanië, waar de Belgische F-16's strijden tegen IS, tonen piloten hoe de bewapening van een F-16 in mekaar zit. Daar duikt ook de "Padre" op: als aalmoezenier is hij de steun en toeverlaat van vele F-16 piloten.
48:24

F-16 Aflevering 1

Verlopen 4,1 634 x
De F-16 is België's belangrijkste gevechtsvliegtuig, wie ermee vliegt is een echte elitepiloot. Voor het eerst laten de Belgische F-16 piloten zich volgen in een reportagereeks. Piloten zoals Scalle, Tobi, Barry, Gizmo en Sprinkler spreken voor het eerst over hun werk, hun motivatie en hun band met hun toestel. Piloot Gadis spreekt over de gevaarlijke acties boven IS-gebied in Syrie en Irak.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.