Vranckx

2018
25:00

De laatste neushoorns

4,5 16 x
Hoorn van de neushoorn zou helpen tegen katers, goed zijn voor de potentie en zelfs kanker genezen. Dat is wat ze o.m. in Vietnam geloven. Het is meteen ook de reden waarom hoorn zo duur is en neushoorns massaal gestroopt worden.  Reporter Nelufar Hedayat gaat op onderzoek, van handelaar tot stroper, van de straten van Hanoi tot het Krugerpark in Zuid-Afrika.  Geen land importeert meer hoorn dan Vietnam. In een buitenwijk van Hanoi geven Nelufar en haar team zich uit voor kopers. Zwendelaars vi...
26:00

Nierentrafiek

4,0 46 x
Mensen die een nier verkopen omdat ze in geldnood zitten. In Bangladesh gebeurt het geregeld. Het is illegaal, maar met de hulp van dokters en juristen kan de zwarte markt floreren. Reporter Nelufar Hedayat in het spoor van de nierentrafiek.
27:00

Adoptiefraude

3,0 49 x
Wensouders betalen in de Verenigde Staten veel geld om een kindje te kunnen adopteren. Dat geld komt al eens terecht in de zakken van netwerken die handelen in nepweesjes. Reporter Nelufar Hedayat gaat op onderzoek in Congo.
24:00

Peking Underground

4,0 50 x
In China laten opkomende artiesten zich beïnvloeden door hiphop, punk en Koreaanse pop. Maar vrijheid van meningsuiting is er ook in de muziekindustrie niet. De overheid duldt geen enkele vorm van kritiek. Journalist Marcel Theroux reist naar China en dompelt zich onder in de underground-muziekscene.
25:00

Operatie tweede leven

Verlopen 4,0 84 x
Oorlog in Jemen, gevechten in Irak en ook in Syrië is de situatie uitzichtloos. Oorlogsgeweld maakt veel onschuldige slachtoffers in het Midden-Oosten. In een ziekenhuis van Artsen Zonder Grenzen worden slachtoffers gratis geopereerd. Reporter Yousra Elbagir maakt kennis met de vaak jonge patiënten. Een operatie kan wonderen doen. Dokter Ali Ani doet z'n uiterste best voor al z'n patiënten. Het ziekenhuis is zowat het enige in de regio waar gratis geopereerd wordt. Het lijkt misschien een drupp...
24:00

De vlucht van de Rohingya

Verlopen 4,0 78 x
Meer dan 600 000 Rohingya zijn er intussen gevlucht voor het geweld van het Myanmarese leger. Dorpen van de moslimminderheid worden platgebrand, families uitgemoord en vrouwen verkracht. De VN spreken van een doelgerichte etnische zuivering.  Journalist Drew Ambrose bezoekt een vluchtelingenkamp in Bangladesh, waar tussen de modder en de honger honderdduizenden Rohingya vechten om te overleven.
25:00

Vuurkampioen

Verlopen 4,0 54 x
Champion 'Incendie' Ndangi, een ex-bokskampioen, wil in Kinshasa een onafhankelijke televisieredactie uitbouwen, maar persvrijheid bestaat niet in Congo, en materiaal is duur. Toch zet hij alles op het spel.  President Kabila weigert om de macht door te geven en de onrust in het land stijgt elke dag. Kritische stemmen legt de overheid het liefst het zwijgen op. Documentairemaker Roel Nollet herkent zichzelf in de gedrevenheid van Champion en reist naar Kinshasa. Hij gaat de straat op met lokale...
24:00

Marawi: de puinhoop van IS

Verlopen 4,0 46 x
Vijf maanden lang heeft het Filipijnse leger strijd gevoerd tegen IS in Marawi.  De stad is intussen bevrijd en de bewoners gaan met mondjesmaat terug naar hun huizen.  Nomaden Yassine Atari en Zaur Kourazov reizen naar het zuiden van de Filipijnen. Het verhaal van een stad in puin en haar bewoners.
28:00

Mercy Killing

Verlopen 3,5 53 x
Karen is 3 jaar. Ze heeft klompvoetjes en malaria. Haar moeder Mary heeft geen geld voor het ziekenhuis en ze wordt vaak uitgescholden.  Sommige ouders van kinderen zoals Karen zien het niet meer zitten, ze geven op en doden hun eigen kind. Bij gebrek aan een beter Oegandees woord worden die moorden 'Mercy Killing' of 'genademoord' genoemd.  Reportagemakers Luk Dewulf en Inge Wagemakers gaan samen met Oegandees journalist Gerald Bareebe op onderzoek.
24:00

Land zonder man

Verlopen 4,5 60 x
Umoja in Kenia is niet zomaar een dorp. Er wonen alleen vrouwen en mannen zijn er niet welkom. Het dorp werd opgericht door een groepje vrouwen van de Samburu-stam die het geweld van de mannen beu waren. Nomade Leslie Hodge zoekt uit waarom ze gevlucht zijn. Ze praat met mannen die hun vrouw slaan, ze komt terecht op een gedwongen huwelijk en ze is getuige van een besnijdenis. Leslie ontmoet een priester die vindt dat vrouwen moeten besneden worden, en ze confronteert hem met het feit dat sommi...
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.