Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.
Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.

Vranckx

Vranckx herbekijken

Januari 2023
24:42

NieuwAflevering 4 - In Zuid-Soedan Verkondigen Predikers Dat Vaccins Nergens Voor Deugen

4,0 14 x
Overal ter wereld worden vaccinatiecampagnes tegen covid opgezet. Boosterprik na boosterprik. Maar het verloopt niet overal even vlot. In Zuid-Soedan bijvoorbeeld. Daar is een nijpend tekort aan dosissen en er zijn ook populaire predikers die verkondigen dat vaccins nergens voor deugen.
24:38

Aflevering 3 - Gendergeweld Is Een Echte Epidemie Geworden In Pakistan

4,0 24 x
Noor Makadam, een jonge vrouw van 27, wordt koelbloedig onthoofd door haar partner. Het is geen alleenstaand geval in Pakistan. Gendergeweld is er een echte epidemie geworden. Haar dood heeft wel iets in gang gezet. De roep naar verandering klinkt alsmaar luider.
24:42

Aflevering 2 - Cryptomunten In Thailand Maken Rijk En Arm

3,0 36 x
Beleggen in cryptomunten is hot in Thailand. Van hippe jongeren in Bangkok tot boeren op het platteland, sinds de coronapandemie zetten veel Thai in op digitaal geld. Voor de gelukkigen is het de toegangspoort tot een miljonairsleven, anderen gaan bankroet en verliezen alles. Zal de Thaise overheid ingrijpen en de cryptoma...
27:22

Aflevering 1 - De Sami, De Oorspronkelijke Bewoners Van Lapland, Vrezen Voor Hun Toekomst

3,2 69 x
De Sami, de oorspronkelijke bewoners van Lapland, vrezen voor hun toekomst. Het gebied waar ze leven is rijk aan grondstoffen voor autobatterijen. Ze vrezen nu dat ze het land en de fjorden die ze zo hard nodig hebben zullen verliezen door grote mijnbouwprojecten.
28:35

Aflevering 46 - Majed Gaat Op Zoek Naar Zijn Verstoten Broer

Verlopen 4,2 64 x
Majed is een Iraanse filmmaker. Zijn heroïneverslaafde broer Mohammad is al enkele jaren van de radar verdwenen. Verstoten door zijn familie, vluchtte Mohammad naar Teheran, weg van zijn geboortedorp. Met slechts luttele aanwijzingen gaat Majed op zoek naar zijn broer. Hij maakte er een persoonlijke reportage van.
26:35

Aflevering 45 - In Een Uithoek Van Myanmar Woedt Een Verborgen Burgeroorlog

Verlopen 4,8 28 x
In een uithoek van Myanmar, diep in de jungle, woedt een verborgen burgeroorlog. Sinds het militaire bestuur er anderhalf jaar geleden de macht greep, zwelt het burgerprotest aan. Veel jongeren schuiven hun toekomstdromen opzij en grijpen naar de wapens om te vechten tegen het Myanmarese leger.
26:29

Aflevering 44 - Zweden Heeft Een Groot Aantal Schietincidenten

Verlopen 4,2 82 x
Nergens anders in Europa zijn er zoveel schietincidenten in verhouding tot het aantal inwoners als in Zweden. Drugs- en bendegeweld zit in de lift. Maar extreemrechts, dat in september de verkiezingen won, wijst met een beschuldigende vinger naar mensen met een migratieachtergrond.
27:59

Aflevering 43 - Hoe Was Het Leven Tijdens De Bezetting Van De Oekraïense Stad Cherson?

Verlopen 4,0 43 x
Het Russische leger is weggetrokken uit Cherson, een strategisch belangrijke stad in het zuiden van Oekraïne. Het leven komt langzaam weer op gang en het is rustig in de straten. Maar dat is lang anders geweest. Een lokale journalist begon te filmen wanneer de eerste tanks met letter Z de stad binnenrolden en hij documente...
28:16

Aflevering 42 - Ieder Jaar Proberen Duizenden Migranten Over Te Steken Naar Engeland

Verlopen 3,0 30 x
Ieder jaar proberen duizenden migranten op overvolle, gammele bootjes het Kanaal over te steken naar Engeland. Ze worden verleid door de belofte op een beter leven. Iraniërs, Irakezen en Koeweiti's, allemaal hebben ze één ding gemeen: ze betaalden duizenden dollars aan mensensmokkelaars. Een groep journalisten infiltreerde...
Binnenkort terug te kijken
30:00

Seizoen 2023, Aflevering 4

Verwacht op
De antivax predikers Overal ter wereld worden vaccinatiecampagnes tegen covid opgezet. Boosterprik na boosterprik. Maar het verloopt niet overal even vlot. In Zuid...
Archief