Masterchef Australia

Laatste aflevering
1:28:00
Masterchef Australia

De grote finale is aangebroken. In de eerste ronde krijgen de finalisten 75 minuten de tijd om een gerecht te bereiden met zwarte peper. In de daaropvolgende druktest krijgen ze vier uur de tijd om een dessert van sterrenchef Clare Smyth na te maken. De chef die in deze twee ron...

Masterchef Australia herbekijken?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 16
1:07:00
De top drie moet een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert bedenken en bereiden voor een hongerige menigte van gasten en juryleden. Ze krijgen daarvoor vier uur de tijd. Chef-kok Curtis Stone staat hen bij tijdens de bediening. De twee koks met het beste menu stoten door naar de finale.
52:00
Andy, Poh en Jean Christophe wisselen van plaats met de kandidaten. Zij worden de koks, terwijl de halvefinalisten hun gerechten zullen beoordelen. Daarna nemen de halvefinalisten het in een estafette op tegen de juryleden. Daarbij krijgen de kandidaten 70 minuten en de juryleden 60 minuten de tijd om een gerecht met miso ...
50:00
Drie koks krijgen een masterclass van de internationaal gerenommeerde chef Josh Niland, waarin ze aan de slag moeten met vis. Vervolgens drijft Josh hen tot het uiterste met een uniek gerecht uit zijn befaamde restaurant St. Peter. De chefs krijgen drie uur de tijd om zijn gerecht zo nauwkeurig mogelijk na te maken.
46:00
De chefs krijgen 90 minuten de tijd om een gerecht naar keuze te bereiden met de ingrediënten uit de mystery box. Die bevat bovendien een gouden ticket waarmee de kok met het beste gerecht meteen doorstoot naar de halve finale.
56:00
De koks moeten aan de slag met ingrediënten die de extreemste smaken ter wereld vertegenwoordigen: de pittige chilipeper Carolina Reaper, het extreem zoete monkfruit, de zoutzure umeboshi, de penetrante Franse kaas époisses en de bittermeloen.
52:00
De emoties lopen hoog op wanneer de vijf resterende chefs kisten openen met daarin foto's van hun eigen kookhelden. Geïnspireerd door de foto's van hun moeders en grootmoeders strijden ze vervolgens voor de laatste kans op immuniteit.
48:00
Chef Guillaume Brahimi heeft voor de druktest een gerecht meegebracht dat de deelnemers tot het uiterste van hun kunnen zal drijven. Ze moeten het gerecht zo nauwkeurig mogelijk namaken en er vijf stuks van serveren.
48:00
De koks moeten een gerecht bereiden met alle negen ingrediënten uit de mystery box die Poh Ling Yeow heeft samengesteld. Ze krijgen hiervoor 75 minuten de tijd. De winnaar krijgt een voucher van 5.000 dollar om te besteden bij meubel- en elektronicawinkel Harvey Norman.
55:00
De koks bieden tegen elkaar op en ruilen tijd voor ingrediënten in een klassieke opdracht. Vier deelnemers hopen met hun gerecht een eliminatie te voorkomen en hun plek bij de laatste zes veilig te stellen.
46:00
De koks moeten met twee willekeurig gekozen ingrediënten een op Hongkong geïnspireerd gerecht bereiden. De winnaar verdient immuniteit voor de volgende eliminatieronde.
46:00
Voor hun laatste uitdaging in Hongkong worden de koks verdeeld in drie teams en moeten ze streetfood bereiden in traditionele dai pai dong-eetkraampjes. Met behulp van een wok, stoompan of frituurpan moeten ze een menu van twee gerechten bereiden voor 120 hongerige lokale bewoners.
47:00
Na een demonstratie van Michelin-sterrenchef Vicky Cheng, moeten drie koks zonder enige referentie zijn gerecht met daikon-radijs namaken. De winnaar verdient immuniteit voor de aankomende eliminatieproef.
56:00
De kandidaten zijn in Hongkong en hun eerste uitdaging daar is een mystery box gevuld met lokale, Aziatische producten. De juryleden belonen de drie beste koks met een immuniteitsopdracht.
50:00
De koks krijgen 75 minuten de tijd om een klassieker heruit te vinden: eieren met spek. Er staat veel op het spel, want het beste gerecht wint een epische prijs en de bereider van het slechtste gerecht valt af.
45:00
Hugh Allen keert terug naar de keuken voor de ​​stresstest, waarbij klassieke Franse technieken worden gecombineerd met smaken uit de Australische bush. De koks krijgen 3,5 uur de tijd om zijn dessert na te maken.
46:00
Gastjurylid Nagi Maehashi geeft de kandidaten een mystery box die nooit eerder zoveel ingrediënten bevatte, maar de koks krijgen vervolgens wel maar 30 minuten de tijd om een gerecht te bereiden. De drie slechtst presterende chefs zullen de volgende dag een stresstest moeten ondergaan.
54:00
Twee zware rondes stellen de koks danig op de proef. Eerst doen ze de macaron-smaaktest van Adriano Zumbo. Vervolgens maken ze een op koffie geïnspireerd dessert, waarbij de maker van het zwakste gerecht de wedstrijd zal moeten verlaten.
53:00
De deelnemers staan voor de zogeheten tweelinguitdaging. Elk team van twee chefs krijgt een keukenapparaat toegewezen waarmee ze op 90 minuten tijd twee identieke desserts moeten bereiden. Alleen kunnen ze elkaar niet zien en kunnen instructies dus enkel worden doorgegeven door ze naar elkaar te schreeuwen.
47:00
De kandidaten gaan verder met de zoete week en Adriano Zumbo geeft hen een uitdaging die een draai geeft aan een echte klassieker. De koks krijgen twee uur de tijd om de croquembouche heruit te vinden.
Archief