Onze Continenten

Laatste aflevering
Onze Continenten

Zuid-Amerika is het enige continent dat tijdens de ijstijden volledig geïsoleerd was van andere landmassa's.

Onze Continenten gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 1
Noord-Amerika is het continent dat tussen ijs en vuur ligt. De natuurlijke omstandigheden hebben er altijd al de levens en cultuur van de inwoners bepaald.
Het milde klimaat, de bijzonder vruchtbare grond, de mooie kusten en rivieren, en de ligging maken van Europa een plek waar zich heel veel geschiedenis heeft afgespeeld.
Geen enkel ander continent ligt zo ver van alles verwijderd als Australië en Oceanië. De afgelegen ligging maakt dat het paradijselijke gebied de thuisbasis is van vele unieke diersoorten.
De omstandigheden op het grootste continent, Azië zijn extreem. Je vindt er de koudste plek op aarde, de seismisch meest actieve regio en de hoogste bergen ter wereld.
In Afrika zie je goed hoe enorme tektonische krachten een uniek landschap hebben doen ontstaan, een landschap dat een grote invloed heeft op de verschillende regio's, volkeren en culturen van het continent.
Archief