Oplichters Aangepakt

Seizoen 4
38:27

Seizoen 4, Aflevering 6

Verlopen 161 x
Kees gaat in Italië en Centraal-Afrika op zoek naar een oplichter die websites van Nederlandse ondernemers kopieert en hen zo ernstig dupeert. De dader blijkt een zeer invloedrijke en beroemde Afrikaanse profeet die bescherming geniet van hogerhand.
42:21

Seizoen 4, Aflevering 5

78 x
Kees en zijn team komen in contact met twee mannen die zijn bestolen door een jeugdvriend.
40:31

Seizoen 4, Aflevering 4

62 x
Influencers als Bram Krikke en Maradonnie worden stapelgek van seksbots. Dit zijn nepprofielen van hitsige dames die je meelokken naar louche sites. Kees onderzoekt wie hierachter zit. Dit loopt uit op een pittige confrontatie in Amsterdam.
43:48

Seizoen 4, Aflevering 3

68 x
De alleenstaande moeder Laura kon het niet geloven, toen ze een persoonlijk berichtje van een Australische filmster kreeg. Het bleek echter een crimineel te zijn, die haar voor duizenden euro's oplichtte. Kees en Laura zoeken hem in Spanje op.
41:43

Seizoen 4, Aflevering 2

36 x
Thomas werd slachtoffer van sextortion. Een mooie dame op internet die hem voor de webcam vroeg uit de kleren te gaan, bleek een afperser. Alles zou op social media worden gepost als hij niet snel zou betalen. Kees spoort de afperser op in Ivoorkust.
42:34

Seizoen 4, Aflevering 1

61 x
Ieder jaar worden er voor vele miljoenen aan steigerdelen van Nederlandse bouwplaatsen gestolen. Kees volgt een groep steigerbouwers die hier genoeg van heeft. Zij raken een stel dieven en witwassers op het spoor en het komt tot een confrontatie.
Seizoen 3
42:33

Seizoen 3, Aflevering 6

62 x
Marijke raakte tijdens een bezoek aan Antwerpen in de ban van een magiër. Hij nam haar mee naar zijn vaderland India en stal haar hart én haar kapitaal van 400.000 euro. Kees neemt haar mee terug naar New Delhi.
41:24

Seizoen 3, Aflevering 5

32 x
In Kaapstad wordt Kees meegelokt door gewapende overvallers die in een populair park bij de openbare toiletten op alleen lopende toeristen loeren. Verder betrapt Kees een zakkenroller die hem in zijn arm bijt.
42:03

Seizoen 3, Aflevering 4

63 x
Kees en zijn team openen de jacht op WhatsApp-fraudeurs in Nederland. Met de nieuwste technische snufjes lukt het om deze criminelen op te sporen. In een kat-en-muisspel lopen uiteindelijk acht oplichters tegen de lamp.
39:45

Seizoen 3, Aflevering 3

52 x
Ellen kwam erachter dat de internetliefde waar ze 15.000 euro aan overmaakte een oplichter was. Kees ontdekt dat het om dezelfde oplichters gaat die de vrouw voor de tweede maal proberen te bestelen.
42:51

Seizoen 3, Aflevering 2

56 x
Kees en Richard Bruynzeel uit Zandvoort verloren anderhalf miljoen euro aan een bevriende investeerder in Zuid-Afrika. Hun verlies zou het gevolg zijn van nieuwe wetgeving in dat land.
42:35

Seizoen 3, Aflevering 1

105 x
Kees en zijn team onderzoeken een mogelijke handel in overleden menselijke embryo's tussen Suriname en Nederland. In Suriname doet Kees een reeks ontdekkingen die hem op het spoor zetten naar een erf net buiten Paramaribo.
Seizoen 2
44:36

Seizoen 2, Aflevering 8

59 x
Veertig jaar geleden verdween de 36-jarige Willemijn van der Meer uit Amsterdam spoorloos. Haar man, Idris, schijnt meer te weten maar hij woont al tientallen in Suriname. Hun zes kinderen leven in onzekerheid.
42:14

Seizoen 2, Aflevering 7

96 x
Kees en zijn team blijven deze keer in Nederland en onderzoeken de werkwijze van een oer-Hollandse charlatan. Een vijftiger die met gladde praatjes dames inpalmt en ze voor tienduizenden euro's oplicht.
43:41

Seizoen 2, Aflevering 6

67 x
Kees gaat op jacht naar makers van de bitcoin-advertenties op social media, waar de beeltenis van een dozijn bekende Nederlanders voor wordt misbruikt.
42:44

Seizoen 2, Aflevering 5

24 x
Parijs en Milaan, twee mondaine steden die bekend zijn van de mode, hebben een zeer verschillende keerzijde.
40:36

Seizoen 2, Aflevering 4

40 x
De lichamelijk gehandicapte Karola heeft in haar leven zeer veel te verduren gehad. Op internet zoekt ze steun voor haar verdriet. Ze stuit op een man die haar van bijna 50.000 euro berooft.
41:07

Seizoen 2, Aflevering 3

41 x
Een oplichter uit Hilversum blijkt ook zijn eigen kinderen voor vele tienduizenden euro's te hebben gedupeerd. Hij is naar Aruba gevlucht, waar hij denkt veilig te zitten. Kees neemt zijn zoon en dochter mee voor een emotionele confrontatie.
42:02

Seizoen 2, Aflevering 2

52 x
De alleenstaande moeder Magda wordt via internet verliefd op een knappe Amerikaan. Ze lijkt wel betoverd. De man blijkt een oplichter die haar veel geld afhandig maakt.
41:06

Seizoen 2, Aflevering 1

61 x
Kees van der Spek komt een bende op het spoor die zich specialiseert in oplichting met zelfdodingsmiddelen. Een 81-jarige gedupeerde vertelt zijn verhaal en belandt in de onzekere positie dat hij niet weet of het door hem gekochte middel echt is.
Archief