Over De Oceaan

Laatste aflevering
51:00
Over De Oceaan

Land in zicht. Maar de laatste mijlen zijn even gevaarlijk als de eerste, dus het blijft uitkijken tot het schip veilig de haven van Guadeloupe is binnengevaren.

Over De Oceaan gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 1
45:00
Na 19 dagen in volledige isolatie en eenzaamheid wordt de bemanning van de Moby Sick tijdens de nacht plotseling opgeschrikt door een vlakbij passerende tanker
47:00
De oceaan maakt het alles en iedereen knap lastig. Het spinakkerzeil komt in het water terecht, de tocht lijkt eindeloos lang en Charlotte krijgt bijzonder veel last van heimwee. Muziek verlicht gelukkig de zeden.
48:00
Er loopt iets grondig mis aan boord van de Moby Sick tijdens een zeilmanoeuvre. Otto-Jan blesseert zijn handen ernstig en moet dringend verzorgd worden door medisch verantwoordelijke Imke.
48:00
Het leven op zee is geen lachertje. Het ondraaglijk harde wachtsysteem drukt zijn stempel op de voltallige bemanning, maar vooral voor Evi wordt het teveel.
47:00
's Nachts krijgt Jani het plots enorm lastig. Hij wordt gek van al het lawaai aan boord. En dan gebeurt het ondenkbare. Midden in de oceaan, gigantisch ver van alle land, vliegt er tijdens zijn nachtwacht, plots een vogel in het oog van Jani.
47:00
De genadeloze Atlantische Oceaan maakt haar eerste slachtoffers. Vooral scheepskok Dominique krijgt het zwaar te verduren aangezien hij zich vooral binnen in het schip bevindt om te koken. En daar wordt men nog zeezieker.
45:00
Kapitein Piet verwacht dat iedereen de handen uit de mouwen steekt tijdens het zeilen en geeft elke bekende opstapper een taak aan boord.
Seizoen 2
1:02:47
Verlopen
Uitgeput maar dolblij meert de bemanning aan in Saint Lucia. De ontlading is enorm. Zes maanden na hun avontuur ontmoet de bemanning elkaar opnieuw om terug te blikken op een bijzonder bewogen oversteek van de Atlantische Oceaan.
51:30
Verlopen
Niet alleen fysiek maar ook mentaal wegen de laatste loodjes het zwaarst. Om de sfeer erin te houden organiseert James een Miss en Mister Polygala verkiezing. De laatste lange nacht gaat in.
52:01
Verlopen
Na twee weken non stop varen, lijkt het alsof de oceaan even desolaat is als een woestijn. Maar af en toe doemt er iets op uit de diepte en beseft de bemanning weer dat ze niet de enige levende wezens op de uitgestrekte oceaan zijn.
53:14
Verlopen
De watermaker gaat stuk op de Polygala en er dreigt een drinkwatertekort. Bovendien ontdekt scheepskok Annelien een nieuw probleem met de voedselvoorraad. Tijdens de nacht ontvangt de bemanning een Mayday noodkreet van een ander zeilschip.
52:18
Verlopen
De oceaan is nu erg ruw geworden en heeft de Polygala met zijn bemanning stevig in de greep. Er wordt een aanval ingezet op het snelheidsrecord. Tijdens de nacht wordt door iemand van de bemanning een mysterieuze misdaad gepleegd.
52:14
Verlopen
Net voordat de wind opsteekt, kan er nog een duik in de oceaan genomen worden. De condities worden ruw en de bemanning ontdekt dat een oceaan overzeilen niet zonder gevaren is. Een zware storm maakt slachtoffers in de wedstrijdvloot.
52:41
Het is zwaar aan boord. Slapen is moeilijk, de boot wordt een puinhoop en Annelien ontdekt een probleem met het voedsel. Manager James doet zijn uiterste best om zijn scheepsmakkers blij te houden, en krijgt daarbij de hulp van dolfijnen.
50:07
James Cooke, Ella Leyers, Gert Verheyen, Annelien Coorevits, Jonas Geirnaert en Elodie Ouedraogo storten zich in het avontuur van hun leven. In Gran Canaria stappen ze aan boord van het zeiljacht Polygala om de Atlantische Oceaan over te zeilen.
Archief