Piet Piraat Wonderwaterwereld

Piet Piraat Wonderwaterwereld gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Laatste aflevering
Piet Piraat Wonderwaterwereld

Piet Piraat gaat vandaag op zoek naar een bijzondere vis, die net als een vogel door de oceaan lijkt te vliegen. Het is een heel vreemde vis, heel groot en plat! En hoewel de manta zo plat is, weegt hij evenveel als een neushoorn!

Seizoen 1
Vandaag gaat Piet Piraat op zoek naar een enorm, gigantisch, megakolossaal, groot dier. De walvis! Nee, da's eigenlijk geen vis, maar een zoogdier. En die wil Piet weleens van dichtbij bekijken.
Piet zoekt vandaag twee reuzegrote onderwaterdieren. De potvis is een gigantisch zoogdier, maar geen vis. Als hij ademt spuit hij een gigantische waterstraal de lucht in! Ook de grootste vis ter wereld wil de kapitein graag zien, dat is de walvishaai. Die wordt tot 18 meter lang, maar is wel een hele vriendelijke reus!
Vandaag gaat Piet op zoek naar een heel bijzondere vis, een klein duiveltje zelfs. De koraalduivel is rood-wit gestreept en ziet er ook wel een beetje eng uit! Ook een zeester kan er soms eng en stekelig uitzien, zoals de doornenkroon.
Piet Piraat verkent vandaag de bodem van de zee op zoek naar twee echte monstertjes. De murene is een hele lange vis die tot twee meter lang kan worden. Hij heeft scherpe tanden, maar is niet zo gevaarlijk voor mensen. De zeeslang wel hoor! Dat is één van de giftigste slangen ter wereld. Zou Piet ze allebei zien zwemmen o...
Er zitten niet alleen mooie en schattige dieren in de zee, sommige vissen zijn ook heel lelijk. Zoals de hengelaarsvis! Piet is er wel grote fan van, want het is eigenlijk een heel slim dier. Hij heeft namelijk een geweldig trucje om prooien te lokken!
Piet bezoekt vandaag een heel klein en schattig diertje dat je altijd aan het lachen kan maken. De naam 'clownvis' zegt je misschien niet veel, maar je kent ze zeker en vast wel! De grootte van deze vissen is heel opvallend, want de vrouwtjes zijn veel groter dan de mannetjes.
Een ontmoeting met het dier van vandaag is meestal niet zo fijn! In zijn grote boek ziet Piet dat een kwal meestal een ronde bovenkant heeft met slierten onderaan. Tentakels, natuurlijk. Kwallen lijken wel door het water te zweven als je ze zo bezig ziet, maar sommige zijn wel echt gevaarlijk!
Net als de bekende krab heeft ook de kreeft twee grote scharen. Zo'n kreeft is dan wel heel lang en heeft ook een hard beschermend schild. Wist je trouwens dat een kreeft tien poten heeft, inclusief die twee scharen? Op de bodem van de zee loopt nog een beest rond dat heel erg op een kreeft lijkt, maar geen scharen heeft....
Vandaag gaat Piet op zoek naar een echt zeemonstertje, een soort van hagedis onder water. De zeeleguaan! Die lijkt wel een beetje op een minidinosaurus en is ook verre familie van de krokodil. Gelukkig is het maar een klein beestje dat graag in de zon ligt te luieren!
Een schaaldier dat iedereen wel kent is de krab, met z'n twee scherpe scharen. En de zee zit natuurlijk helemaal vol met zo'n krabbetjes! Volgens het grote boek van Piet zitten ze vaak in de buurt van scheepswrakken... Als de duikschuit maar niet zinkt!
Vandaag zoekt Piet een dier dat zowel in zee als op het land leeft. Iedereen kent 'm wel, de ijsbeer! Hij leeft alleen op de noordpool en zou de grootste beer ter wereld zijn. Hoewel de ijsbeer altijd in de kou leeft, deert hem dat helemaal niet. Piet krijgt het misschien wel frisjes aan de noordpool?
In de zeven zeeën zwemmen ook enkele hele grote en speciale dieren, zoals de hamerhaai met z'n vreemde kop. Er bestaan nog meer vissen met gekke dingen op hun kop, zoals de marlijn. Die heeft een zwaard als neus! Piet gaat ook op zoek naar de snelste vis ter wereld, namelijk de zeilvis.
Sommige dieren leven zowel op het land als in het water, net als de groene zeeschildpad. Die kunnen meer dan tachtig jaar oud worden en onder water lijkt het wel alsof ze kunnen vliegen!
Onder water vind je ook dieren waarvan je zou denken dat ze boven water leven, zoals een paard of een draak. Dat zijn dan wel zeepaardjes en zeedraakjes! Het ene is heel klein en schattig, het andere vreemd en wonderbaarlijk. Zou Piet deze beestjes kunnen zien op de bodem van de zee?
De duikschuit van Piet vaart naar koude oorden op zoek naar een vogel die niet kan vliegen. De keizerspinguïn is de grootste pinguïnsoort die op onze planeet rondwaggelt en leeft alleen op Antarctica. Zou Piet er vandaag eentje vinden?
Door zijn periscoop ziet Piet een heel lief en slim zoogdier rondspringen. De dolfijn tuimelt erop los!
De duikschuit van Piet Piraat vaart vandaag naar een hele koude plek in de oceaan. Op Antarctica gaat Piet op zoek naar de zeeluipaard en de orka, echte roofdieren die onder het ijs zwemmen. Ze kunnen wel wat gevaarlijk zijn, maar een echte piraat is natuurlijk niet bang!
De duikboot van Piet Piraat trekt vandaag naar de koude noordpool. Daar gaat Piet op zoek naar een heel groot, wit zoogdier... Nee, geen ijsbeer, maar een witte walvis! Die kunnen trouwens best oppassen voor ijsberen, want wanneer ze boven water komen om lucht te happen, worden ze soms gevangen door een ijsbeer. Bovenop ...
De grote witte haai is de schrik van de zeven zeeën! Hij heeft heel veel scherpe tanden en durft daarmee wel eens mensen bijten. Natuurlijk is Piet niet bang!
Archief