Piet Piraat Wonderwaterwereld

Mei 2019
06:00

De zeeleguaan

3,0 0 x
Vandaag gaat Piet op zoek naar een echt zeemonstertje, een soort van hagedis onder water. De zeeleguaan! Die lijkt wel een beetje op een minidinosaurus en is ook verre familie van de krokodil. Gelukkig is het maar een klein beestje dat graag in de zon ligt te luieren!
06:00

De krab

3,0 0 x
Een schaaldier dat iedereen wel kent is de krab, met z'n twee scherpe scharen. En de zee zit natuurlijk helemaal vol met zo'n krabbetjes! Volgens het grote boek van Piet zitten ze vaak in de buurt van scheepswrakken... Als de duikschuit maar niet zinkt!
06:00

De ijsbeer

3,0 0 x
Vandaag zoekt Piet een dier dat zowel in zee als op het land leeft. Iedereen kent 'm wel, de ijsbeer! Hij leeft alleen op de noordpool en zou de grootste beer ter wereld zijn. Hoewel de ijsbeer altijd in de kou leeft, deert hem dat helemaal niet. Piet krijgt het misschien wel frisjes aan de noordpool?
06:00

De hamerhaai, de marlijn en de zeilvis

3,0 0 x
In de zeven zeeën zwemmen ook enkele hele grote en speciale dieren, zoals de hamerhaai met z'n vreemde kop. Er bestaan nog meer vissen met gekke dingen op hun kop, zoals de marlijn. Die heeft een zwaard als neus! Piet gaat ook op zoek naar de snelste vis ter wereld, namelijk de zeilvis.
06:00

De groene zeeschildpad

4,0 0 x
Sommige dieren leven zowel op het land als in het water, net als de groene zeeschildpad. Die kunnen meer dan tachtig jaar oud worden en onder water lijkt het wel alsof ze kunnen vliegen!
06:00

Het zeepaard en de zeedraak

4,0 1 x
Onder water vind je ook dieren waarvan je zou denken dat ze boven water leven, zoals een paard of een draak. Dat zijn dan wel zeepaardjes en zeedraakjes! Het ene is heel klein en schattig, het andere vreemd en wonderbaarlijk. Zou Piet deze beestjes kunnen zien op de bodem van de zee?
06:00

De witte walvis en de walrus

4,0 0 x
De duikboot van Piet Piraat trekt vandaag naar de koude noordpool. Daar gaat Piet op zoek naar een heel groot, wit zoogdier... Nee, geen ijsbeer, maar een witte walvis!  Die kunnen trouwens best oppassen voor ijsberen, want wanneer ze boven water komen om lucht te happen, worden ze soms gevangen door een ijsbeer.  Bovenop ...
06:00

De manta

3,0 0 x
Piet Piraat gaat vandaag op zoek naar een bijzondere vis, die net als een vogel door de oceaan lijkt te vliegen. Het is een heel vreemde vis, heel groot en plat! En hoewel de manta zo plat is, weegt hij evenveel als een neushoorn!
06:00

De walvis

3,0 1 x
Vandaag gaat Piet Piraat op zoek naar een enorm, gigantisch, megakolossaal, groot dier. De walvis! Nee, da's eigenlijk geen vis, maar een zoogdier. En die wil Piet weleens van dichtbij bekijken.
06:00

De koraalduivel en doornenkroon

3,0 2 x
Vandaag gaat Piet op zoek naar een heel bijzondere vis, een klein duiveltje zelfs. De koraalduivel is rood-wit gestreept en ziet er ook wel een beetje eng uit! Ook een zeester kan er soms eng en stekelig uitzien, zoals de doornenkroon.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.