Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.
Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.

Piet Piraat Wonderwaterwereld

Juni 2019
06:00

De kreeft en de langoest

3,0 13 x
Net als de bekende krab heeft ook de kreeft twee grote scharen. Zo'n kreeft is dan wel heel lang en heeft ook een hard beschermend schild. Wist je trouwens dat een kreeft tien poten heeft, inclusief die twee scharen?  Op de bodem van de zee loopt nog een beest rond dat heel erg op een kreeft lijkt, maar geen scharen heeft....
06:00

De zeeleguaan

3,0 8 x
Vandaag gaat Piet op zoek naar een echt zeemonstertje, een soort van hagedis onder water. De zeeleguaan! Die lijkt wel een beetje op een minidinosaurus en is ook verre familie van de krokodil. Gelukkig is het maar een klein beestje dat graag in de zon ligt te luieren!
06:00

De krab

3,0 24 x
Een schaaldier dat iedereen wel kent is de krab, met z'n twee scherpe scharen. En de zee zit natuurlijk helemaal vol met zo'n krabbetjes! Volgens het grote boek van Piet zitten ze vaak in de buurt van scheepswrakken... Als de duikschuit maar niet zinkt!
06:00

De ijsbeer

3,0 18 x
Vandaag zoekt Piet een dier dat zowel in zee als op het land leeft. Iedereen kent 'm wel, de ijsbeer! Hij leeft alleen op de noordpool en zou de grootste beer ter wereld zijn. Hoewel de ijsbeer altijd in de kou leeft, deert hem dat helemaal niet. Piet krijgt het misschien wel frisjes aan de noordpool?
06:00

De hamerhaai, de marlijn en de zeilvis

3,0 4 x
In de zeven zeeën zwemmen ook enkele hele grote en speciale dieren, zoals de hamerhaai met z'n vreemde kop. Er bestaan nog meer vissen met gekke dingen op hun kop, zoals de marlijn. Die heeft een zwaard als neus! Piet gaat ook op zoek naar de snelste vis ter wereld, namelijk de zeilvis.
06:00

De groene zeeschildpad

4,0 13 x
Sommige dieren leven zowel op het land als in het water, net als de groene zeeschildpad. Die kunnen meer dan tachtig jaar oud worden en onder water lijkt het wel alsof ze kunnen vliegen!
07:00

Het zeepaard en de zeedraak

4,0 12 x
Onder water vind je ook dieren waarvan je zou denken dat ze boven water leven, zoals een paard of een draak. Dat zijn dan wel zeepaardjes en zeedraakjes! Het ene is heel klein en schattig, het andere vreemd en wonderbaarlijk. Zou Piet deze beestjes kunnen zien op de bodem van de zee?
06:00

De keizerspinguïn

4,0 14 x
De duikschuit van Piet vaart naar koude oorden op zoek naar een vogel die niet kan vliegen. De keizerspinguïn is de grootste pinguïnsoort die op onze planeet rondwaggelt en leeft alleen op Antarctica. Zou Piet er vandaag eentje vinden?
06:00

De grote witte haai

3,0 24 x
De grote witte haai is de schrik van de zeven zeeën! Hij heeft heel veel scherpe tanden en durft daarmee wel eens mensen bijten. Natuurlijk is Piet niet bang!
06:00

De manta

3,0 5 x
Piet Piraat gaat vandaag op zoek naar een bijzondere vis, die net als een vogel door de oceaan lijkt te vliegen. Het is een heel vreemde vis, heel groot en plat! En hoewel de manta zo plat is, weegt hij evenveel als een neushoorn!
Archief