SOS Piet

Seizoen 9

Seizoen 9, Aflevering 10

2 x
Isabelle wil haar kinderen verwennen met zelfgemaakte pickles. Ze heeft alle ingrediënten gekocht, maar heeft er geen idee van hoe ze er aan moet beginnen. Piet Huysentruyt legt Isabelle met veel enthousiasme uit hoe pickles volgens de regels van de kunst wordt gemaakt.

Seizoen 9, Aflevering 9

4 x
Eendenfilet: De 22-jarige Bonita is vijf jaar geleden van Congo naar West-Vlaanderen verhuisd. Ze trekt heel goed haar plan in de keuken, maar met eendenfilet wil het niet lukken. Het vlees is te rood en de saus te bleek. Piet Huysentruyt leert Bonita hoe ze de culinaire misser in een gastronomisch pareltje kan omzetten. -...

Seizoen 9, Aflevering 8

4 x
Chips: Juf Griet probeert zelf chips te maken maar de aardappelschijfjes plakken aan mekaar als ze uit het frituurvet komen. - Piro's of worstenbroodjes met pistoletdeeg: Geert heeft de hulp van Piet Huysentruyt ingeroepen omdat zijn piro's mislukken: het deeg blijft niet rond het gehakt hangen en de smaak is slecht. - Kiw...

Seizoen 9, Aflevering 7

6 x
Komkommersoep: Martine is niet tevreden over haar komkommersoep. Wat ze ook probeert, de soep smaakt flauw en ziet er waterachtig uit. - Couscous: In de keuken van Josephine zorgt de couscous voor frustratie, omdat de korrels aan mekaar kleven en een koek vormen. - Glutenvrije cake: De glutenvrije cake van Nadine valt uite...

Seizoen 9, Aflevering 6

3 x
Bouillabaisse en rouille: An en haar echtgenoot Jan zijn gek op de Franse keuken, maar hun bouillabaisse lijkt wel tomatensoep met stukjes vis in en de rouille ziet er uit als wortelpuree. - Fruit in brickdeeg: In de keuken van Erwin zorgt het exotisch fruit in bladerdeeg voor frustratie. Na het frituren loopt het vet uit ...

Seizoen 9, Aflevering 5

4 x
Mechelse koekoek: De saus van Jos' Mechelse koekoek staat onder het vet en het vlees van de kip blijft taai en smaakt niet pittig genoeg. - Stroganoffsaus: In de keuken van Monique is de Stroganoff een bron van frustratie. De saus heeft gewoonweg geen smaak en is veel te rood van kleur. - Crème russe: De crème russe van Pa...

Seizoen 9, Aflevering 4

8 x
Groentenaspic: Margy is gefrustreerd omdat haar groenteaspic in mekaar valt als ze schijfjes probeert te snijden. - Zuurkoolstoemp: Kris is niet te spreken over haar zuurkoolstoemp. De aardappelen koken twee uur maar blijven rauw en de worst barst open. - Fruittaart: Peggy heeft problemen met haar fruittaart: het deeg krim...

Seizoen 9, Aflevering 3

6 x
Boerenomelet: Agnes kiest op restaurant vaak voor een boerenomelet, omdat het in haar eigen keuken niet wil lukken. - Pekelen: Eva wil vlees leren pekelen volgens de regels van de kunst want haar probeersel heeft een grauwe kleur en smaakt niet lekker. - Gistpannenkoeken: De gistpannenkoeken van Magda willen niet rijzen en...

Seizoen 9, Aflevering 2

6 x
Vis in papillot: Bob is niet te spreken over zijn vis in papillot: de saus is te lopend en de groenten geraken niet gaar. - Witte wijnsaus: Sheila heeft een mailtje naar Piet gestuurd omdat haar witte wijnsaus heel dik is en slecht van smaak. - Liers vlaaike: Peggy heeft het recept van Lierse vlaaikes van het internet geha...

Seizoen 9, Aflevering 1

5 x
Kip met rijst in curry: hobbykok Kris slaagt er niet in kip met rijst in curry te bereiden. - Vis in zoutkorst: Martine gebruikt korrelzout in plaats van grof zout, ze verwijdert de ingewanden van de vis niet en ze gebruikt geen kruiden, waardoor haar vis in zoutkorst een flop is. - Schuimtaart: Het bladerdeeg van de schui...
Seizoen 8

Seizoen 8, Aflevering 13

10 x
Lamskroon: De lamskroon van Nico is uitgedroogd, de kruiden verbrand en het bijhorend sausje veel te slap. - Gevulde pijlinktvis: Erwin is niet te spreken over zijn gevulde pijlinktvissen: de vulling is korrelig, de saus schift en het gerecht ziet er niet smakelijk uit. - Truffels: De truffels van stagiare-kleuterjuf Nikki...

Seizoen 8, Aflevering 12

6 x
Côte à l'os: Hoe weet je wanneer je côte à l'os voldoende gebakken is? Hoe verkrijg je een krokant korstje en het vlees zelf à point? - Gegratineerde sint-jakobsschelpen: De sint-jakobsschelpen van Hannes en zijn schoonbroer zijn niet gaar, het krokant korstje komt niet en de saus is flets. - Appelflappen: De appelflappen ...

Seizoen 8, Aflevering 11

9 x
Vitello tonato: Melissa slaagt er niet in vitello tonato te bereiden. Haar saus schift en het vlees is uitgedroogd. - Tartaarsaus: Fleur eet graag vis met tartaar, maar ze slaagt er niet in dit sausje te bereiden. Haar eigen probeersel schift, smaakt slecht en ziet er uit als béarnaise. - Peperkoek: Charlotte haar peperkoe...

Seizoen 8, Aflevering 10

11 x
Brood bakken: De grootouders van Ignace bouwden een windmolen met daarnaast een broodoven. Die zullen nu afgebroken worden. De mémé van Ignace wil graag voor de laatste keer in de oven brood bakken en kan hierbij best wat raad gebruiken want haar baksel rijst niet. - Rijstpap: Tom verzorgt de maaltijden in een school, maar...

Seizoen 8, Aflevering 9

15 x
Boomstammetjes: Geert houdt van boomstammetjes, maar wanneer hij ze zelf klaarmaakt zijn ze rauw vanbinnen en verbrand vanbuiten. - Witloofcroissant: Herwig sukkelt met zijn witloofcroissants. Ze zijn niet krokant en de saus is erg slap. - Suikerwafels: In het rusthuis van Oedelem blijven de wafels aan het ijzer plakken.

Seizoen 8, Aflevering 8

5 x
Steak tartaar: Etienne zijn steak tartaar lijkt meer op een pudding van gehakte biefstuk. - Kip met basilicumroomsaus: Danny eet graag kip met basilicumroomsaus, maar dat laatste wil niet lukken. De saus gelijkt op soep en smaakt bovendien niet lekker. - Kletskoppen: De kletskoppen van Luc zien eruit als kattentongen. De k...

Seizoen 8, Aflevering 7

8 x
Mosselen in saffraansaus: Philip heeft in Frankrijk mosselen in saffraansaus gegeten en het recept gevraagd. Hij moet bij het noteren een fout hebben gemaakt want de saffraansaus smaakt ronduit slecht. - Eend met sinaasappelsap: De eend met sinaasappelsap van Ingrid wil niet gaat worden en de saus schift. - Bananenbrood: H...

Seizoen 8, Aflevering 6

7 x
Gebraden kip: Piet Huysentruyt maakt zijn opwachting in een studentenkot in Leuven om Roeland kip te leren braden. - Quenelle van vis: Marcel zijn quenellen van snoekbaars vallen immers uit elkaar wanneer hij ze pocheert. - Rijstgriesmeeltaart: Hilde is niet te spreken over haar rijstgriesmeeltaart. De pudding zakt ineen e...

Seizoen 8, Aflevering 5

14 x
Blinde vinken: De blinde vinken van Christophe zijn rauw aan de binnenkant en verbrand aan de buitenkant. - Ovenschotel met kabeljauw en spinazie: Bij de ovenschotel met kabeljauw en spinazie van Ingrid is de vis uitgedroogd en smaakt de spinazie flets. - Chocoladekoeken: De chocoladekoeken van Nico vallen uit elkaar.

Seizoen 8, Aflevering 3

19 x
Hamburgers bakken: De spelers van de White Caps, de ijshockeyploeg uit Turnhout, maken graag hamburgers. Het vlees is echter rauw vanbinnen en de korst is verbrand. - Tomate-farci: Het gehakt van Julies tomate-farci valt als korrels uiteen en de tomaten barsten. - Zuppa Inglese: Christa's biscuit die gedrenkt is in likeur ...
Archief