Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.
Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.

Telefacts

Seizoen 1
42:00

Seizoen 1, Aflevering 20 - Slapeloze jongeren

3,0 4 x
Schaapjes tellen, een kop warme melk drinken of slaappillen slikken. Wat kun je doen als de slaap maar niet wil komen? Veel jongeren hebben last van insomnia, zeker sinds de pandemie. Daisy Maskell, die een ochtendshow presenteert op de radio en zelf lijdt aan insomnia, gaat langs bij experten die haar leren hoe ze haar sl...
40:00

Seizoen 1, Aflevering 19 - De futuristische wereld van 5G

3,0 31 x
Een film downloaden? Dit kan in een fractie van een seconde met 5G. Het is zelfs meer dan dat. Zelfrijdende auto's, virtuele chirurgie op afstand, slimme steden,... het kan allemaal gerealiseerd worden met 5G.
42:00

Seizoen 1, Aflevering 18 - Verlost van angst

4,5 43 x
Het klinkt te mooi om waar te zijn: na één dag verlost zijn van je angst voor spinnen of spuiten. Maar het kan toch, met de MEMREC-methode. Deze methode wordt al 20 jaar onderzocht aan de universiteit van Amsterdam.
41:00

Seizoen 1, Aflevering 17 - Burn-out: de volgende epidemie?

4,3 69 x
Velen onder ons denken dat ze altijd bereikbaar moeten zijn voor hun job en werken zich letterlijk kapot. Waarom doen we onszelf dat aan? De roep om een gezonde work-life balance klinkt almaar luider, zeker in coronatijden.
40:00

Seizoen 1, Aflevering 16 - Papa is zwanger

3,9 1 x
Freddy is geboren als meisje, maar begon enkele jaren geleden zijn transitie naar man. Hij besloot zijn vagina, baarmoeder en eierstokken te behouden omwille van zijn grote kinderwens. Technisch kan dat, maar het is een moeilijk parcours, en lang niet iedereen juicht dat toe.
40:00

Seizoen 1, Aflevering 15 - Het proces tegen Ghislaine Maxwell, Epsteins meisjesronselaar

3,0 0 x
Jeffrey Epstein randde tientallen minderjarige meisjes aan. Maar in dat misbruikschandaal heeft Ghislaine Maxwell een belangrijke sleutelrol gespeeld. Ze reed met de butler rond om meisjes te ronselen voor Epstein. Sinds zijn dood moet Ghislaine Maxwell opdraaien voor de wandaden die ze allebei op hun geweten hebben.
42:00

Seizoen 1, Aflevering 14 - #MeToo op school

4,0 0 x
Naaktfoto's die worden rondgestuurd in de klas, of betastingen en verkrachtingen. Het gebeurt opvallend vaak in Britse elitaire kostscholen. Ook influencer Zara McDermott maakte zoiets mee. Ze wil nu lotgenoten een stem geven, zodat scholen ingrijpen en slachtoffers beter beschermen.
55:00

Seizoen 1, Aflevering 13 - Hoe de sociale media mee de moord op Gabby Petito oplosten

4,0 0 x
Vorige zomer hield de verdwijning van de Amerikaanse influencer Gabby Petito ons allemaal in de ban. Ze vertrok samen met haar verloofde Brian op rondreis door Amerika, wat ze uitgebreid deelden op hun kanalen. Maar eind augustus komt aan dat delen abrupt een einde. Haar ouders én volgers maken zich meteen grote zorgen.
54:00

Seizoen 1, Aflevering 12 - Zelensky, van komiek tot oorlogspresident

3,5 0 x
Wie is de man die aan het hoofd staat van Oekraïne? Een blik op het leven van Volodymyr Zelensky.
40:00

Seizoen 1, Aflevering 11 - De race om de batterij van de toekomst

4,5 2 x
Het is één van de grootste energievraagstukken van onze toekomst: hoe komen we aan betrouwbare groene stroom als de zon niet schijnt en de wind niet waait? Wereldwijd zijn wetenschappers en pioniers op vlak van batterijen op zoek naar de manier om duurzame energie op te slaan.
Archief