Telefacts

2017
40:57

Aflevering 36

3,0 29 x
Exact een jaar geleden werd Donald Trump president van de Verenigde Staten. Met 3 miljoen stemmen minder dan Hillary Clinton. Hoe kon hij dan winnen? Door een wiskundig uitgekiende campagne en kiezersinformatie die van goudwaarde bleek.
39:08

Aflevering 35

3,0 16 x
"Als Donald Trump al naar iemand luistert, dan is het naar zijn dochter Ivanka." Dat zeggen ingewijden die de familie Trump kennen. Ivanka is 36 en dochter van Donald Trump en zijn ex-vrouw Ivana. Ivanka begon haar carrière als fotomodel, maar klom op tot bestuurslid in het Trump-imperium. Ze is bedrijfsleidster en sinds haar vader president is, is ze één van zijn belangrijkste raadgevers geworden. Ze is ook getrouwd met Jared Kushner, Donald Trumps rechterhand in het Witte Huis. Ivanka is veru...
38:35

De Seksenquête 2017 Aflevering 4

4,0 79 x
Dat overspel soms zeer nare gevolgen kan hebben, is pijnlijk gebleken toen hackers in 2015 alle klantgegevens van de internationale overspel-site Ashley Madison zomaar op het internet gooiden. Ashley Madison.com garandeerde 'de perfecte affaire'. De site had 25 miljoen leden, in 37 landen. Toen de geheime gegevens, adressen, seksuele fantasieën en naaktfoto's van de leden publiek werden gemaakt, voltrokken zich regelrechte drama's. Gebroken relaties, rechtszaken en zelfs zelfdodingen. In de rep...
40:10

Aflevering 34

Verlopen 4,0 78 x
Internetgiganten zoals Facebook, Google en Airbnb veranderen onze wereld aan ijltempo op een ongeziene manier. Maar de man in de straat voelt zich steeds vaker een slachtoffer van hun vernieuwende ideeën. Uber steelt het werk van taxichauffeurs en Airbnb verstoort de huurmarkt, klinkt het. In deze tweedelige reportage trekt Telefacts naar Silicon Valley in Californië om te horen wat ze er daar van vinden.
39:40

Aflevering 33

Verlopen 3,0 127 x
Venetië kreunt onder het massatoerisme. Elk jaar bezoeken 28 miljoen toeristen de stad. Ze zorgen wel voor inkomsten, maar ze veroorzaken ook last en beschadigingen. De Venetianen zijn het spuugzat en betogen tegen het toerisme.
40:40

De Seksenquête 2017 Aflevering 2

Verlopen 2,7 273 x
Heel wat vrouwen zijn er naar op zoek, en blijkbaar bestaat het. Sommigen kunnen tientallen keren na elkaar klaarkomen, zonder enige moeite - een zogeheten superorgasme. Maar hoe ze dat doen is een wetenschappelijk mysterie, want naar het vrouwelijke orgasme is nog bijna geen onderzoek gedaan. Een team van wetenschappers met uiteenlopende specialiteiten, van een hersenspecialist tot een psycholoog, proberen nu voor het eerst om het superorgasme in kaart te brengen. Zijn vrouwen die tientallen ...
39:27

Aflevering 32

Verlopen 2,7 67 x
Naar aanleiding van het overlijden van Playboy-oprichter Hugh Hefner brengt Telefacts een reportage over zijn leven en het ontstaan van het erotische blad. Hefner was een van de bekendste ondernemers van zijn tijd en zijn levensstijl veranderde voor altijd de Amerikaanse popcultuur.
39:31

Aflevering 31

Verlopen 4,8 252 x
Professor Johan Swinnen, hoofd van de oncologie van de KULeuven, kreeg 6 jaar geleden te horen dat zijn zoon Pieter een agressieve hersenkanker had. Pieter stond voor een hele zware periode van behandelingen, waarvan de uitkomst erg onzeker was. Johan maakte toen een belofte: "Als Pieter over 5 jaar nog leeft, ga ik iets zots doen". Vandaag heeft hij woord gehouden. Hij is van Leuven naar Santiago de Compostella gelopen. 2400 kilometer in 32 dagen. Bijna 2 marathons per dag. Dag na dag. Telefac...
42:42

Aflevering 30

Verlopen 3,5 84 x
Het internet heeft de datingwereld veranderd. In Groot-Brittannië zijn er bijna negen miljoen singles online op zoek naar liefde, maar datingapps zoals Tinder en Grindr kunnen gevaarlijk zijn. In 2016 werden er ruim 400 misdrijven aangeven waaronder aanranding, verkrachting en zelfs moord. Hoe veilig is het om te daten via het internet?
41:37

Aflevering 29

Verlopen 2,5 75 x
Acteur Maarten Goffin, bekend van Spitsbroers, heeft Braziliaanse roots. 34 jaar geleden werd hij geadopteerd uit een weeshuis in Salvador. Twee jaar geleden besliste Maarten om zijn moeder te gaan zoeken en na veel speurwerk vond hij haar. VTM-journalist Thomas Van Hemeledonck volgde Maarten naar Brazilië voor een bijzonder emotionele hereniging.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.