Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.
Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.

Telefacts

April 2021
40:00

8. School zonder racisme

4,3 0 x
Zijn we allemaal bewust of onbewust racist? Op die vraag probeert een gekleurde middelbare school in Londen een antwoord te vinden. Via een test meten de onderzoekers de raciale voorkeuren. De resultaten zijn opvallend.
40:00

9. Een leven na de haat

4,3 0 x
'Life After Hate' is een non-profitorganisatie die in 2011 is opgericht door voormalige skinheads, neonazi's en witte nationalisten. De missie van de organisatie is om mensen te helpen die extreemrechtse groepen willen verlaten. Het is vaak niet eenvoudig om uit zo'n haatgroep te stappen.'Telefacts' volgt enkele mensen die...
50:00

12. De bestorming van het Capitool, de laatste dagen van president Trump

3,0 0 x
Op 6 januari van dit jaar doen aanhangers van Trump een ultieme poging om de verkiezingsuitslag nog naar hun hand te zetten. Terwijl de senatoren samenzitten om de overwinning van Biden officieel goed te keuren, bestormt een woedende massa het Capitool. Uiteindelijk lieten vijf mensen het leven, waarvan één politieagent. V...
40:00

5. Seks en liefde in de VS

3,0 1 x
In de Verenigde Staten zijn er bijna twee keer zo veel huwelijken als in België. Een kwart van de 18-jarigen is nog maagd en velen van hen willen geen seks voor het huwelijk. En toch is bijna de helft van de Amerikanen vrijgezel. Een cijfer dat jaar na jaar groeit. Wat is er aan de hand in de VS?
40:00

6. Van droomcruise naar coronahel op zee

4,0 0 x
Wanneer op 15 maart 2020 een cruiseschip vanuit Zuid-Amerika koers zet richting Antartica, breekt op het vasteland net de coronapandemie uit. Eén voor één worden de passagiers en bemanningsleden ziek, maar terugkeren naar land is geen optie meer. De reconstructie van hoe een droomcruise uitmondt in een hel op zee.
40:00

7. Schermverslaafd

4,5 1 x
We spenderen nog meer uren op onze pc, smartphone en tablet dan voor de coronacrisis. Dat geldt ook voor onze kinderen. Zij zijn wel opgegroeid met schermen, maar is dit nog gezond? En wat als ze eraan verslaafd raken? Wetenschappers geven een antwoord op de vraag wat dit allemaal doet met hun hersenen.
40:00

1. De mysterieuze band tussen tweelingen

4,5 0 x
In de jaren 60 zijn tweelingen opzettelijk gescheiden als baby voor een erg omstreden Amerikaans onderzoek, zonder rekening te houden met de gevolgen die dat kon hebben. Zijn tweelingen echt uniek door hun genen of speelt hun opvoeding een rol? Telefacts zoekt het uit.
40:00

2. Peter, de cyborg: half mens, half machine

4,5 1 x
Peter lijdt aan de ongeneeslijke spierziekte ALS. Als expert in de robotica wil hij alle middelen inzetten om zo goed mogelijk te kunnen blijven leven, als cyborg. Half mens, half machine dus. Twee jaar lang heeft Telefacts Peter gevolgd tijdens zijn baanbrekend experiment.
40:00

3. De 737 Max weer van de grond

4,0 0 x
De Boeing 737 MAX vliegt weer met passagiers. De toestellen stonden 20 maanden aan de grond nadat 2 toestellen kort na elkaar neerstortten. Telefacts zoekt uit wat er toen misliep.
40:00

4. De meest luxueuze gevangenis van de wereld

4,0 0 x
Een kijkje in de meest luxueuze gevangenis ter wereld in Halden, Noorwegen. Moordenaars en verkrachters wonen er samen in ruime flats, met een eigen keuken, badkamer en tv. Ze kunnen er onder meer rappen en op bezinning gaan in de bossen. De aanpak is bijzonder menselijk, in de hoop dat ze dan niet zullen vervallen in hun ...
Archief