Wickie de Viking

Laatste aflevering
11:00
Wickie de Viking

De Vikings zijn onderweg op de Noordpool. Ze bouwen een iglo om te overnachten op de ijsbanken. Wanneer ze wakker worden, beseffen ze dat hun ijsbank is losgerukt van het land. Bovendien zijn ze niet alleen, er is ook een ijsbeer!

Wickie de Viking gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 1
11:00
Olaf, de opa van Wickie heeft jarenlang vastgezeten in het ijs. Als de Vikingen hem ontdooien wil hij dat ze met hem meegaan om de reus te verslaan die jaren geleden zijn schat en zijn bemanning van hem heeft afgenomen.
11:00
De Koning heeft Flake uitgekozen als zijn nieuwe zomerverblijf. Dat betekent wel dat Halvar en de rest van het dorp moet vertrekken. Daar is Halvar het uiteraard niet mee eens.
11:00
In Ierland ontmoeten de Vikings Puck. Puck is op zoek naar zijn vriend, Bernard. De Vikings besluiten hem te helpen. Maar dan blijkt dat Bernard een beer is! Zouden ze hem nog wel helpen? Is dit niet veel te gevaarlijk?
11:00
De bakwedstrijd komt eraan! Zowel Ylva als Morag willen de wedstrijd graag winnen. Ylva wil haar beroemde Myrthetaart bakken, maar hiervoor heeft ze Myrthe nodig. Een plant die enkel te vinden is op een eiland ten zuiden van Flaken...
11:00
De Vikingen varen langs een zinkend schip. De zeemanscode zegt dat ze de drenkelingen moeten helpen, maar het blijken Sven en zijn piraten te zijn. Toch besluit Halvar om ze te helpen, maar dat had hij misschien beter niet kunnen doen.
11:00
De Vikings zijn onderweg met hun schip. Faxe mag het stuur even overnemen en is erg enthousiast. Hij wordt helemaal wild wanneer er een walvis opduikt. Maar dan drijft Faxe de walvis per ongeluk in ondiep water...
11:00
De Koning van Zweden komt onverwacht op bezoek bij de Vikings in Flaken. Hij beschuldigt Halvar ervan dat hij zijn scepter gestolen heeft. Wickie wil bewijzen dat zijn vader onschuldig is en gaat op onderzoek.
11:00
Gilby is kwaad omdat hij nooit mee mag op verkenningstocht. Als hij Sven en zijn piraten tegen het lijf loopt, vraagt hij hem of hij ook een piraat mag worden. Sven vindt het goed, maar dan moet Gilby wel eerst meehelpen om Flake te plunderen.
11:00
Wickie, Gilby en Ylvi besluiten een kijkje te gaan nemen aan de overkant van de rivier. Plots is er een hevige regenbui. Wanneer ze willen terugkeren, staat het water van de rivier veel te hoog. En dan duikt er een kwade beer op...
11:00
Nu Halvar het zwaard Tyrfing in zijn bezit heeft, zijn de Vikingen op weg naar Flake. Maar onderweg lopen ze tegen Sven en zijn piratenbende aan, en het is nog maar de vraag of Tyrfing krachtig genoeg is om de Vikingen te beschermen.
11:00
Halvar en zijn Vikingen zijn nog steeds op zoek naar de Tyrfing. Ze komen steeds dichterbij de geheime plek waar het zwaard verborgen ligt, maar er zijn kapers op de kust.
11:00
De Vikingen zijn op zoek naar een nieuw zwaard. Wanneer ze terugkeren naar hun boot op de Dnieper rivier, ontdekken ze iets vreselijks! De drakkar van Halvar is meegenomen door de stroming en vaart weg zonder bemanning.
11:00
Tjure heeft een prachtige boomhut gebouwd voor Ylvi's verjaardag. Zij staat te popelen om er te gaan spelen. Tot ze ontdekt dat Gilby en zijn vriendjes de boomhut hebben ingepalmd. Als Ylvi en Wickie hen uit de boom jagen, loopt het mis.
11:00
Wickie is de zoon van de leider van de Vikingen en woont in het dorp Flake. Daar beleeft hij allerlei spannende avonturen. Zo wordt hij gevangengenomen door hun grote vijand: Hagar de Verschrikkelijke, bedenkt hij een plan om Sven van zijn kiespijn af te helpen, bouwt een vlot om met zijn vrienden te gaan varen en nog véél...
11:00
Wickie is jarig. Ylvi en Ylva gaan op zoek naar een geschikt geschenk. Tijdens hun zoektocht komen ze vast te zitten tussen een klif. De Vikings zijn op expeditie, dus de dappere, jarige Wickie staat er helemaal alleen voor...
11:00
Halvar trekt met zijn Vikingboot naar Spanje. Rodrigo, een oude vriend, zal hen met open armen ontvangen. De Vikings gaan deelnemen aan de Olympische Spelen. Halvar is uit op een spectaculaire overwinning.
11:00
Het dorp van de vikings en het naastliggende dorp worden aangevallen door Ork en zijn strijders. Wickie weet dat Flaken en Schalken moeten samenwerken indien ze Ork willen verslaan. Maar Halvar en Baltak zijn niet meteen de beste vrienden.
Wickie is de zoon van de leider van de Vikingen en woont in het dorp Flake. Daar beleeft hij allerlei spannende avonturen. Zo wordt hij gevangengenomen door hun grote vijand: Hagar de Verschrikkelijke, bedenkt hij een plan om Sven van zijn kiespijn af te helpen, bouwt een vlot om met zijn vrienden te gaan varen en nog véél...
Tijdens een gevecht tussen Halvar en Sven botsen hun hoofden tegen elkaar. Niet veel later denkt Halvar dat hij een echte piraat is. Wickie maakt zich ernstig zorgen over zijn vader. Hij en Sven zijn gewisseld van persoonlijkheid!
Archief