Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.
Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.

Z-Mediation

September 2021

Schuldbemiddeling krijgt meer en meer aandacht 27/09/21

4,0 5 x
Mensen die schulden maken, komen vaak met diverse partijen in contact die de problemen willen helpen op te lossen. De gerechtsdeurwaarders willen daarom nauwer gaan samenwerken met OCMW's.

Digitaliseringsinitiatieven bij de gerechtsdeurwaarders 20/09/21

4,0 3 x
Digitalisering is een belangrijk gegeven, zowel in onze economie als in onze samenleving. Ook de gerechtsdeurwaarders maken er werk van, onder meer met een nieuw platform voor openbare gerechtelijke verkopen. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne legt uit waarom dat belangrijk is.

Minnelijk invorderen 13/09/21

3,0 1 x
In ons land kunnen verschillende partijen schulden minnelijk invorderen. Gerechtsdeurwaarder Barbara Strobbe vertelt waarom particulieren en bedrijven met onbetaalde facturen best bij een gerechtsdeurwaarder aankloppen.

06/09/21

3,0 3 x
In deze aflevering bespreken we het minnelijk invorderen van schulden en de rol die gerechtsdeurwaarders daarbij vervullen. Professor Alain Laurent Verbeke geeft aan hoe het minnelijk invorderen in de toekomst nog beter kan.
Juni 2021

Een online veilingplatform voor de gerechtsdeurwaarders 28/06/21

3,0 5 x
Digitalisering is een belangrijke prioriteit voor de gerechtsdeurwaarders. Zo is de Nationale Kamer bezig met de uitrol van een online veilingsplatform.

De beslagprocedure: parlementaire initiatieven 21/06/21

3,0 3 x
In deze aflevering van Z-Mediation staat de beslagprocedure centraal. Voor de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders is de hoogste tijd voor een aanpassing van de regelgeving. Ook in het parlement beweegt er het één en ander.

Het vermijden van een beslag op loon of goederen 14/06/21

4,0 3 x
Vandaag lijkt de situatie na de coronapandemie zich te normaliseren, maar toch zullen de gevolgen van de crisis ook de rest van het jaar en wellicht tot in 2022 merkbaar zijn. Wat kunnen gerechtsdeurwaarders doen om te vermijden dat ondernemingen of burgers getroffen worden door een domino-effect van schulden?

07/06/21

3,0 6 x
In de reeks Z-Mediation focussen we op de rol van de gerechtsdeurwaarders en hun opdrachten in het kader van de coronapandemie en de economische relance. De coronacrisis heeft ook een impact gehad op hoe gerechtsdeurwaarders hun taken moesten vervullen.
December 2020

Het woord aan de kandidaat-gerechtsdeurwaarder 21/12/20

3,0 21 x
Dit is de achtste en laatste aflevering van de reeks Z-Mediation, over het werk en de expertise van de gerechtsdeurwaarders. In de aflevering van vandaag kijken we naar de toekomst, samen met een kandidaat-gerechtsdeurwaarder.

De ombudsman - Arnout De Vidts 14/12/20

4,0 22 x
We hebben in deze reeks al diverse facetten van het werk van de gerechtsdeurwaarders behandeld. Sinds 2018 heeft het beroep ook een eigen ombudsman. Wat doet hij precies? En wat zijn zijn eerste ervaringen en conclusies? We vragen het aan de ombudsman zelf, Arnout De Vidts.
Archief