Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.
Download onze app
Plaats TVGemist.be op het startscherm van je smartphone.

Z-Mediation

Z-Mediation herbekijken

September 2022

Gerechtsdeurwaarders houden toezicht bij loterijen en televotings 26/09/22

3,0 2 x
Doet de naam Jo Van Backlé bij u nog een belletje rinkelen? Van eind de jaren '60 tot in de jaren '90 was hij de bekendste gerechtsdeurwaarder van het land, die toezicht hield op de spelletjesprogramma's van de BRT. Ook vandaag vervullen deurwaarders die rol bij loterijen en televotings.

19/09/22

4,0 9 x
Een gerechtsdeurwaarder is een openbaar ministerieel ambtenaar, maar ook een ondernemer. Hij staat ook ten dienste van bedrijven, en daar willen we het in deze aflevering over hebben.

Wat te doen bij phishing? 12/09/22

3,0 6 x
De laatste tijd komen 'phishing'-mails en sms'sen steeds vaker voor. U krijgt een bericht dat afkomstig lijkt van een bekende of betrouwbare instantie, zoals uw bank, de fiscus, de overheid, of zelfs een gerechtsdeurwaarder. De Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders waarschuwt dan ook voor frauduleuze mails of sms-berich...
Juni 2022

De impact van de energiecrisis 27/06/22

3,0 7 x
De afgelopen maanden stegen de energieprijzen tot ongekende hoogtes. Consumentenorganisaties en OCMW's trekken aan de alarmbel, omdat ze een toename vrezen van mensen met financiële problemen. Hoe bekijken de gerechtsdeurwaarders de huidige situatie? En vertaalt die zich reeds in een toename van het aantal dossiers?

Auctionline, het online veilingplatform 20/06/22

4,0 9 x
In de vorige reeks van Z-Mediation haalden we al aan dat de Nationale Kamer van de gerechtsdeurwaarders een online veilingplatform aan het bouwen was. Het project wordt stilaan concreet, en zal dit najaar gelanceerd worden.

De vaststelling door de gerechtsdeurwaarder

3,0 12 x
Deze aflevering is gewijd aan de vaststelling door gerechtsdeurwaarder. Wat houdt een vaststelling precies in en waarom zouden mensen daarvoor een beroep doen op een gerechtsdeurwaarder?

06/06/22

3,0 18 x
In deze reeks Z-Mediation zoomen we in op het werk van de gerechtsdeurwaarder. De afgelopen maanden lag het beroep onder vuur, na een aantal artikels over oplopende kosten bij het invorderen van schulden. Ook voogdijminister Vincent Van Quickenborne kwam scherp uit de hoek. De Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders reage...
September 2021

Schuldbemiddeling krijgt meer en meer aandacht 27/09/21

4,0 9 x
Mensen die schulden maken, komen vaak met diverse partijen in contact die de problemen willen helpen op te lossen. De gerechtsdeurwaarders willen daarom nauwer gaan samenwerken met OCMW's.

Digitaliseringsinitiatieven bij de gerechtsdeurwaarders 20/09/21

4,0 8 x
Digitalisering is een belangrijk gegeven, zowel in onze economie als in onze samenleving. Ook de gerechtsdeurwaarders maken er werk van, onder meer met een nieuw platform voor openbare gerechtelijke verkopen. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne legt uit waarom dat belangrijk is.

Minnelijk invorderen 13/09/21

3,0 4 x
In ons land kunnen verschillende partijen schulden minnelijk invorderen. Gerechtsdeurwaarder Barbara Strobbe vertelt waarom particulieren en bedrijven met onbetaalde facturen best bij een gerechtsdeurwaarder aankloppen.
Archief