Belpop Classics

Juni 2018
52:00

De familie Kluger

3,0 20 x
De familie Kluger van Belpop Classics is uitgezonden op maandag 18 juni 2018 om 22:16 uur en was te zien op Canvas.
52:00

De familie Kluger

3,0 3 x
Jacques Kluger was in de jaren 30 de eerste echte Belgische muziekproducent. Hij kreeg alle grote talenten onder zijn hoede, onder meer Bobbejaan Schoepen en later Will Tura. Na zijn dood in 1963 volgen zijn zonen Jean en Roland hem op. Deze aflevering overloopt hun rijke carrière en werpt ook een blik achter de schermen van de veranderende muziekindustrie.
51:00

De Kreuners

3,0 32 x
De vijf Kreuners vertellen zelf hun muzikale verhaal: van het lang vervlogen moment waarop de veertienjarige Walter Grootaers vol afkeer zijn drumstel met benzine overgiet en in de fik steekt tot de viering van 30 jaar Kreuners.  Van het prille succes 'Nummer Eén' langs het emotioneel geladen 'Layla', over het geëngageerde 'Cous-cous kreten' en via de megahit 'Ik wil je' tot het merkwaardige 'Pinguïns in Texas': De Kreuners hebben onmiskenbaar hun sporen nagelaten in de vaderlandse popgeschiede...
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.