Cordon

Juli 2018
53:28

Aflevering 1

4,0 35 x
Lex is met zijn grote liefde Jana mee het cordon in gegaan, met het risico om besmet te worden. In het cordon krijgen ze echter al snel spijt van hun beslissing. Inspecteur Nald wordt gewond uit de ruien gered en schildert zichzelf af als held, en Lex als crimineel. De wereld op zijn kop. Dokter Cannaerts, die besmet is na de doodskus van Jokke, wil om het even wat proberen om te overleven. In de gevangenis binnen het cordon, smeden twee geliefden een riskant plan.
54:30

Aflevering 10

4,0 3 x
Totaal ontmoedigd laat Jana zich meeslepen in een ontsnappingspoging. In het NIIZA gaat Jokke tot het uiterste om de ware toedracht over het virus boven te spitten. Lex en Nald ontdekken een gat in het cordon en gaan het dichten. Wat ze daarbij vinden, wordt voor Lex het moeilijkste moment uit zijn leven.
57:47

Aflevering 10

3,0 5 x
Jana wil Nals koste wat het kost van zijn sokkel halen en daar is hij zich maar al te goed van bewust. Het virus zelf zorgt voor een onverwachte wending, die het cordon misschien overbodig maakt. Nald en Lommers panikeren, want als Cannaerts en Jokke buiten komen, komt de waarheid misschien ook buiten. Lommers stelt Nald een oplossing voor, die de verbeelding tart.
53:19

Aflevering 2

4,0 9 x
De ontploffing in het cordon heeft desastreuze gevolgen. Militair Idriss wil weer orde in het cordon, maar botst op gewelddadig verzet. Eén van de virusremmers die Cannaerts probeert, biedt uitstel van executie. Toon beseft hoeveel kracht mensen halen uit hun geloof en besluit het over een andere boeg te gooien. Buiten het cordon trekt regeringsambtenaar Lommers Nalds verhaal in twijfel. Maar Lommers ligt zelf onder de microscoop.
55:25

Aflevering 3

3,0 5 x
Idriss wordtin mekaar geslagen door Mike en zijn kompanen maar dat maakt zijn voornemen om met Jokke het cordon te zuiveren enkel sterker. Hij vindt een vreemde bondgenoot in de predikant en zijn volgelingen. Ineke, die hersenschade heeft geleden door het virus, wil haar dochtertje Ellie terughalen bij Micheline en Bert. Dokter Cannaerts ontwikkelt een test die uitsluitsel kan brengen of iemand besmet is of niet. En dat brengt Lommers op ideeën.
55:55

Aflevering 4

4,0 5 x
Wie twee keer negatief test mag over naar de transitzone, een tussenstation tussen het cordon en de buitenwereld. Degenen die onbeslist testen, kunnen zich daar echter moeilijk bij neerleggen. Ondertussen misbruiken gevangenen de tests om te ontsnappen en hun buit buiten te smokkelen. Suzy wordt zwaar ontgoocheld in haar liefde voor Dennis. Nald ruikt zaakjes en passeert Lommers om chef beveiliging van de transitzone te worden. Ondertussen betogen duizenden mensen tegen het openzetten van de tr...
48:24

Aflevering 4

4,0 0 x
Juf Katja is kapot van de dood van een leerling en zoekt steun bij Jokke. Bij de rellen tijdens de voedselbedeling zijn er heel wat mensen besmet. Het NIIZA kan de toevloed moeilijk aan. Voor de bewaking van het cordon, krijgt Lex versterking van het leger. En Jana moet van haar hart een steen maken, als een collega onverantwoorde risico’s neemt. Journalist Gryspeerts spuit kritiek op de overheid en wordt teruggefloten.
52:24

Aflevering 5

4,0 4 x
Het wordt verpleegster Cynthia stilaan duidelijk wat men met Tyl, die immuun was voor het virus, van plan is. De transitperiode loopt af en dus mogen de eerste mensen weldra uit het cordon. Maar de buitenwereld protesteert uit angst. Nald merkt te laat dat ook Jana zal worden vrijgelaten. De spanning is te snijden. En dan loopt het grondig mis...
54:23

Aflevering 6

3,0 4 x
Toon heeft de vrijlating uit de transitzone van zij die slaagden voor de dubbeltest, verknald. De hele transit, tests incluis, moeten dus opnieuw gebeuren. Jana beseft dat Nald haar wou uitschakelen, maar ze wil toch uit het cordon geraken om Lex' naam te zuiveren. Denise wil koste wat het kost haar kleindochter Ellie bij Micheline weghalen. Jokke is er slecht aan toe, en het ziet er naar uit dat hij ook Idriss besmet heeft.
50:51

Aflevering 7

4,0 3 x
Op Jana’s kantoor wordt de sfeer grimmig: Jana en Sam willen absoluut weg. Lex vindt sporen van een ontsnappingspoging. Als daardoor ook het crisiscentrum in alarmfase gaat, krijgt Lommers het erg benauwd. Ondertussen wordt Gryspeerts bedreigd in zijn speurtocht naar de oorzaak van de besmetting. Juf Katja is bij het incident met de bus besmet geraakt. Maar Jokke is hoopvol: er zijn experimentele vaccins onderweg.
Archief
We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Details weergeven.